Hockey

Kategori: Allt möjligt

Jag tänkte att det är bäst att varna er som inte vill läsa mer om hockey redan i rubriken. Har suttit och tittat på matchen Sverige-Ryssland nu i några timmar och jag kan inte säga annat än att det var häääääääärligt! Sverige vann till slut med 5-0 efter att ha krossat Ryssland med 4 mål i första. Markström målvakten var helt klart bäst.

Nu ska jag filosofera och sedan gå ut och titta på raketerna vid tolvslaget. Kanske skicka lite gott nytt år hälsningar också. Men det blir nog inget mer skrivande här så GOTT NYTT ÅR på er alla!

Heddå


Jag vill inte

Kategori: Allt möjligt

Jag vill inte att det ska bli ett nytt år. Fast jag vet inte varför. Kanske är det bra egentligen. Massa roliigheter kommer ju hända. Men de kan väl lika gärna hända nu? Alla på en gång. Det vorde spättigt kul. Fast då blevde nog min  tid för knapp för jag är ju inte alltför rapp.
Fråga mig inte vad jag snackar om för det vet jag inte. Jag vet ingenting. Nu sitter jag i alla fall här i ordninggjord. Om jag är fin ska vi lämna oskrivet, kanske får ni en bild sedan. På tal om bild. Jag måste ladda min kamera och det nu.

Hejdå

Äntligen lite sömn

Kategori: Allt möjligt

Nu har jag sovit. Eller nu och nu. Jag klev upp för drygt en timme sen. Tog min nästan första sovmorgon på det här lovet och det var underbart! Kände mig som en klubbad säl när jag vaknade. Kanske inte låter alltför härligt men det var det.
Har kollat lite på Stig Helmer filmen som gick på tv och funderar nu på om jag ska köra skoter. Fast det är inge roligt när man är ensam. Fast kanske ändå. Om jag får igång gamm-gvale.

Nyårsafton idag och jag har inget planerat för ikväll. Tur att det är hockey då så jag har något att göra. Haha

Heddå

Typ falskt?

Kategori: Allt möjligt

Jag sjunger som en överkörd kanadagås. (Jag tänkte alls inte på Kanada för att JVM spelas där, nädå.) Men åter till mina sångkunskaper. De är alltså dåliga. Fast jag vann över Jänfär a few times så jag kanske bara är lite överkörd?
Kul var det i alla fall. Tills halva Bjur dök upp och jag dök ner med huvet i soffan för att de skulle slippa höra mitt kacklande.

Nu ska jag antingen sitta här eller vid min bärbara dator och spela The sims. Har man inget eget liv skapar man ett åt andra förstår ni.

Heddå

Lite synd, men jag gjorde i alla fall fina fynd

Kategori: Allt möjligt

Vilket fint rim jag kom på där. Mycket vackert. Det som är synd är att jag inte får vara i mitt fina rum i staden. Fynden består av en skogsgrön kruka, en brun mönstermålad vas och en stor gammal tavla med landskapsmotiv. Allt köpt på returmarknaden. Vi hittade dock inget bord. Vilket var vårt egentlige ärende. Och ingen fåtölj heller fast jag funderar på att ta vår osköna korgstol som står på vinden. Vem bryr sig om den är skön eller inte? Bara den är snygg. Haha

Nu ska jag snart äta korv och mos sedan drar jag till Jänfär och spelar Singstar. Det blir najs.

Heddå


Jag är sååååå söt när jag ler. Det säger mormor.

Angenämt, jomenvisst

Kategori: Allt möjligt

Det gick ju bara fint det här och mål det fick jag ju se. Närmare bestämt 11 stycken varav 10 gjorda av Sverige. De vann alltså med 10-1 och jag tror skotten blev ungefär 63-10. Utskåpning.
Min nyårsafton kommer att spenderas i soffan framför tv:n. Sverige-Ryssland. Har ändå inget bättre för mig. Fast jag vet inte vad bättre som skulle kunna hända på nyårsafton. Annat än att möjligtvis se alla raketer. Fast det får man bara ont i öronen av, hockey är trevligare och varar längre. Haha

Nu ska jag gå och lägga mig. Stan imorgon vid nio-tiden.

Heddå

Härliiiiiiiiiigt

Kategori: Allt möjligt

Det gick bra för grannen i skidtävlingen och jag tror det gick fint för min kusin också. Tyvärr var vår hund lite galen och jag frös (förvånande?) så vi for hem innan allt var slut. Nu sitter jag i alla fall här och laddar inför hockeyn. Det ska bli greeeeeejt, underbart, superduper, skitkul! Förstår ni att mina kompisar blir lite less på mig och mitt prat (okej, min besatthet) vad gäller hockey? Det är nästan så att jag förstår dem snart. Tur jag har Bo som fhåller med mig lite annars skulle jag nog inte ha några vänner. Jag skulle trötta ut dem. Eller det gör jag ju ändå. Typ.

Imorrn blir det städning av gamm-lägenheten, plockande i nya och så en sväng på myrorna och röda korset för att kolla efter grejer. Behöver ett mindre köksbord. Nån som kan skicka ett på posten?

Heddå


Min säng i gamla lgnht

Jobbig kväll

Kategori: Allt möjligt

Ja ikväll blir det en jobbig kväll. Fast inte för mig för jag ska bara vara åskådare, som vanligt. Nu om en stund drar vi ner till Agnäs för att titta på skidtävling och sen blir det hem och bänka sig i soffan framför hockeyn. Sverige mot Lettland. Jag hoppas det blir en mycket angenäm match. (Många mål, gjorda av Sverige.)
Bäst att kläda på sig tjockkläa nu. Så ja slipp å frys. För he ä kallt ute ska ni veta. Eller så är det jag som är en oredig norrlänning. Vilket jag nog är vad gäller frysning. Jag fryser jämt. Särskilt om tårna. De brukar se ut som ett paket infryst torsk när jag kommer hem igen!

Heddå


Vi hade mysiga ufon i taket i vårt gamla badrum Bo & jag.

Pommestallrik

Kategori: Allt möjligt

Yes, idag har jag gjort pommestallrikar i serveringen på berget. (Har ni tänkt på att jag alltid börjar mina inlägg med ja? Varierade med lite engelska nu. Blir ju så enformigt annars.) Faktiskt så gick det riktigt bra vilket kan bero på att det var nästan inget folk och jag slapp stressa. Lärde mig kassan också.
Ska jobba både torsdag, fredag, lördag och söndag. På olika ställen i backen också så det blir kul. Kommer ju vara rik när vi börjar skolan igen. Lär behövas när jag ska köpa prylar till nya lägenheten.

Satt uppe inatt och såg två perioder Sverige-Slovakien. Kände mig snurrig i huvudet av trötthet så jag vinglade till sängen innan tredje. Sverige ledde ju med 3-0 så det kändes ganska säkert. Vilket det också var för de vann.

Nu blir det att slöa i soffan.
Heddå

Stark

Kategori: Allt möjligt

Ja nu är jag stark efter en hel dags flyttande. Nog för att mamma och brorsan bar de största grejerna men jag kände verkligen hur tungt det var för dem. Därför blev det jobbigt för mig med. Mysigt blir det i den nya lägenheten i alla fall! Jag kommer bo i köket för det är så vackert så vackert. Särsklt med den förträffliga gammaldags klockan jag köpte på Ur&Penn.

Har även hunnit vara på träning idag. Kom hem alldeles nyss. Det var äckligt jobbigt eftersom att vi knappt hade någon avbytare. Så nu ska jag gå och slänga mig i sängen efter att ha kollat om det är någon JVM match ikväll. Vilket det borde vara, annars blir jag ledsen.

Just det, ska jobba i serveringen i backen imorrn. Det blir najsigt!

Heddå


Igår körde jag bil.

Trött i ögat

Kategori: Allt möjligt

Jag är trött. Har alls ingen aning om varför. Näädå. Men värt att sitta uppe inatt var det lätt. Lätt som en plätt.

Det var trevligt i Vindeln och min mamma var lite rolig på vägen hem när vi skulle svänga ut från en infart med stopplikt.
M - Vare stopp här? Vare det eller? Ja det var det.
Alla - ....
M - Det var ändå ingen som stanna. Bromsarna funkar inte.

Tror ni det känns säkert att åka med henne? Jomenvisst förstukvist säger jag bara. Bra nog mycket säkrare än att åka med mig skulle bror min ha sagt. Han tycker att jag borde öva på att sladda så att jag vet hur jag ska hantera en när jag får en riktig. Förebyggande ni vet. Det ligger i släkten.

Heddå sleepa gott


Stiligast i stan. Bo & jag

Svart

Kategori: Allt möjligt

Nu ska vi ta bilen
och köra milen
till vindeln
utan ögonbindeln


(jaja, jag vet att det var ett dåligt rim men jag har bråttom)

Vi ska på middag i Vindeln i alla fall. Have a nice evening för det ska jag ha!

Heddå

Nattuggla

Kategori: Allt möjligt

Jag satt uppe och såg hockeyn igår ändå. I alla fall två perioder sedan stupade jag i säng. Första perioden var kul att se, andra verkade det som att de flesta svenskarna ville gå och lägga sig. Ungefär som jag alltså. Men de vann till slut matchen med 3-1 och jag fick se reportagen om Victor Hedman. Nog för att jag kunnat se de på datorn sen, men det är  ju inte samma sak säger Linda och jag håller med.

Har hunnit vara på liftgenomgång i backen idag. Så nu kan jag till och med klättra upp i tornet och skruva lös liftar. Jag är så stolt.
Nu ska jag gå och läsa Lilla Fridolf tidningen som jag fick av pappa i julklapp. Lilla Fridolf äger.
http://seriewikin.serieframjandet.se/images/d/d5/Lilla_Fridolf.png

Sova eller inte sova

Kategori: Allt möjligt

Ja det är frågan. Ska ju upp ganska tidigt imorgon men jag vill se hockey. Hockey är bäst bäst bäst bäst. Synd att Canada inte ligger där Finland ligger i stället. Det hade varit mycket bättre för då hade jag inte behövt lida sådana svåra kval. Och finnar vill man ändå ha på behörigt avstånd. Nu kommer jag ju missa det. Missa Victor Hedman, det är fruktansvärt. Vad ska jag göra? Jag kommer gå under. Linda, kan inte du spela in det åt mig? Snälla söta rara underbara Bo.

Buhu

Heddå


http://modohockey.se/nyheter.cfm?Nyhet=3938

Primärsekundär vadå?

Kategori: Allt möjligt

Min brorsa skulle lära mig lite om hur man skrivar i skotern. Jag är faktiskt chockad över att han ens försökte. Jag är ungefär lika teknisk vad gäller motorer som en rutten trästock. Men nu kan jag i alla fall nästan byta tändstift (Okej, överdrift.) Jag vet nu var tändstiftet sitter vilket ju kan vara bra, eh.
Något jag däremot är världsbäst på är att köra rakt in i snödrivor med skotern. Mycket bra att kunna också. Väldigt viktig egenskap. Livsviktig till och med. Vem ska folk här annars skratta åt? Ett gott skratt förlänger ju livet.

Jag tänkte presentera denna låt som en av de bästa som någonsing gått i ett par skor. Synd bara att låtar inte ens har några fötter.

Nickelback - Gotta be somebody

(Okej, jag kanske lagt ut den förut. Men jag är glömsk så jag lägger ut den igen.)

Skärp dig

Kategori: Allt möjligt

Antingen så är jag värdelös eller så är min kamera värdelös. Jag vet inte vilket som är bäst. Att jag köpt en kamera för ett par tusen som tar oskarpa bilder eller att jag är en obotlig klant? Kanske det sista. Alla vet ju ändå att jag är det. Därav smeknamnet Fail-Frida.

Det blir nog till att sätta sig och läsa instruktionsboken igen. För såhär kan vi ju inte ha det. Totalt ohållbart.

En annan dag

Kategori: Allt möjligt

Ja idag är det annandagen och en annan dag. Haha, vad rolig jag är. Gårdagskvällen spenderades i gamla skolan med släkten. Vi hade pingisturnering och skrek. Ni förstår att i ena halvan av min släkt så pratar man inte utan där skriker man. Man har även konstiga namn på varandra. Det är ganska roligt ibland! Som igår till exempel. Jag tror att jag kan ha varit lite hyperaktiv och lätt uppspelt när jag kom hem vid elva eftersom att jag inte somnade förrän klockan två. Eller så beror det på att jag läste en fruktansvärt bra bok. Kanske en av de bästa jag läst. Spelar roll av Hans Olsson.

Nu ska jag ut och fota min bror och hans kompis när de kör skoter. Hade!

Heddå

Slut

Kategori: Allt möjligt

Slut. Ja jag är slut och julafton är slut. Med att jag är slut menar jag alltså att jag är trött och min hjärna är inlindad i ett decimetertjockt lager bomull. Ganska skönt faktiskt.
Hittils idag har jag sjungit singstar (fruktansvärt falkst) och kört brors skoter (fruktansvärt ägigt) och suttit i köket och pratat med min kusin (trevligt). Ikväll ska vi äta middag hos mormor. Och tack gode gud amen att vi släpper julmaten. Jag hatar julmat (allt utom skinkan med äppelmos), eller i alla fall till nästa år den 24 december. Kanske att jag åker ner till Agnäs och spelar Pingis med andra halvan av släkten också. Vore skönt att skumpa bort lite gotta.

Här kommer bilder från igår och från i tisdags.
Att värma skumtomtar i micron

Hohoho

Kategori: Allt möjligtIkväll kommer jultomten och jag är glad. Fast jag är mest glad för att jag har sett på Ronja Rövardotter och det var superbra. Astrid Lindgrens berättelser är det bästa som finns.
Har hunnit vara förbi hos lillasyster i Agnäs och lämna hennes paket och nu kanske det är dags för julfika?

GOD JUL ALLA

Juleskum

Kategori: Allt möjligt

Träningen var skitkul idag. Vi spelade hela tiden och jag fick testa att vara back också. Det gick förvånansvärt bra ( för de som inte vet så är jag forward i vanliga fall ). Jag och Linda funderar på att byta position. Fast det skulle nog funka liiiiiite sämre på en riktig match. Roligt var det i alla fall och efteråt gjorde tränarna i ordning myspys med värmeljus, pepparkakor, must och juleskum. Jag älskar juleskum.

Nu ska vi snart klä granen och sen ska jag sova. Ju tidigare jag lägger mig, desto snabbare blir det julafton. Smart Frida!

Heddå

GOD JUL!!!


Jag smytog en bild och råkade titta på den sen fast jag visste att plutten höll på att slå in nåt till mig. Smart? Hihi

Fredag?

Kategori: Allt möjligt

Det känns som att det är fredag idag. Jag tror bestämt att det beror på att det är en speciell dag imorrn. JULAFTON. Weeeeeeeeeeeei, jag längtar efter att sitta på kökssoffan och titta på mina oöppnade paket. Det är det bästa!

Ikväll är det träning och det känns faktiskt riktigt härligt. Kanske kan jag vräka i mig lite mer göda med gott samvete imorrn då. Om jag tränat i förebyggande syfte alltså. Jag gillar att göra saker i förebyggande syfte. Det blir så trevligt sedan då eller nåt.

Nu ska jag hjälpa till att stöka undan tacosmiddagen! Heddå


Linda och jag i våran allra första egna lägenhet som vi nu ska flytta ifrån

Flott

Kategori: Allt möjligt

Nu är jag väldigt flott. Vet ni varför? Jo för att jag har baka aniskransar med mormor. Dessa små munkliknande skapelser doppar man i just flott. Därför är jag flott. I alla fall så gick det bra och jag är något av en expert nu efter att ha gjort ca 130 stycken. Tyvärr fick jag inte med mig kameran eftersom att den inte fick plats i fickan och jag orkade inte ta någon ryggsäck på skotern. Rackarnas lata människa!

Skotern ja, den gick så utav bara hejsan och jag hängde där och slängde halvägs avhasad. Men fint gick det och nu är jag nöjd.


Så här fint var mitt rum efter en stunds paketinslagning.
   

Falalalalalalalaaaaaaaa

Kategori: Allt möjligt

Idag går jag omkring och sjunger som nå tok här hemma. Deck the halls nanana falalalalalala. Tur att det bara är min bror hemma. Det är perfekt. Jag kan sjunga hur högt jag vill samtidigt som jag irriterar honom. Optimalt förstår ni.
Annars så är jag snart på väg till mormor med våran gamla vackra skoter.

Heddå

 
Tack Saga för den fina klubban.

Fudge

Kategori: Allt möjligt

Snart börjar nog folk tro att det här är en blogg som handlar om bakverk och konfektyr. Men ack vad ni bedrar er i så fall. Det är bara just nu, i ungefär ett dygn som jag fått bakfeber. Eller så har jag brist på saker att göra och känner för att bli lite tjock(are).
Here comes some pictures on my gorgeous fudgiiiiiiiiiiiiie och mammas köttbullar är också med på ett hörn.   


Vovve-Ville ville också vara med

Nu ni!

Kategori: Allt möjligt

Jag var lite dum mot mormor och åkte hem i stället. Men hon hade två av sina kompisar där så det går nog fint ändå. Ska i alla fall dit och baka imorgon bitti vid tio.
     

Chokladflarn är mums mums mums mums mums mums i all oändlighet. Jag skulle kunna äta så många att jag dog. Tur att jag inte orkar baka så många det vore ju nästan ledsamt såhär i juletider och allt.

Heddå

Chokladflarn

Kategori: Allt möjligt

Jag fick ett ryck och bakade chokladflarn. De blev väldigt goda och ganska runda och fina också. Jag är nästan stolt över mig själv. Ni ska få bildbevis sedan, imorrn kanske. För nu ska jag till mormor och äta gröööööööööt och sedan sova där.

Heddå

En dag

Kategori: Allt möjligt
Ja, måndag och jag har allmänt tråkigt. Precis vad jag tycker att man inte ska ha två dagar innan julafton. Men jag får väl skylla mig själv. Klockan fem ska jag i alla fall till mormor och äta tomtegröt och äggsmörgåsar. Jag funderar på att köra skoter dit. Problemet är att jag inte riktigt vet hur man tar sig genom byn. Vore ju inte så bra om jag körde mitt på gatan. Fast där är ju ändå alltid tomt.

Jag ska sluta vara negativ och förstöra allas julstämning. Tjiho!

Underbar låt
Nickelback - Gotta be somebody

Mobiltönt?

Kategori: Allt möjligt

Nu mobilbloggar jag igen. Det beror på att jag aldrig har tid att sitta vid datorn. Eller på att den är för värdelös för att ens nämnas. I alla fall. Just nu sitter jag på golvet i sporthallen och tittar på träningen. Har lite pain i halsen förstår ni. Vägen hem från jobbet var lite risky. Kändes ungefär som att åka rally vilket inte är så mysigt när man är åkrädd. Heddå

Vajert

Kategori: Allt möjligt

Idag har folket tagit sig hit till min lucka. Ganska många till och med. Det är lite förvånande faktiskt. Jag trodde att de flesta druckit sig fulla på glöggblandningar till idag. Men icket! Heddå

Carina

Kategori: Allt möjligt

Jag tar tillbaka det jag skrev i det förra inlägget om att jag var besatt i Fields of gold. Jag har nämligen fått en uppenbarelse. Denna uppenbarelse anlände när jag satt i min ensamhet och tittade på finalen av dansbandskampen. Larz Kristerz med låten Carina. När till och med jag börjar svänga med tårna då är det för tusan inte riktigt klokt.

Ja, i morgon dag ska jag återigen jobba. Jag har inte ångest över att råka räkna fel i kassan. Jag oroar mig inte för att dö av valla-ångor. Jag tror att allt kommer gå som brorsans gamla moped, som smort alltså.

Heddå


Så här söt var jag för två år sedan. Tänk er då hur söt jag är nu. Eller ni behöver inte tänka, det finns ju bildbevis här bredvid.

Jag har lyckats

Kategori: Allt möjligt

Yes, jag lyckades att få kassan helt rätt idag. Det betyder alltså att jag inte räknat fel alls för de som inte förstod det. Helt på pricken rätt! Som foten i skon som jag brukar säga.
Eftersom folket befann sig på annat håll så höll jag och Amanda till nere i källaren. Jag slipade stålkanter och hon vallade. Så nu är det bara att åka till Agnäs och hyra! Experterna har preparerat. Vi blev lite preparerade själva också av alla valla-ångor. Tur vi är hårdingar som inte svimmar av lite giftig dimma.Jag tror att jag är besatt av den här låten.
Okej, jag är det.

Filosofera mera

Kategori: Allt möjligt

Då var jag här i biljettluckan i backen igen. Det är då ingen risk att jag bränner ut mig. Det är ungefär lika mycket folk som det brukar vara på en stubbe i skogen. Men jag har i alla fall tid till att filosofera, vilket alltid är trevligt. Nu ska jag fortsätta jobba. Jobba på att filosofera alltså. Heddå

Knöliga paket

Kategori: Allt möjligt

Okej, nu är det så här att jag inte skrivit för att jag varit upptagen med att slå in paket i två dagar. Så många paket som 7 stycken. Eller så ljög jag lite där och så har jag inte haft med mig datorn på skolan. Kanske att det stämmer lite lite bättre.

I onsdags såg vi på Sunes jul. Jag måste säga att det kan ha varit det roligaste jag sett detta år och då har jag ändå sett Saga tappa vattenglas i matsalen. Då förstår ni verkligen. Om man skrattar mer åt Sunes jul än åt när folk gör bort sig då är man, hmm, särdeles konstig.

Tack Hanna för att du fick mig att inse hur vackert svart inslagningspapper är. Synd bara att mina paket ser ut som missbildade skinkstekar på grund av att jag knölat papperet lite.

Heddå


Snart får jag fylla mig med julmat
(Köttbullar, rödbetssallad och Prinskorv.)

När juldagsmorgon glimmar

Kategori: Allt möjligt

Nu är det onsdag och en endaste ynklig liten vecka kvar till julafton. Jag tror att jag går hem och lägger mig under täcket och myser fram till dess. Fast denna dag kan nog bli trevlig. Det är ju julmys här på skolan! Hoppas vi får pepparkakor annars blir jag ledsen.

I morse klev jag upp före åtta fast jag inte börjar förrän tio. Jag satt i soffan och tittade på mina tre adventsljus som lyste så fint.

Heddå


Världens sötaste lillasyster

Your Favorite Person

Kategori: Allt möjligt

HEEEEY!!!!!  I'm back!!  Jag vet att ni har saknat mig jätte jätte mycket!! höm.. Ehh det är Hanna om ni inte fattat det och om ni ändå inte vet vem det är så kan ni söka igenom alla Fridas inlägg så kommer ni hitta ett eller kanske två jätte fina inlägg som står ut ifrån alla andra tråkiga inlägg! Det är mitt.

Idag kan jag berätta för er att det är tisdag och just nu sitter Frida och bloggar på min blogg. Hon skriver om mig eftersom jag är så vacker! hon kan inte låta bli, det blir bara så när man umgås med mig.

Ida sitter bredvid mig nu på franskan och charmar mig med sin vackra lugg och bländande ögon.. ahh... kanske ska bli lebb...

Matilda sitter på min andra sida och är minst lika vacker!

Hejdå nu pratar Cristina!

Kiss kiss hug hug


En slöar-dag

Kategori: Allt möjligt

Den här dagen är en slö dag. Eller så är det bara jag som är slö vilket är mycket mer troligt. Jag längtar i alla fall till franskan. Har ni hört något värre? Jag tänker inte avslöja att ända anledningen är att vi ska få fika. Chokladbollar, lussebullar, pepparkakor och sockerkaka.
 Efter skolan ska jag slösa mina surt förvärvade slantar på julklappar åt nära och kära. Det ska faktiskt bli trevligt även om ingen vill följa mig.


Heddå


Jag och Ninen blir ensamma i lägenheten inatt för Linda ska hem till b-holm.

Förlåt mig men jag har ett liv

Kategori: Allt möjligt

Jag har inte skrivit sedan i fredags. Men för att överraska er så tänkte jag berätta att jag har ett liv utanför bloggen.Jag förstår att ni är chockade nu. Det är jag själv också.

Idag har mitt liv bestått av att sitta på kirurgen och prata om mina stortår och äta kycklinsallad på Berghems restaurang. Intressant? Javisst

Heddå


Bara för att

Skickligt

Kategori: Allt möjligt

Jag har cyklat med HannaPanna på pakethållaren i decimetertjock lössnö. Tror ni att det var lätt? Nja, men det gick utan större failigheter. Och jag fick mig ju ett redigt träningspass. Perfekt för en redig norrlänning som har seriös fotbollsmatch imorgon. Man måste ju ha lite lätt uppvärmning vet ni.

Annars tänkte jag bara berätta om att jag var tvungen att läsa i instruktionsboken för att förstå hur man raderar bilder på min nya kamera. Tekniskt? Jomenvisst.

Ha en mycket angenäm fredagskväll!Agnäsbacken

Lunch med min ex-man

Kategori: Allt möjligt

Idag har jag ätit lunch med Glenn-Orvar. Tyvärr har han hittat en kvinna och vill inte ha mig kvar. Han ska sjunga show me the meaning of being lonely för den dumma kärringen. Jag har många tårar i ögat i detta ögonblick.

På litteraturvetenskapen berättade jag en hel bok för mina bänkgrannar. Detta tog dock bara 5 minuter. Kanske för att jag pratade lite fort? Tyvärr tycker de inte om mig nu för att jag berättade slutet. Konstigt.

HeddåIgår anlände min vackra kamera

It´s frida(y)

Kategori: Allt möjligt

Yey, I´m back! Igår hade jag inte tid för lilla bloggiiie. För jag lekte bland annat tjuv och polis och såg på teatern Sveaborg.
Nu på morgonen har vi sett ett vackert Luciatåg med alla musikare på skolan.

Jag är inte rolig idag. I alla fall inte än. Kanske får jag en ingivelse sen.

Heddå


MODO VANN IGÅR!

Pepparkaka

Kategori: Allt möjligt

Nu är jag och nöt-Svea hos Sagont Magont. Det är väldigt trevligt förutom att Svea är lite småseg på att förstå saker.
Jag har vräkt pepparkakor och dragit in doften av skumtomtar i min näsa. Nu sitter Svea och säger perversa saker. Tyvärr kan jag inte återge det i min blogg för den är så seriös.

Saga har skrattanfall. Måste lugna henne innan hon kvävs. Heddå


Här är sagont magont. Hon är normal.

Jag är inte hyperaktiv alls

Kategori: Allt möjligt

Jag säger inte konstiga saker. Jag sitter inte och skakar med benen. Mina ögon rullar inte runt runt i huvudet.
I alla fall så slutar jag snart.
Då ska jag på ICA och handla med mitt nyupphittade kort.
Ikväll ska jag till Saga och äta lussebullar och en dricka en dryck. En dryck som heter julmust. Om inte Egoina redan använt uttrycket att suga musten ur julmusten så skulle jag gjort det. Det äger!

Heddå Scandinavien!

Fanny gillar rävar

Kategori: Allt möjligt

Fanny är besatt av Blondinbella. Särdeles mycket gillar hon hennes fanatiskt fantastiska rävmössa.

Vi har ganska trevligt här på litterär gestaltning trots att Fanny väser åt mig att att hålla käften. Men jag kan inte rå för att jag säger precis vad jag tänker innan jag har tänkt det. Ehe.
Förlåt mig!


Söta vänner har jag

Öronvärk

Kategori: Allt möjligt

Jag har härmed ådragit mig öroninflamation. Detta trots att jag använde mig av min mössa när jag cyklade till skolan. Kanske bor jag inte i Umeå. Detta kanske är Nordpolen? Jag börjar nästan tro det.

Inatt har jag sovit 11 timmar. Fast jag är trött ändå.

HeddåNordpolen?

Chock-smock

Kategori: Allt möjligt

Okej, jag har precis fått en chock-smock. Fick nyss tillbaka mitt franska-prov som jag trodde gick bajs. Men så visar det sig att jag fått VG. Ett fintfint VG. Jag tror jag svimmar. En redig norrlänning är vad jag är.  Verbformerna satt som handen i handsken, foten i skon och huvudet i mössan.

Puss på hela världen!


Blondiiiiiiiiie

Jag har tråkigt

Kategori: Allt möjligt

Eller egentligen har jag roligt. För vi sitter i klassrummet och tittar på Evil babys på youtube.


Jag har inget att skriva. Mer än att jag nästan cyklade omkull framför en buss och att Linda höll på att bli överkörd av sandbilen. Värdsligheter det där!


snöööööööööööö

Regn

Kategori: Allt möjligt

Det regnar i Umeå. Jag hatar regn.
Vi har varit på stan. Jag tog ut pengar men köpte inget. Normalt?

Nu sitter vi hos Joss och lyssnar på Sveas kommentarer om alla i hela skolkatalogen.
- Åh, han luktar gott!
- Hon jobbar på stadium.
- Jag blir arg på henne. Hon passar inte in.

Haha, tillåt mig skratta. Jag känner att ironin anfallt mig ikväll. Sedan har jag ett problem.Ett stort problem. Hihi


Detta är symboliskt.
HAHAHHAHA

Trond Bakås

Kategori: Allt möjligt

Teatern var bäst. Jag spelade som vanligt min perversa norrman Trond som denna gång flörtade med en 54-årig svenska i en hiss i Thailand. I Thailand var han för att hämta hem en fru som han tänkte hitta på gatan. Tyvärr så blev han nerslagen av den 54-åriga tantens hemliga lover så det blev inget.

Nu blev jag ledsen. Jag är osynlig. Det känns inte bra att min vän Saga inte såg att jag var i hennes grupp när vi gjorde övningar en hel eftermiddag. Är hon blind eller är jag en obetydlig tönt?

Heddå

Ludd i hjärnan

Kategori: Allt möjligt

Jag är trött i dag. Det känns ungefär som att jag har ludd i hjärnan. Kanske har jag till och med ludd på luddets ludd. (Haha, internt biologi-skämt där.)

Sitter och skriver en text om goda gärningar. Det är ganska svårt för mig eftersom att jag ä rakt igenom ond. Tur att jag är så bra på att ljuga i alla fall.

Heddå


Svea "Svezi" Hoffmann
Hihihiihih

I´m back

Kategori: Allt möjligt

Jepp, nu är jag här igen. Här vid vår kära värdelösa dator som tänker lika snabbt som en snigel utan hjärna.

Helgen har varit bra. Jenn har som sagt varit på besök hos mig i staden där jag bor. Äta god mat och killa fötter är en bra sammanfattning av vad vi gjort

Denna dagen bestod av arbete i skidbacken. Jag sålde biljetter och ställde in skidor. När kassan skulle räknas ihop fattades först 2000. Jag dog men uppstod igen när vi insåg att det i stället var 20 kronor för mycket. Äntligen har jag blivit en äkta skurk. Härligt.

Hade


Baaaaaaaackiiiee

Biljettluckan

Kategori: Allt möjligt

Ja nu sitter jag här. Har jobbat halva dagen i biljetten. Jag har bara skämt ut mig lite. Ytterst lite. Nu är det robin bengtsson på radion. Jag är kär i hans röst. Hejdå

Coolare än vanligt

Kategori: Allt möjligt

Som sagt så är jag inte så haj på tekniska grejer. Därför är det gudomligt coolt att jag lyckas skriva ett inlägg från mobilen. Franskaprovet gick bajs men annars är allt bra. Jag och jenn har ätit och shoppat. Livets goda vet ni. Ehe Heddå

Kramp

Kategori: Allt möjligt

Okej, nu är det så att jag har kramp i hjärnan. I memorera franska-verb delen. Det kanske inte är sådär 100-procentigt bra när man har prov om exakt 2 timmar och 6 minuter. Please kill me!

Författaren var jättebra. Solja Krapu

"Och dö vill man ändå inte
Inte än
Inte än på länge
för det skulle ju vara så tråkigt ändå
och det vet man ju aldrig
det vet man inte
aldrig
vet man inte
Det kan fortfarande finnas kvar saker
i fickorna på dom undanhängda jackorna:
ett tuggummi
en femtioöring
en saknad cykelnyckel"

Ur dikten mycket.
Kanske vill jag inte bli killad ändå.

golv + madrass = ont

Kategori: Allt möjligt

Sov alltså hos Svea inatt. Jag har ont nu. I huvudet, nacken och ryggen. Men det var det värt. Alltid lika trevligt att lyssna på Sveas nördiga  beskrivningar av olika saker. Sedan är ju Jossan söt  ibland också och Linda kan man slå. Perfa.

Blabb, snart ska jag lyssna på någon okänd författare i 2 timmar. Jag tänker inte på min kommande failning på franskaprovet. Inte alls. Aldrig.

Bild vill ej

Smartast i Sverige

Kategori: Allt möjligt

Jag har franskaprov imorrn. Jag har pluggat så mycket så att det låter som om jag sovit sa Linda. Bra betyg? Jomenvisst.
Fast nu sitter jag hos Svea och Miranda. Vi ska sova över här, jag min sambo och Jossan. Jävligt smart när man har prov imorrn. Jag vet jag vet.

Je suis mort

Bonne nuit mes copains


Trött. Sova. Ja.

Problemas

Kategori: Allt möjligt

Yes, I have problemas. Väldigt många. Det konstaterade jag och Linda igår när vi egentligen skulle sova. Till slut blev Linda lite arg på mig och sa:
- Det är ett problem att du har så många problem som är sådana problem.

En poäng till Linda där. Men inte kunde jag sluta snacka för det. Min munkorg låg ju i jackan som hängde ända borta i hallen. Vem orkar gå 13,5 meter klockan tolv på natten. Not me i alla fall.

Blir kanske inga fler inlägg idag. Ska käka frukt till halvtre, kanske blir det en och annan osmidig yoga-rörelse också.


Mina aggressioner på gamla biologilektioner var ett problem.

Jag

Kategori: Allt möjligt

Nu ska ni äntligen få en beskrivning av mig. Jag förstår att den är efterlängtad. Om författaren kan bara sägas en sak, han/hon är en mycket säker källa.

Det är ganska lätt att beskriva Frida med några få rader. Dessa rader lyder såhär: Man få va som man ä när man int blev som man skulle. Trots att dessa rader egentligen innefattar hela Fridas karaktär hade jag tänkt försöka mig på en mer avancerad beskrivning av denna förtjusande människa. Det första man måste veta om henne är att hon väldigt ofta är ironisk. Det leder till att Frida uppfattas som en surkart trots att hon egentligen är en glad prick.  Frida är både energisk och lugn på samma gång. Det märks främst när hon försöker göra sig hörd. Då vevar hon med armarna och knäpper med fingrarna samtidigt som hon sitter med tom blick och med dövörat påslaget för att slippa lyssna på personen bredvid.

   Frida är lång, hela 70,47 tum över markytan. Omvandlat i centimeter betyder det 179 centimeter. Frida vägrar att berätta sin vikt, men säger att hon gärna skippar att gå på hängbroar. Hennes hår var en gång i tiden brunt, men har nu antagit en lite urtvättad blaskig färg. Även hennes ögon är bruna, men kan ibland skifta i både gult och grönt. Munnen är bred och som ni vet ibland lite väl snabb med ogenomtänkta kommentarer.

Nu kanske ni förstår mig bättre. Hihi

Dagens bästa

Kategori: Allt möjligt

Jag har en mycket rolig litteraturlärare. Han lyckas alltid med att säga de mest förbluffande sakerna. Oftast med mening men idag slog det slint och bara råkade hända.

" När han vaknade upp på morgonen var han död."

Jag tyckte att det var fruktansvärt roligt. Men då ska ni veta att jag har den sämsta humorn som skådats sedan urminnes tider. Bäst jag fortsätter med min objektiva beskrivning av mitt sovrum nu. Den äger.


Stökigt och fint

Slirigt

Kategori: Allt möjligt

Yey, jag cyklade inte omkull på väg till skolan. Värsta ägigt alltså. Nä, nu ska jag vara seriös. Så seriös att jag ska berätta att jag övat en hel timme på franska provet som är på fredag.

Annars tänkte jag berätta att jag har inget annat att berätta. Kanske bara att det fins tröga tanter på bussar. Som om ni inte visste det redan.


Mannen i mitt liv

Back tack

Kategori: Allt möjligt

Eller det är nog ingen bra idé ändå. Att jag ska vara back alltså. Det tyckte inte Linda i alla fall. Jag tror jag förstår varför. Mitt nya kall är assistkung inte målgörare, tänkte bara berätta det så att ni vet.


Jag ser såå normal ut. Mitt hår var i alla fall fint.


Ikväll ska jag göra ingenting. Kanske äta en hårdbrödmacka med kaviar.

Jag fattar inte vad traktorn vill

Kategori: Allt möjligt

Nu är jag överkörd av en traktor IGEN. Jag tror jag måste be någon laga den så att den slutar köra över mig. It´s to painful.

Snart ska jag på fotbollsträning. Om det är styrka dör jag. Så då vet ni varför jag inte skriver något mer. Det kan även bero på traktorn.

Heddå


Önskar jag kände mig så här cool jämt.
( Jag & Jessi )

Dåligt

Kategori: Allt möjligt

Mitt inlägg som jag skrev för tre timmar sen har fortfarande inte publicerats. Jag tror att det kan vara ett litet fel. Fast nu kom det fram. Min dator är dålig.

Saga är failig. Hon spillde ut ett glas vatten över Svea i matsalen.

Franska i 80 minuter. Here I come!

Finansminister Frida

Kategori: Allt möjligt

Visst ligger det fint i munnen? Finansminister Frida. Jag har lekt det nu i en timme. Eller egentligen var det ju blodigt allvar. Prov i nationalekonomi. Fyra frågor utifrån mig själv som statsminister, det var faktiskt kul. Om man nu kan kalla ett prov för kul.

Igår kom Svea och Mimmi på besök. Vi pluggade nog sammanlagt i 10 minuter. Men vem vill plugga när man kan ha intressanta samtal om Sveas gamla killar eller tetris? Inte vi i alla fall. Myspys var det då.

Heddå


Sådan här god mat får man hos mormor. Tyvärr inte på vildmannen.

Som balsam

Kategori: Allt möjligt

Sitter alldeles ensam i ett mörkt klassrum. Fast nu kom läraren som för övrigt är norrman. Egentligen borde jag be honom om en ordlista, fast jag törs nog inte. Jag kan ju i alla fall säga spise och ackurrat.

Sista lektionen, sen hem, promenad, middag och så plugg. Svea ska komma till oss. Perfa!

Hade fint, nu blire filmtittande.

Pervers norrman

Kategori: Allt möjligt

Min norrman har börjat bli pervers nu också. Nu pratar jag alltså om teatern där jag spelar Trond Bakås. Det är väldigt svårt att improvisera på norska. Därför råkade det bli lite roligt.

Nu har vi elvatid och ska fika. Fick precis en 2 kg godispåse framför mig. Kan säga att det är lite irriterande att få det när man inte äter, suget anfaller.

Hejhopp


Ännu en vacker bild i mormors gamla glasögon