Gult

Kategori: Allt möjligt

Igår fick jag gult kort. Gult för ja spela så himla fult.
Nä, det var faktiskt inte meningen. Jag har nog bara väldigt svårt för att bedömma avstånd. I stället för att sparka bort bollen så kapade jag motståndarens ben. Äschba.
De vann ju, så lite smärta borde de kunna ta.

Idag har jag sovmorgon till halvett. Fast eftersom att jag uppenbarligen är vaken nu så använder jag ju min sovmorgon fel. Jag sitter på sängen och tänker. Mest på att jag vill ha mat.

Heddå

 

Facing the floor I´m gonna be somebody

Kategori: Allt möjligt

Kings of Leon. Mmmmmmmmmmmmmm.
Nu ska jag ut med hunden. Sen ska jag äta kycklingsallad. På de senaste 3 dagarna har jag ätit kyckling 4 gånger. Och hade jag ätit på skolan igår hade det varit 5 gånger. Makalöst vad jag gillar kyckling. (På tal om ingenting alltså.)

Heddå

LYSSNA ANNARS JÄVLAR
HIHIHIHIIHIHI

Now I´m free, free fallin

Kategori: Allt möjligt

Jag är mycket trött.
Jag är hemma i skogen.
Jag har ätit en  kycklingrulle.
Jag har promenerat med min mor.
Jag ska vara med mina flickor imorgon.

Jag orkar inte skriva. Så att ni vet.


Heddå

Bara less

Kategori: Allt möjligt

Ikväll har varit en makalöst bra kväll. Bland annat pga av friterad kyckling på Eurasia och Harry Potter på filmstaden.

Men trots det så är jag trött. Trött och less.
Kanske mår huvudet bättre av lite naturgodis. (Harry Potter-filmen var så bra att jag inte ens åt upp godiset. Det är unbelievible. På riktigt.) Eller så kan ja gråta en skvätt. Vi skyller på att Dumbledore är död....

Heddå


Vänner i vått(!) och torrt

Kategori: Allt möjligt

Ikväll skulle jag och göööörlsen dra ner på bryggan och picknicka, unfortunately så började det ösregna precis när vi varit inne på hemköp och införskaffat lite förnödenheter. Så picknicken förflyttades hastigt och lustigt hem till Svea och Kristins kök. Men det var ju trevligt det också. Vi spelade nämligen Med andra ord. Jag skulle vilja påstå att det är ett av de roligaste spelen ever. (Att klant-jag och klant-jossan dessutom vann var ju totally amazing.)

Imorgon är det skola. Småföretagande, engelska och Midgårdsjoggen. Midgårdsjoggen kommer bli problematisk. Jag känner inte för att springa 5 km. (Varför, varför, varför har jag min tjockskalle sagt till alla att jag ska göra det?)

Äsch, nu ska jag se True Blood.
Heddå


Jag tog den inte från Google. Här har vi redan stökat fram julen!

Trafikanten

Kategori: Allt möjligt

Idag hade vi engelska. Det gick sådär.
Jag: Today I´ve been changing my mathclass to this....ehhm...thing.. thing when you learn how to drive cars. What do you call it?
Svea: Trafi... traffkan... TRAFFICKING!

Ehm ja, det var alltså trafikanten vi menade. Trafficking är nog inte riktigt samma sak.
Roligt blev det i alla fall. Senare när vi satt och pratade sa Fanny såhär också.

Alla i munnen på varandra: Blabalablablabla (viktigt att skriva det, jappjapp.)
Någon: Vi kanske borde vara lite tystare.
Fanny: But we´re just disgusting!

HAHAHHAHA, tillåt mig dö av skratt. Vi är äckliga blev det i stället för vi diskuterar.

OBS! Detta var blott vår andra engelskalektion på över ett år.
Haha

Heddå


Svea

Fanny-mannen

Jobbigt läge

Kategori: Allt möjligt

Jag har ett litet problem. Eller föresten. Det är ett mega-stort problem. Jag har en benägenhet att få ångest, riktig jävla panikångest. Detta inträffar utan undantag alltid på mattelektionerna. Om jag inte haft Hanna Liljedahl hade jag nog hyperventilerat sönder mig själv vid det här laget. Men nu mina vänner så kan inte ens Hannapanna hjälpa mig.
Jag har bestämt mig för att inte läsa matte c. Jag tror nämligen inte att meningen med livet är att plåga sig själv till döds pga djup ångest över matematikens under. Och plågar man sig själv ska man åtminstone göra det för sig själv. Inte för någon annan.

ALDRIG MERA MATTE

Mina girlies är bäst.

Heddå


Vi var söta när vi var små också.

Snurrelisnurr som en virvelvind

Kategori: Allt möjligt

Alltså ibland är den här tjejen så gullig. Som nyss till exempel. Hon har ett litet problem och behöver därför både mentalt och moraliskt stöd (det är inget allvarligt mammor). Men i stället för att säga det så säger söt-rumpan att hon behöver mentalistiskt stöd. Mentalistiskt! Fattar ni hur genialt och roligt det är? Tjockaste braigt ju.

Annars är jag glad i magen, och även mätt efter ett paket bacon med snoris specialsås på. Det känns bra nu. (Förutom att min dator spruckit i ena hörnet och knappt går att stänga. Och om jag jag mot förmodan lyckas stänga den så går den sedan inte att öppna. Typiskt.)

Heddå


Finaste jossan

En cementbåt

Kategori: Allt möjligt

Jag är hemma. I min säng. I den stora staden.
Ikväll har vi varit ute. Vi satt och myste i solnedgången på en cementbrygga som kanske kunde flutit iväg.
Sedan cyklade vi hem till söt-gurkan och såg på en töntig film. I like it

Nu  lyssnar jag på Kings of Leon och funderar på att sova.

Heddå

Stackars stackars lilla mig

Kategori: Allt möjligt

Inte fick jag se någon vm-final i spjut ikväll. Inte då.
De små fulingarna ska inte kasta förrän imorgon. Det är ju cirka 2 evigheter dit och jag funderar på om jag verkligen kommer att överleva. Om jag inte gör det så vill jag åtminstone att ni ska bjuda in Andreas Thorkildsen på min begravning. Han kan sjunga norska nationalsången eller vad sjutton som helst.

I morgon är det match igen. Jag ska spela. Denna gång funderar jag på att stuka, hmm, finns det ens något kvar att stuka?. Jag har ju redan kvaddat tår, fingrar, handled, fotleder och ett knä. Möjligtvis att man ska kunna stuka näsan om man har tur. Jag tror att jag satsar på det. Eller varför inte hela nacken? Skallsträck i några månader vore väl trevligt.

Puss & Heddå


BRA BRA BRA BRA BRA

Ingenting

Kategori: Allt möjligt

Jag gör ingenting idag.
Mitt huvud är tungt och min hand bultar lite fortfarande. Nu är den dock så pass normal att jag åtminstone kan stänga jackan själv och skriva sms som vanligt. Och det är väl ändå det viktigaste?

Ikväll ska jag (SURPRISE!) titta på friidrott. Om turen är på min sida (vilket händer alltför sällan) så kan det vara dags för herrarnas spjutfinal. Mums...

HeddåIgår var jag på hockey. Det var U.N.D.E.R.B.A.R.T!

Ja hinn ju int ve

Kategori: Allt möjligt

Nu har skolan börjat igen. När jag parkerat cykeln kändes det som att sommarlovet bara var en mysig dröm jag haft under natten. Kanske är det bara det?
Det blir i alla fall inte svårt att återgå till de vanliga rutinerna. Tyvärr. Jag gillar att ha lite motstånd.

Ni ska veta att detta inlägg är mäkta jobbigt att knåpa ihop för mig. Jag stukade nämligen höger handled på matchen igår (vi vann med 5-0, yihoo!). En av motståndarna var lite irriterad på mig (förstår inte hur någon kan irritera sig på mig dock, hehe) och bestämde sig därför för att kapa mina ben. Jag flög som en vante och tog emot mig med handen. Knak sa det. Fast smärtan kom inte förrän matchen var slut och nu går jag runt och tycker synd om mig själv all the time.
Jag skadar mig jämt.

Heddå


Så högt flög jag igår. Sen landade jag på handen.

Bilchaufför´n

Kategori: Allt möjligt

Idag har jag varit så extremly duktig att jag nästan spricker av stolthet nu när jag får berätta det. (Skryt-frida är igång.)
JAG KÖRDE BIL I STAN
Till er som är vana bilförare sedan 40 år och har glömt den nervositet som infinner sig när man sitter i bilen bredvid en nästan galen mamma säger jag bara håll käften. Det är faktiskt mäktigt att ha kört i rondeller och rödljus. Fy tusan vad cool jag är. (Eller så är jag en tönt som sitter här och skryter. Kanske mer åt det hållet då.) Men ändå.

Annars har jag även införskaffat en ny säng och lite annat bra till lägenheten today. Det är nästan, nästan, nästan så att jag längtar lite till skolan börjar nu ändå. Mitt schema hittlis ser ju inte direkt dödande ut. Fast det kommer säkerligen dit något jobbigt efterhand. But I´m so positive right now!

Heddå


Ehhhhm, jaha. Och tvåan skulle vara jobbig sa ni?

Som det ska vara!

Kategori: Allt möjligt

Ikväll spelades de två premiärmatchernna i turneringen Umeå Hockeyfestival som Björklöven arrangerar. Lagen som deltar är Björklöven, Luleå, Skellefteå och såklart Modo.
Modo som ikväll mötte Skellefteå. Seger med 4-1 vilket känns otroligt skönt. I år tar Modo tillbaka platsen som Norrlands bästa hockeylag. Absolutely! (Förhoppningsvis Sveriges också..)

Så himla kul att hockeyn är igång igen! På fredag åker vi och tittar på när Modo möter Björklöven i avslutningsmatchen. Najsigt värre.

Heddå

Spindlan å hallona

Kategori: Allt möjligt

Nu ha då ja vare å plocka hallona ve mamma min. He gick ba fint å vi fick ihop nästan 2,5 litran på ba 1 timma. He ä grejer dä!
Ja ha vare hos pappsen å busa me lillsystra idag å. Hon va snori som e helt kompani.

Nu ä he dags för middagen.
Hane fint hörreni!

Heddå

Mållös

Kategori: Allt möjligt

Jag säger bara USAIN BOLT!
MAKALÖST, OTROLIGT, FANTASTISK, UNDERBART, MAGNIFIKT!Jag älskar sport.

Medicin mot dåligt samvete

Kategori: Allt möjligt

Har precis varit ute med cykeln på en liten tur. Ville-vovven fick springa bredvid och jag kan lova er att tungan hängde i marken när vi återvände hem till gården. Han har nog dålig kondition den hunden. Jag skulle sätta pengarna på att han fått det ifrån moi.

Så varför tog jag mig ens då en cykeltur? Latmask som jag är.
Eh jo, det är såhär att ikväll vankas girls night hos Jossan. Och på sådana kvällar brukar det finnas gott om gödan. Inte tror jag att det blir annorlunda ikväll heller. That´s the reason to my cyekltur.

Heddå


Såhär såg efterrätten ut hos mig förra helgen.

Blåbär

Kategori: Allt möjligt


Skeptisk?

Ikväll glor jag på tv. Fast nu ska jag nog gå och äta blåbär.
Det är nyttigt. Jag är nyttig. Jag äter aldrig kakor, glass och godis. Särskilt inte imorgon kväll när det är tjejkväll hos Jossan.
(Sammanhängande inlägg. Puss)

Heddå

Runt runt som en höna

Kategori: Allt möjligt

Idag är jag som en ovanligt seg och förvirrad höna. Jag bara pallrar mig runt, runt, runt omkring här hemma. Ena stunden ligger jag på soffan på altanen och läser Året runt som en annan gammal kärring, nästa stund sitter jag här framför dumbruken och irrar runt på nätet i stället, så plötsligt står jag framför spegeln och kammar min riskvast till hår.

Mellan dessa saker har jag dock lyckats klämma in någonting nyttigt.
JAG HAR SPRUNGIT
Alltså varit ute och joggat. Detta för första gången sedan slutet på Juni. Hela Juli och början på Augusti har ju bestått av snor för min del. Men nu är gammbena igång igen. Jag kan lova er att det gick vanskeligt dåligt och att jag funderade starkt på att lägga mig ner i hallonriset och dö efter hundra meter. Men si på tusan att det gjorde jag inte. Väl hemkommen igen belönade jag mig med en lång och skön dusch och en skål med blåbär och honungsmelon.

Dags att göra sallaten till middagen.

Heddå


mä sola i ögona å håre åt alla håll

Småfult och trevligt

Kategori: Allt möjligt

Igårkväll hade jag tråkigt. Därför började jag fickla med en ny design.
Resultatet blev lite småfult men trevligt.
Hur länge den får stanna vet ingen. Kanske byter jag tillbaka till den gamla redan ikväll, eller så blir detta den eviga designen för Frida, en redig norrlänning, eller nåt. You never know.

Dags att hitta på något kuligt...

Heddå

Back where we belong

Kategori: Allt möjligt

Idag är det exakt en vecka kvar till skolan börjar. Eller är, snarare var. Snart är det fredag och endast sex dagar kvar.
Jag vet inte om jag ska gråta eller vara glad. Gräva ner mig i en grop eller hoppa högre än grantopparna. Det är mycket blandade känslor som snurrar omkring i min ynkliga lilla skalle. 

Nej nu skall jag icke mera vara melankolisk och vemodig. Ännu har vi ju många fina (regniga, kyliga och blåsiga) dagar kvar att göra allt och ingenting på!

Heddå

Badmonstret

Kategori: Allt möjligt

Jag är ett badmonster. Eller ett badjur. Jag älskar att bada i alla fall.
Dessa bilder togs idag runt ett-tiden när jag och mina najsiga friends badade vid playan Balåstranna i byn.


Smultron

Kategori: Allt möjligt


Rödvinbär

Kategori: Allt möjligt

Alltså jag tror absolutely på min nya grej att köra med bär som rubrik i inläggen. Det känns liksom så coolt på något sätt.

Eller så är jag bara en ebarmerlig (ja, det är mitt ord) tönt som inte kan uppfinna några bra rubriker och utnyttjar därför bären till den sysslan. Fast rödvinbär har haft ganska mycket att göra med min dag. Jag har nämligen kommit fram till att om man vill få min söta syster att stå stilla en stund så är det bara att placera henne framför en rödvinbärsbuske. Då står hon där. Och äter och äter.

Förutom att placera syster framför diverse buskar så har jag även kört moped, busat med småponkar, hållit mig undan från min snorige fader och haft filmkväll med fina vänner idag. Vi såg Djävulen bär Prada, och jag är numera livrädd för Meryl Streep. Hennes blickar var tusentals gånger värre än alla köttslaffsningar i Saw-filmerna. På hedersord!

Heddå

Hallon

Kategori: Allt möjligt

Jag har varit borta. Ändå långt nere i Uppsala. Jag kände mig faktiskt ensam utan mina renar och isbjörnar när jag befann mig där, men nu är jag ju hemma i skogen igen. Det känns fint.

Idag plockade jag hallonballon med min mamma. Hon plockade en hink, jag en halv. Det beror dels på att jag föll ner i varendaste liten grop som gick att hitta på kalhygget, men också på att jag är en aning rädd för alla mask(arponisar) som gömmer sig i de fina små bären. Lite god sylt blevde i alla fall resultatet av den turen.

Annars tänker jag nog gå och sova nu. I morgon består av att hälsa på pappsen, lillsyrran, Jabou och mina nyss hitkommna afrikanska (låtsas)syskon. Jag tänker lära ungarna att bada som rediga norrlänningar.

Heddå


Jag och mammsen i de blåsiga norska fjällen.
Vi är så fina så.

Closer

Kategori: Allt möjligt

Musik är vad som fyller mina eftermiddagar och kvällar. Egentligen mina dagar också, eftersom att p3 alltid står på i bakgrunden under tiden vi packar. Men den musiken väljer jag ju inte själv.
Här får ni några av mina favvosar right now.
Under tiden jag lyssnar på musik äter jag jordgubbar.
Har hunnit med en liten promenix i det faktiskt fina sommarvädret. Najs.

Heddå

Not my cup of tea

Kategori: Allt möjligt

Jag gillar det uttrycket. Och det passar väldigt bra idag. Nästan i alla fall.
Vad jag vill säga är att detta absolutely not har varit min dag.
För det första måste jag kliva upp klockan halvsex, och bara det är ju rena döden. Att jag sedan arbetar på ett ställe där man måste ha en viss skicklighet med händerna gör ju inte saken bättre. Och att jag dessutom är missbildat snubbelfotad gör ju allt ännu värre. Om det nu kan bli någe värre.

Ja, idag har jag bland annat:
- Hällt ut en kopp choklad över ett bord, två stolar och ett golv.
- Snubblat på en lastpall.
- Lagt kubb bredvid burken i stället för i den.
- Tappat en fullpackad burk med pepparkakor i golvet.
- Halkat framför allt folk i fikarummet.

Ni hör ju vilken sinnessjukt underbar dag jag har haft.
Nänä, det är väl bäst att gå och lägga sig. Lite sömn kanske kan förbättra mina skills lite i alla fall.

Heddå

 
jag tröstar mig med drivor av braig musik

YRAN

Kategori: Allt möjligt

Efter att ha sett dundermånga bra artister, inklusive Lady Gaga och hennes nakna rumpa.....
Efter att ha ätit dundermånga goda cheesburgare och godisremmar.....
Efter att ha färgat hår både brunt och blont.....

SÅ ÄR JAG NU HEMMA IGEN

Det har varit en makalöst härlig vecka. Så bra att jag inte ens kan säga vad som var bäst. Det står bland annat mellan Takidas konsert, Lady Gagas rumpa, Cheesburgare och mina nya nagellack.
Fast kanske var Takida bäst ändå. Vi stod längst fram och skrek hela tiden. Wiiiiiie!

Här får ni lite bilder. De är fina.


Jennifer är snygg och jag är ehrm typ gullig?


Takida


Veronica Maggio