Coldplay

Kategori: Allt möjligt

Jag sitter här i min ensamhet och sjunger på Viva La Vida. Vill så gärna åka på Coldplays spelning 22 augusti. Någon som vet när biljettsläpp är?
Annars har mormor varit här. Vi hade det roligt trots att jag enligt mamma inte fick gå närmare henne än 2,5 m pga smittorisken. Haha

Mormor: Ja, man får ju inte ha mobilen på inne på lasarettet.
Jag: Nä...
Mormor: Men jag kan ju starta mopeden och ringa dig när jag kommer ut.
Vi: HOHOHOHAHAHA Mopeden!

Har man roligt så har man.
Heddå

Halstabletter

Kategori: Allt möjligt

Idag käkar jag halstabletter för fullt. Jag tror nämligen att någon dragit ett rivjärn genom min hals. Det är gudomligt skönt ska ni veta. Jag kommer nog missa matchen imorgon. Jag som var supertaggad på att spela! Typiskt.

Annars har jag varit ute en stund och kollat på alla skoteråkare som varit och kört på banan här i byn. Jennifer fotade lite men min kamera är in the town.

Heddå


Tävling i Agnäs ifjol

Farväl

Kategori: Allt möjligt

Ja, farväl mina vänner. Det blir no more blogginläggs idag. Jag ska nämligen göra något annat nu. Vad vet jag inte.
Kanske sova, kanske äta glass med chokladbitar, kanske pussa på hunden, kanske läsa tidningen. Eller varför inte fundera över varför jag inte riktigt gillar Let´s Dance. Det är något otrevligt med det programmet. Fast jag gillar Morgan.

Have a najs afton!
Heddå


Detta är glass, om än med lite nyponsoppa inblandat...

Foppa är tillbaka!

Kategori: Allt möjligt

Peter Forsberg har bestämt sig.
Han gör comeback igen - och det i moderklubben MODO Hockey!

Modo Hockey

Hur coolt och hur kul är inte det här egentligen? Nu hoppas jag bara att han kommer kunna spela också.

Skogen

Kategori: Allt möjligt

Now I´m back in the wood again. Eller okej, in the forest kanske det heter. Men vem bryr sig egentligen om mina engelskakunskaper? Jag förstår att ni bryr er bra mycket mer om att jag nyss åt en uppvärmd varmkorv med stenhårt bröd och ketchup. Körven i alla vädren förstå ni, de ä de enda rätta för oss omätta!

Nu ska jag sluta rimma och göra något nyttigt i stället. Som att se på tv och fundera på hur jag ska utnyttja min latardag imorrn på bästa sätt.

Heddå


Problem

Kategori: Allt möjligt

Jag har ett problem. Jag är fruktansvärt glömsk. Jag glömmer bort och lämnar saker på de mest konstiga ställena.
Och nu är det såhär att vi på svenska C ska skriva en problemlösande text. Kanske ska jag fråga min lärare om jag får skriva om mitt minne. Mitt minne som egentligen borde innehas av en 91-årig tant.
I och för sig så sa han nyss att man inte fick skriva en text om ångest. Mitt minne och min ångest är ju intimt förknippade med varandra. Förbandslåda också!


Är detta verkligen mitt rum? Jag har glömt.

Godermorgon folket

Kategori: Allt möjligt

Godmorgon godmorgon. Nu har jag just ätit frukost och packat ihop grejerna jag ska ha med hem till Bjur. Blir att promenera till skolan idag. Det känns oerhört blä-jobbigt. Men jag får ju motion. Positivitetens dag äro detta, ska ni veta!

Heddå


Happyface nummer ettHockey

Kategori: Allt möjligt

Jag älskar verkligen hockey. Modo - the heart of hockey
Vinst mot Timrå med 3-2 ikväll. Önskar att jag varit där, men jag har ju i alla fall lyssnat.

Nu ska jag sova. Måste upp tidigt. Ska nämligen promenera till skolan.
Pusselipussel och sov gott!

Fullt upp

Kategori: Allt möjligt

Ikväll var det meningen att jag skulle vara ute med mina vänner och leka i snön. Men eftersom att jag är en egoistisk flicka så sitter jag här hemma i stället. Jag ska titta på handboll, lyssna på hockeyn, cykla på träningscykeln, öva franska, duscha, och äta kaviar.
Jag undrar var alla mina ideer börjat komma ifrån. Kunde inte dennna uppfinningsrika sida visat sig förr? Jag tycker förr är bättre än senare.

Nu är jag taggad på träningscykeln!
Heddå

Kapacitet

Kategori: Allt möjligt

Jag läser en bok
Jag målar naglarna
Jag övar på franskaredovisningen
Jag äter ett äpple
Jag tittar på tv
Jag tänker på om det är hockey ikväll
samtidigt som jag funderar på att vi ska laga kyckling till middag ikväll.
Är det de som kallas för simultankapacitet eller har jag fått allt om bakfoten nu?

Ibland har jag en förmåga att vara skicklig. Men det skall sägas att den förmågan framkommer vid ytterst få tillfällen.

Heddå


Söt kan jag också vara. (September -06)

Skidor utan stavar

Kategori: Allt möjligt

Jag har åkt skidor. Det gick förvånansvärt bra och var ännu mer förvånansvärt kul. Tänk att skidor kan vara kul, det trodde jag nästan aldrig att jag skulle få uppleva.

Här följer en konversation från matan idag.
- Jag tycker engelska är svårare än franska!
- Men vad i hela Sverige!

Kan ni förstå vad som var roligt med det. Jag kan det nästan.

Heddå


Jag saknar min lilla Harry

Taggat

Kategori: Allt möjligt

Jag känner verkligen hur taggad jag är på att åka skidor. Lika taggad som jag är på att cykla till skolan och räkna matte. Tur för mig att jag ska få göra båda väldigt snart då. Ehe.

Har nyss ätit fil, jordgbubbssylt och K special. Hoppas ni får en najsig dag.

Heddå


Jag läntar efter dennna vackra skoter...

Min filt

Kategori: Allt möjligt

Jag gillar att bråka med Linda om vad som är mitt. När jag kom på att båda tv-apparaterna i lägenheten är mina blev jag lycklig. Tänk vilken förträfflig utpressningsmetod jag har att använda mig av nu. Det är nästan så att jag får en tår i ögat av lycka.

Jag får även en tår i ögat av alla roliga felsägningar.
- Titta vilken fin fjong jag har.
- De har skurit bort bollarna!

Oj, nu blev det visst snuskigt här. Så hemskt, sådant får inte min blogg innehålla. Vad ska mamma säga? (Förlåt mamma)
Nu ska jag sova. Upp tidigt för att räkna matte och åka skidor imorrn. Hur skönt är inte det? Ehe...


Mormors gamla album som vi tittade i idag. Underbart

Patate Horreur

Kategori: Allt möjligt

Ikväll har jag roligt. Jag pluggar franska och äter honungshalstabletter.
Det är ungefär det mest meningsfulla som finns. (Om man vill ha bra betyg och en frisk hals. Vilket jag inte bryr mig nämnvärt om.)

Här får ni lite totally najsiga bilder i alla fall. Håll till godo.

Isberg

Kategori: Allt möjligt

Jag har just fikat. En stor fralla med massa sallad och ost. Drack även en apelsin smil till. Hoppas att ni i intresseklubben antecknar.
Annars har jag litterär gestaltning och vi ska skriva ett reportage om något. Man måste vara engagerad. Jag som är en av de mest oengagerade som finns. Inte är det lätt inte. Det är inte lätt när det är svårt.

Hoppas ni har en engagerande dag!
Heddå

Gamla fotografier

Kategori: Allt möjligt

Den här morgonen var väldigt fin om man räknar bort tandläkaren som det gick ganska bra hos ändå. Det fina var hos mormor. Vi satt och tittade på fotografier från 40-talet. Alltså när hon var ung. Ibland önskar jag nästan att jag levde då. Allt såg så mysigt ut. Fast det var säkert jobbigt också. Men man kan ju få drömma om vackra sommardagar på åkrarna och fina skidturer i månskenet.

Nu har jag mediekunskap.
Heddå

Semla

Kategori: Allt möjligt

Nu har jag ätit årets första semla. Det var väldigt gott. Har även intervjuat min farmor om hur det var att vara ung på 60-talet. Mysigt mysigt.
Nu ska jag duscha, titta på eftersnack och sedan sova. I morgon blir det ju att gå upp med tuppen för att ta sig till the toothleaker. (Tandläkaren) Önska mig lycka till!

Heddå

Knaperstekt

Kategori: Allt möjligt

Knaperstekt är ett ganska fint ord. Det smakar gott i munnen, liksom också knaperstekt bacon gör. Osökt kommer vi då in på min middag som bestod utav knaperstek bacon, makaroner och ett stekt ägg. Det smakade bra och här sitter jag nu mätt och nöjd. Glad vet jag däremot inte. Eller det är jag nog också. Ska ju hem till Bjur på fotbollsträningen om en stund.

Efter träningen ska jag till farmor och intervjua henne om hur det var att vara ung på 50 och 60-talet. Det blir också kul.
Have a nice evening people!

En genuin norrlänning?

Kategori: Allt möjligt

En genuin norrlänning,

Hamnar du söder om polcirkeln får du allergiska utslag och i stan behöver du syrgas för att överleva.Jag gjorde ett litet test på facebook. Det skulle visa om jag var en riktig norrlänning. Vilket jag uppenbarligen. Läs beskrivningen. Haha

Pärmose

Kategori: Allt möjligt

Nu ha ja just äti pärmose me varmkörven. Faktiskt så var det ätbart. Men inte mycket mer än så. Har även hunnit ha samhällskunskap och nu är det snart historia. Så ser min dag ut. Mycket intressant eller hur?

Fast jag kan ju berätta att snart kommer Lollobabe och hämtar mig med skotern här i stan. De blir ju perfa!

Heddå


Östersund arctic cat cup

Nersövd

Kategori: Allt möjligt

Jag har sovit tungt inatt. Så tungt att det känns som att jag sover fortfarande. Måste försöka göra något åt det nu. Äta frukost kanske funkar. Mat brukar alltid vara ett finfint botemedel.

Heddå


Myskisse

Hockey

Kategori: Allt möjligt

Så himla underbart med seger ikväll! 4-2. Det behövdes verkligen och nu kan man ju börja hoppas på en slutspelsplats igen. Victor Hedman gjorde mål dessutom.

Är trött igen. Hur man nu kan vara det efter att ha sovit två timmar.  Men jag kan många saker som andra inte ens har en tanke på. Som att testa ytspänningen i ett glas med mjölk t ex.

Nu ska jag sluta svamla och göra mig i ordning för sängen i stället.

Heddå

Sömntuta

Kategori: Allt möjligt

Nu är jag nästan glad igen. Sitter på sängen och lyssnar på hockey. Det står 0-0 fortfarande mellan Modo-Brynäs. Det känns väldarns viktigt med seger ikväll.
En rolig nyhet är att både Victor Hedman och Mattias Timander är uttagna till LG Hockeygames. Blir najsigt!

Rubriken kommer sig av att jag sovit i två timmar nu på eftermiddan. Det var underbart. Nästan lika underbart som varm sockervadd.

Heddå


Jag längtar till sommaren

Hej och hå till mataffärn vi gå

Kategori: Allt möjligt

Nu har jag och Linda varit och handlat så vårat kylskåp är fullt och fint. Till middag ska vi äta något så mumsigt som fiskpinnar, ris och bearniessås. Men det blir senare.

För nu ska jag sitta här och tänka på franskaläxan jag borde göra. Jag ska även lyssna på all underbar musik som finns. Som t ex denna låt:Kings of Leon - Use somebody 

Bara allmänt

Kategori: Allt möjligt

Jag är inte precis happy idag. Inte ens teatern var speciellt rolig. Kändes mest bara stört att ligga på golvet och skrika om andra världskriget. Fast jag får ju skylla mig själv.
Nu sitter jag hemma. Har kört lite städterapi för mitt dåliga humör och dammsugit. Jag blev i alla fall avslappnad av det.

Ska koka en stor kopp te om en stund.

Heddå

Hat

Kategori: Allt möjligt

Jag känner ett starkt hat mot att cykla just nu. Det är inte roligt att kämpa sig fram genom snödrivor och sicksacka mellan folk som inte kan he sig ur vägen. Dessutom är man sjöblöt när man äntligen kommer fram, vilket varken är mysigt för mig eller mina klassisar.

En bra sak är att jag kommer få sluta tidigare idag.

Heddå


En bild säger mer än 1000 ord

Broken strings

Kategori: Allt möjligt

Den låten är fin. Bara så att ni vet.

Nu ska jag sova i min sköna säng med pastellfärgat påslakan. Jag ska även lyssna på Amy MacDonald på min gamla fina mp3. Kanske ska jag också tänka på ett visst datum. Vilket berättar jag inte. Det är min hemlighet.

Jag vill inte kliva upp klockan sju. Sova är viktigare än skola egentligen. Det är bara ingen som förstår det.
Sov gott

Heddå
Favorit i repris

En fullspäckad dag

Kategori: Allt möjligt

Nu har jag tid att skriva ett inlägg. Har varit så mycket idag. Jobbade ju till tjugo i fyra, allt gick bara fint. Lyssnade på p3 och läste tidningar. Hann bara precis hem innan träningen började halvfem. Träningen som för övrigt gick väldigt värdelöst. 
 
Har sedan jag kom hem duschat, ätit och kollat igenom brorsans examensarbete. Nu bär det snart av till staden med bussen. Tänkte bara kika igenom Ellos alla vårkläder först.

Heddå

Pistvakt

Kategori: Allt möjligt

Idag ska jag jobba igen. Som pistvakt i den stora backen. Där har jag aldrig varit förut vilket gör att jag känner mig aningen nervös. Fast det kommer nog gå fint om jag tar en hel termos varm choklad med mig.

Hockeyn igår gick väl inte allra bäst. Förlust med 1-3. Modo vann skotten med 32-18 eller något sådant. De kan alltså inte göra mål. Men jag tyckte att det var kul att fara ändå. Fick ju se Måns Zelmerlöv och köpa en stor Modo tjocktröja på extra-pris.

Nu måste jag göra matsäck.

Heddå

Piiiip

Kategori: Allt möjligt

Denna dag har bestått av ett evigt tjutande i mina öron. Detta för att jag är lite småklantig på att lära mig kassaapparaten utantill. Tjutandet börjar när man klickar fel, vilket jag gjorde cirka en gång i sekunden. Men det gick ju bra ibland i alla fall och kassan stämde. Så nu sitter jag här hemma och stinker pommes frites som en hel McDonalds restaurang.

Om en timme blir det Övik och hockey. Yeees, yes!

Heddå

Tidiiiigt

Kategori: Allt möjligt

Ja, jag är uppe vid sju nu igen. Inte ens på helgen får jag sova. Det är skandalöst! Men vad gör man inte för att få vara hem till Bjur och jobba. Ska jobba i restaurangen i backen. Jag undrar hur många hamburgare jag kommer bränna och hur många glas jag kommer slå slönder. Ett större antal av båda är min gissning. Men bra, ja det kommer det säkert gå.

Nu ska jag äta frukost.

Heddå


Trött -Jappjapp

Tjockat

Kategori: Allt möjligt

Den här kvällen har varit underbar. Subway ägde som vanligt, min humor var på topp (enligt mig själv då), vi shoppade, lekte fjortisar på McDonalds och köpte tonvis med gotta på Hemköp. Och så filmen förstås. Den var skitrolig och Jim Carreys minspel är inte att leka med. Förstår inte hur man inte kan tycka att han är rolig. Han är bäst!

Nu har jag och Linda tagit oss hem genom snödrivor, överdrivna rondeller och lokalbussar som stannar på fel ställen.
Sov så gott!

Heddå

Snygging

Kategori: Allt möjligt

Nu ska jag göra mig i ordning. Dock inte till en snygging, jag passar inte som snygging. Jag är mer, ehm, ehm, jag. Precis. Vi ska ner på stan och käka. På det mest glamourösa stället av de alla, SUBWAY. Därför måste jag ju se något sånär ut. Sedan ska vi ju även på bio och så Yesman. Kommer bli en great kväll med bjurholmsgänget och Anton.

Föresten så har min lillasyster lärt sig att gå. Jag måste fara och busa med henne imorrn.

Heddå


Pluttisen är stor

Grillad Korv

Kategori: Allt möjligt

Jag gillar min skola ibland. Särskilt när man kan gå ut på gården och grilla korv. Det är väldigt praktiskt när man får äcklig risotto eller fisksmakande korvstroganoff till lunch. Tyvärr tog det cirka 5 år att grilla korven vilket ledde till att mitt tålamod tog slut och jag åt en kall korv. Men kall korv är ju också gott. Kallkörven.

Jag har blivit lurad idag. Jag tycker inte om det och jag planerar en väldigt hemsk hämnd nu. Trots att lurendrejaren försökte gottgöra mig med en bananaskid.

Heddå

Hockey

Kategori: Allt möjligt

Jag tror att det var länge sen jag skrev om hockey. Om man nu kan kalla några dagar för länge. Som ni kanske vet förlorade Modo med 5-0 mot Skellefteå igår. Trots det vill jag fara på hockey imorrn. Jag liksom känner i min lilltå att det kommer gå bra. Fast det brukar det i och för sig aldrig göra när jag är där. Men till saken. Min pappa som hejat på Modo sedan slutet på 70-talet säger nu att de är så dåliga så han vet inte om han vill fara. Jag är besviken. Mycket besviken. Tror att jag måste ta ett snack med pappskallen när jag kommer hem. Han kan ju inte svika sitt hjärtas lag nu. Modo- The heart of hockey.


Vänta ni bara

Lycklighet

Kategori: Allt möjligt

För jag är lycklig, ja jag är lycklig. Jag är lycklig hela långa veckan ut!
Fick nyss tillbaka samhällsprovet. Jag säger inte mer än att det gick bra, braaaaaaaaaigt värre.

Denna dag kommer bli bra. Om man bortser två lektioner. Men nu ska jag vara glad!

Heddå


GLAD

De halvt dolda

Kategori: Allt möjligt

Jag hann hem från skolan för att se De halvt dolda. Jag ångrar nästan att jag gjorde det. Det var fruktansvärt och jag har ont i hela kroppen nu. Men samtidigt kan jag inte låta bli att tycka att den är bra. Det kanske är just för att den känns så mycket.

Musikettorna på Midgård var bäst ikväll!

Sov gott

Te-drickarn

Kategori: Allt möjligt

Nu sitter jag på golvet i mitt rum och dricker te. Andra koppen sen jag kom hem vid halvett. På tv:n är det skidskytte. Just det, jag kanske ska berätta varför jag slutade så tidigt idag. Läraren sa att vi fick jobba hemma med våra artiklar. Så det har jag gjort. Har bara ett stycke kvar nu.

Fast tyvärr måste jag ju tillbaka till skolan klockan sex. Jag längtar inte. Kommer dessutom missa både handbollsmatchen och Jonas Gardells serie De halvt dolda. Det är dåligt, mycket dåligt.

Heddå

Ledsamt

Kategori: Allt möjligt

Idag har någonting mycket sorgligt hänt. Det är så att mina favoritjeans har gett upp. De har gått sönder. De består numer av ett stort hål. (Liten överdrift men ändå)


Förutom att gråta över mina trasiga jeans har jag idag räknat matte, spelat innebandy och kommit på hur korkat det är att inte all dörrar är svängdörrar. Då kunde man alltid trycka i stället för att behöva dra. Jag hatar att dra.

Heddå

Jordgubbssylt

Kategori: Allt möjligt

Sitter på min säng och har just ätit en skol med fil och jordgubbssylt. Jag älskar fil och sylt. Och så lite flingor på det hela så blir det perfekto.
Jag längtar inte till ikväll. Det är öppet hus på skolan vilket betyder att jag måste vara där från klockan sex till nio plus vanlig skola också. Det känns ju, ehm, bra. Eller så känns det fruktansvärt jobbigt och jag skulle hellre ligga i soffan och glo på tv.

Have a najs day! Heddå


jag känner en stark längtan efterfilidutter

Mitt älsklingsprogram

Kategori: Allt möjligt

Jag sitter och tittar på mitt absoluta älsklingsprogram på mtv. NEXT. Men tro nu inte att jag älskar det för att det verkligen är bra. Det är mer så att jag älskar dess dålighet väldigt väldigt mycket. Det är lätt ett av de muppigaste programmen som någonsin gjort. 

När NEXT är slut ska jag lyssna på Emil i Lönneberga. Har det på ett wienrött band från när jag var ca 5 år. Det är nostalgi det ska ni veta! Äkta gammal mysighet!

Nono, nu börjar det igen. Ni får sova så gott!

Heddå


För jag saknar trots allt det fula lilla ufot

Tjejsnack

Kategori: Allt möjligt

Denna kväll har bestått utav tjejsnack(snusksnack skulle man också kunna kalla det). Den har även inneburit svåra våndor på ICA vad gällande glass och godis. Fast jag höll mig. Gjorde i stället ordnding te och åt frukt när vi kom tillbaks till lägenheten igen. Hur man nu kan göra i ordning frukt? Svea och Joss gick precis hem. Roligt har vi haft.
Vi har planerat fredagkväll. Det blir middag ute och sedan ska vi se på bio. Yesman, blir bra med en komedi. Härlutt!

Nu ska jag nästan gå och lägga mig. Men bara nästan.

Heddå

Middag

Kategori: Allt möjligt

Idag lyckades jag göra middag utan olyckor trots att det var ägg inblandade i det hela. Det är nästan så att jag är stolt över mig själv. Lagade pytt i panna och ägg. Pytt i pannan blev ätbar med några kg ketchup på. Tyckte det var enkligare att ösa på ketchupen än att peta bort alla ettriga små lökbitar.

Nu ska vi se på handboll här i stugan. Kanske kommer http://josselimini.blogg.se och Svea hit snart.


Heddå


Happyface

Färdlektyr

Kategori: Allt möjligt

Lektyr låter som konfektyr, vilket är samma sak som godis. Jag har slutat att äta godis, typ. Därför är det inte roligt att bli påmind om godis när man sitter och håller på att svälta ihjäl.
Annars ska jag läsa en novell av Håkan Hellström. Den är flummig och fin precis som min hjärna är just nu. Det är den berömda bomullen som är på besök igen.

Nej, nu ska jag sluta svamla och arbeta i stället. ARBETA.
Ska läsa upp min brottsutredning ur en nioårgi flickas perspektiv. Najs.


HeddåHälsosamt

Kategori: Allt möjligt

Nu har jag varit på hälsosamtal hos syster. Hon var trevlig och jättesnäll även fast jag glömde bort tiden och kom inspringande en kvart för sent med ett äpple och en festis i handen. Hade suttit i cafeterian och fikat eftersom vi inte hade någon mediekunskap.

Nu är det dags för litterär underbar gestaltning. Jag verkligen längtar efter uppgiften som D säkert kommer ge oss. It´s gonna be so wonderful. Jag ska försöka härda ut. När jag kommer hem är det ju dags för att vika fem maskiner tvätt.

heddå


Jag har en hemlighet. ( Jag längtar till sommaren trots att jag älskar vinter. )

Jag bara går och går

Kategori: Allt möjligt

Jag har tråkig, därför går jag omkring här hemma. All tvätt är färdig (5 maskiner, massa sängkläder och handdukar). Något som däremot inte går är tiden. Jag tycker att det vore bättre att fara till skolan nu och sedan sluta en timme tidigare. Mycket bättre.

Nu har jag så tråkigt att jag sitter och söker efter saker på google. Problemet är att jag inte vet vad jag söker. Men den som söker han finner heter det ju. Så jag får hoppas jag finner något trevligt.

Jag har i alla fall funnit en sång som är bra.James Morrison ft Nelly Furtado Broken Strings

Morgonstund

Kategori: Allt möjligt

Jappjapp. Morgonstund har guld i mun. Nu har jag startat tre tvättmaskiner. Eller egentligen bara två för jag fick inte igång den ena. Den var nog trasig, aldrig att jag gjorde fel.

Jag gillar inte vägen ner till tvättstugan. Den går genom en ca 100 m kolsvart källare full med läskiga skrymslen. Jag skakade som ett stackars litet asplöv när jag gick ensam där nere. Fast det gick ju bra.
Nu tror jag att jag ska göra te. Egentligen vill jag sova men jag är pigg som en gris från England.

Förstod ni?
"Vad blir en gris när den kommer till England?"
"PIG"

(okej, den är roligare att säga.)

Svantes vante

Kategori: Allt möjligt

Mina vantar ligger i Bjur i en plastpåse och gråter för att jag lämnade dem där. Jag gråter ännu mer därför att jag kommer förfrysa mina fingrar något alldeles hermeiskt imorgon om jag inte tar ett par sockar på händerna i stället. Jag vill inte ha sockar på händerna. Det är inte riktigt riktigt ju.
Fast jag är inte riktigt riktig. Jag ska kliva upp klockan sju och tvätta fast jag har sovmorgon till tolv. Hur många 16-åringar gör det? Jo alla som inte har 90 trosor, 87 sockpar, 25 jeans och 100 toppar.

Nu ska jag sova och drömma mardrömmar om smutsiga sockar som försöker äta upp mig.

Heddå

Rödansikte in the tidning

Kategori: Allt möjligt

Jag blev intervjuad av VK-reportern efter träningen tillsammans med Jossan och Ella. Han frågade oss om förbudet mot alkohol som vi i laget bestämt tillsammans. Om man dricker får man inte vara med och spela. Enkelt och bra!
Vad som inte är bra är att han kom efter träningen och att jag alltså såg ut som en kokt kräfta i ansiktet. Dessutom låg mitt hår slickat på skallen. Mums se snygg en bild säg ja bara. Lovar att ni ska få se så fort artikeln kommer ut.

Nu sitter jag på bussen på väg till stan. Håller på att bli åksjuk så det är bäst att sluta nu innan jag råkar vattenskada tangentbordet.

Heddå

Gamla tider

Kategori: Allt möjligt

Det var jättekul att intervjua mormor. Eller intervjua och intervjua. Det var mest så att hon pratade på och jag skrev ner det jag hann. Hon hade många roliga berättelser. Bland annat om sina kusiner Pommacs-pojkarna som fick agera taxichaufförer åt de som inte kunde låta bli alkoholen under danserna ute på logarna. Jag är förvånad över allt hon minns. Jag minns ju knappt hur det var att gå i ettan och det är ändå bara 9-10 år sedan.

Nu ska jag hjälpa mamma att göra middag och sedan bär det av till fotbollsträningen. Tror att tidningen skulle komma dit och göra något reportage om oss. Vi håller på att starta upp Bjuris första damlag.

Heddå

Orolig

Kategori: Allt möjligt

Nu sitter jag och oroar mig för att jag ska missa bussen pga av att jag inte kommer se var den står. Det vore precis likt mig och ingen större chock och det gör mig ännu nervösare. Ju nervösare jag blir desto större risk är det att jag missar bussen. Jag gillar verkligen inte den här cirkeln.

Nu ska jag sitta här och andas djupt i några minuter och intala mig själv att:
" Jag kan hitta bussen"
" Jag kan hitta bussen"
" Jag kan hitta bussen"

Hoppas det fungerar. Annars lär ni få läsa ett inlägg inom den närmaste timmen. Ett inlägg om att jag borde ha en privat taxi så att jag slapp klanta omkring på bussar.

Heddå

Min dag

Kategori: Allt möjligt

Nu sitter jag hemma på min säng. Ska åka med ett-bussen till Bjur. Tog alltså ledigt från franskan och matten så det blir väl att jobba in det sen. Men nu hinner jag i stället träffa mormor och göra intervjun med henne. Det blir värsta bästigast. Fast jag måste ju hitta på några frågor först.

Har varit och handlat i snöovädret också. Köpte bland annat honung och mjölk. Ska göra mig en kopp te innan jag går till bussen.

Heddå


Så här glad blev jag när jag fick höra att jag cyklat till skolan i onödan.

söt-syster

Problemformuleringstratt

Kategori: Allt möjligt

Nu har jag samhällskunskap. Fast jag behöver inte vara här för jag är färdig. Nu känner jag mig jävligt irriterad för inte nästa lektion förrän klockan halv två. Jag kunde alltså suttit hemma till dess och inte cyklat till skolan i snöovädret i onödan. Så himla jobbigt.

Nu ska jag sitta här och fundera över om jag ska cykla hem, eller om jag ska sitta här och vara irriterad över att jag kommit hit i onödan. Mycket svårt.

Heddå

Helt rätt!

Kategori: Allt möjligt

Har suttit och sett Idrottsgalan hela kvällen. Robert Gustafsson var bra som Per Gessle och Charlotte Kalla vann Jerringpriset vilket jag tycker var braigast!

Nu sitter jag på min säng och lyssnar på music. Anna Ternheim. Hennes röst är great och jag har haft låten här nedan på hjärnan hela kvällen. Nu ska jag glo på mer tv tills ögonen slocknar och datorn ramlar i golvet.

HeddåWhat have I done

Jag är bara glömsk

Kategori: Allt möjligt

Ikväll skulle jag ringa till kundtjänst för att få hjälp att installera vårt trådlösa bredband. När mannen i telefonen bad om "mitt" personnummer så sa jag:
- Ehhhh, ja jag måste bara kolla en sak.
Jag tror alls inte att han blev misstänksam. Det var ju inte alls en genomskinlig förklaring. Fast han sa inget utan kopplade mig bara vidare till teknisk support.

Om ni inte förstod det så var det alltså min mors personnummer jag använde. Jag är laglig.

Heddå

Ibland slår jag till

Kategori: Allt möjligt

Jag har installerat vårt trådlösa internet nu. Alldeles, alldeles själv.
Därför sitter jag i min säng och tittar på Inside Modo. Nästa vecka ska jag på hockey, annars vet jag inte vad jag gör. Därför ska jag kolla vilka tider det går bussar från Umeå till Övik. Om Hanna och Linda inte vill följa mig så får jag väl åka själv. 

Här kommer några bilder från igår.


Gulligaste systern


Vi är såå lika varandra


Haha glad plutt

Tropiskt te

Kategori: Allt möjligt

Nu sitter jag hemma på golvet och lyssnar på Anna Ternheims What have I done. Jag sjunger med, lite. Den är så bra. Fast nu ska jag lägga mig i sängen med mina nylånade böcker och dricka en stor kopp tropiskt te. Jag tror att jag håller på att bli sjuk. Hela kroppen känns incementerad. Kanske därför jag är Butter?

Heddå

Ung på 40-talet

Kategori: Allt möjligt

Jag måste ta reda på hur det var att vara ung på 40-talet därför att jag ska göra en intervju med min mormor. Min fråga är varför i hela helgotet jag ska göra det? Är det inte just att ta reda på något som är poängen med en intervju? Om jag redan läst in allting så finns det ju inget intressant att prata om. Jag säger bara Hallåå, tänk people, tänk.

Jag känner mig som Butter i Snövit och de sju dvärgarna idag. Förutom att jag är nästan 1,80 lång och inte har något skägg då. Men det är ju bara värdsligheter.

Heddå


Människan i gul klänning är min lärare och resten är min klass.

Sir Bert

Kategori: Allt möjligt

Jag har kommit på en ny karaktär på teatern. Han heter Sir Bert, har en lång, tjock militärgrön kappa, en smutsgrå stenhård hjälm och ett gevär som egentligen är en trägalje. Han kravlar även omkring på golvet och siktar på folk. Det är rätt intressant att spela honom ska ni veta. Han var med i andra världskriget. Det gjorde honom lite förvirrad och han sitter nu 60 år senare inspärrad på ett dårhus där han suttit sedan kriget slutade.

Eftersom att jag är sur som surströmming idag så var det ävldigt skönt att ta ut sina aggressioner som en gammal förvirrad krigsveteran.

Heddå

Snömys

Kategori: Allt möjligt

Det snöade när jag cyklade till skolan. Men det gjorde ingenting, det var mest bara mysigt. Tyst var det också, trots att jag mötte folk överallt. Snön dämpade nog alla ljud.
Ikväll ska jag sova. Jag är fruktansvärt trött och ville alls inte kliva upp i morse. Men jag lyckades efter att ha snoozat tre gånger. Ändå hade jag massa tid över till att glo på tv. Tror jag måste sluta kliva upp så tidigt. Det är bara onödigt.

Heddå


Pluttisen

Hej igen

Kategori: Allt möjligt

Nu sitter jag på mitt parkettgolv i staden. Den här helgen har varit ganska bra. Jag har hunnit det mesta, har till och med sovit över hos mormor. Har även hunnit träffa världens sötaste lillasyster och jobbat ihop lite pengar som pistvakt.
Nu ska jag lägga mig och titta på tv och skratta åt Åsele-borna som satt och snackade skit på bussen. Jag säger då bara det. Roligt var det i alla fall.

Godnatt!

Saturday night

Kategori: Allt möjligt

Snart drar jag iväg till Backfors för att ha massa tävlingar med fotbollslaget. Det kommer bli great. Vi ska även käka pizza, träna och ha myspys med massa gotta. Kommer bli en väldigt braig saturday night.

Annars gör jag ingenting. Ska väl gå och packa ihop alla saker jag behöver ha med mig. Som tur är så är det ju rena sommarvärmen ute. Tror inte det är mer än -5 grader. Fast det blåser och det är nästan värre. Men som den rediga norrlänningen jag är så ska jag nog klara mig. Haha.

Ha en najsig lördag!
Heddååå

Stjärnor

Kategori: Allt möjligt

Jag vet inte egentligen varför jag skrev det. Fast det kan bero på att jag legat i en snödriva ikväll. Dock inte mer än 5 minuter. En längre stund hade slutat med att jag frysit fast. Ja i alla fall. När man ligger i en snödriva har man faktiskt väldigt bra sikt över himlen. Det är vackert och jag känner mig så liten och pyttig. Stjärnor. Jag tror att jag ska skaffa mig ett teleskop. Någon gång, sometime in the future.

Nu ska jag lägga mig i sängen, hålla ögonen öppna och framförallt öronen och titta på Veronica Mars. Äntligen. Fast jag har ingen svensk text. Det är inte bra när hjärnan är nersövd. Men kanske det går ändå.

Heddå


teeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee på tiffanys <3333333333333

Buss

Kategori: Allt möjligt

Jag sitter nu hemma i min lilla by. Eller min och min, men i alla fall. Bussresan var riktigt rolig. Satt bredvid en gammal klassis från nian som jag inte pratat så mycket med på länge. Amanda. Vi pratade skojsiga minnen och om hennes kalv som för övrigt heter Hulda. Jag tycker det är mycket gulligt.

När jag kom hem på gården fick jag se sex skotrar på tomten. Tyvärr är bara två av dem våra. Resten är reparationsobjekt. Så blir det när ladugården är ombyggd till verkstad. Det är skönt att vara hemma i alla fall.
Ha en bra kväll!

Heddå

Irriterande

Kategori: Allt möjligt

Jag varnar er för att prata med mig just nu. Inte för att jag tror att någon skulle göra det frivilligt. Bara min uppsyn får mjölken att surna. Det konstigaste är att jag inte vet varför jag är sur, arg eller vad jag nu är. Kanske beror det på att det är franska nu. Eller att jag ska cykla hem i -25 grader om en timme. Jag längtar verkligen av hela mitt hjärta. Lika mycket som jag längtar efter att dricka svart kaffe. (Jag hatar kaffe!)

Nu ska jag sitta och titta med ett sött leende på franskaläraren. Då kanske hon inte blir arg på mig för att jag sitter vid datorn.

heddå

Jonas Gardell

Kategori: Allt möjligt

Jag sitter och skriver på en redovisning om Jonas Gardell som vi ska ha om exakt tio minuter. Jag tycker Jonas Gardell är fruktansvärt bra och speceillt då hans senaste serie De halvt dolda.

Bäst att öka lite nu. Fick bara en halvtimme på oss att förbereda. Fast jag är typ klar.

HeddåIskristaller

Kategori: Allt möjligt

Nu är jag äntligen på skolan. Efter en lång och kall (okej underdrift, fruktansvärt kylslagen) cykeltur. Det är -25 grader ute och man vill helst sitta under ett täcke bredvid en vedeldad brasa.
Jag var alldeles vit och fin när jag äntligen anlände to the school. Iskristaller överallt.

Nu är det dags för historia och betygssnack. Jag längtar till vi slutar för idag.  Fast då måste jag ju i och för sig cykla hem.

Heddå

Godnatt Norrland och Sverige

Kategori: Allt möjligt

Nu ska jag sova. Eller i alla fall lägga mig i sängen och glo på tv tills huvudet domnar och ögonen slocknar. Tog nyss en härlig dusch och smorde in ansiktet med en kräm jag fick av mamma i julklapp. Så nu har jag babymjuka kinder vilket är myspys.

Egentligen behöver jag inte sova förrän klockan tre. Jag har ju upptäckt att jag är pigg, i alla fall första dan, efter att bara sovit fyra timmar. Så kanske att jag sitter vid datorn halva natten. Kanske inte.
Ska i alla fall kolla in Modos hemsida innan jag kan gå.

Sov gott persikokompott


Natti

Härligt!

Kategori: Allt möjligt

Modo vann ikväll igen! Det börjar kännas ganska bra nu faktiskt. Hoppas de kan fortsätta såhär.

Nu ska jag titta på de halvt dolda på ettan. Det är sorgligt men bra.
Jag är väldigt snäll med våra gäster. Har bara suttit vid datorn hela kvällen. Fast de har tröstat sig med Mcfly och Just my luck så jag tror de klarar sig.

Heddå


Jag saknar min söta kisse Harry

Varsågod och ät

Kategori: Allt möjligt

Vi börjar med en konservation mig och Linda emellan.
Jag: Vad äter ni för bröd till tacos? Mjuka eller hårda?
L: Både mjuka och hårda.
Jag: Men vilken sorts mjuka?
L: De runda.
Jag: Men båda är ju runda.
L: Men de platta då.
Jag: Men hallå! Båda är ju platta.
L: Jaja, tortilla då.
Linda har lite svårt för att förklara skillnaden mellan pitabröd och tortillas. Tur att jag är så smart.


Choklad(?) med baconLindas konstverk


Jag är duktig på att steka


MUMS

Pudding

Kategori: Allt möjligt

Snart ska vi gå och göra middag. Blooodig pudding. Hör ni hur gott det låter? Mmmm. Eller så låter det vidrigt. Men vem bryr sig. Det är ju ätbart, särskilt med bacon och lingonsylt till. Jag lovar att uppdatera er med bilder på vår fina högtidsmiddag.

Om en stund kommer Svezi och Kristin också. Det blir very great.!

Heddå
Bara för att den här bilden är fin och jag nog längtar lite till sommaren ändå.

Jag är kanske lite lättskrämd

Kategori: Allt möjligt

Jag gick in på toan nyss. På golvet skuttade något svart fram. Jag hoppade fort ut och ropade på Linda. Fast hon vägrade att kolla vad det var, så jag fick möta min stora rädsla och titta efter själv. Det var en stor, svart, benlös tuss av sockludd. Hu du hemska sockludd. Sluta hemsöka mitt ynkliga badrum.

Annars har jag nyss fikat tropiskt te och korvsmörgåsar. Har även satt upp mig på en tvättid. Alla bra tider var upptagna två veckor framåt. Synd för mig eftersom att jag inte har lika många trosor som Blondinbella. Men jag klarar mig nog.
Bara man har mat, som blodpudding och bacon, så överlever man.

Heddå
Detta är inte blodpudding och bacon tvärr. Men dock korvstroganoff och ris. Som vi för övrigt fick på skolan idag.

Trött

Kategori: Allt möjligt

Jag orkar inte cykla till skolan. Jag orkar inte ha dum matte. Jag orkar inte ha cirkelträning på idrotten. Jag orkar inte äta äcklig mat. Det enda jag orkar och vill är att ligga och titta på tv hela dagen. Fast tvärr får man ju inte göra det man vill.

Jag tror att jag ska borsta tänderna nu. Man får äcklig smak i munnen av kaviar trots att det är mumsigt.

Heddå


Arctic cat cup i Östersund

Godnatt världen

Kategori: Allt möjligt

Jag tror att jag ska sova nu. Bland för att det gör fruktansvärt ont att sitta på golvet någon längre stund. Men också för att jag aldrig varit med om en sådan tråkig kväll vid datorn. Det skulle varit mer värt att sitta och titta ut på gatulyset utanför mitt fönster. Vilket faktiskt kan vara ganska spännande, typ. I alla fall när folk promenerar förbi. Vilket inte händer speciellt ofta eftersom att det är en innergård utan huvudingångar.

Jag känner en väldigt stark abstinens efter hockey nu. Tur att det är match imorrn. Otur att jag inte kan fara dit. Jag flyttar min lägenhet och min skola till övik. Det blir perfekt.

Heddå och sov så väldigt gott
Jag är ego och har en fin sjal

Mitt rum

Kategori: Allt möjligt

Min blomma är söt
Jag älskar min gröna lampaTavla <3

Jag testade bara

Kategori: Allt möjligt

Jag spillde mjölk över halva vårat köksbord när vi åt middag. Men nu är det faktiskt så att jag bara testade ytspänningen lite. Och så ville jag göra som de i Willys-reklamen gör, det är ju min allra mestaste favoritreklam. Ytspänningen var dålig. I alla fall i glaset. Den var bra mycket bättre på duken. Eller så var det duken som hade dålig uppsugningsförmåga. Jag vet inte vilket jag ska tro mest på.

Jag och Bo har även varit och handlat. Det blev bland annat blodpudding och en doftgrej till toaletten. Vi tänkte käka finmiddag imorrn, blodpudding, bacon och lingonsylt.
Senare ska ni få fina bilder on my room. Jag förstår att ni längtar!

Heddå

Skooooliie

Kategori: Allt möjligt

Nu sitter jag på en träbänk. Finns det aldrig något att sitta på som inte är gjort av trä här i livet? It don´t seems so. Okej, jag vet inte om man säger så. Fast vi kan ju alltid låtsas att det är rätt.
Nu har jag förflyttat mig till klassrummet. Gissa vad jag sitter på? Jo just det, en trästol. Men nu måste jag sluta filosofera om livets träiga frågor och i stället koncentrera mig på mediekunskap.

Heddå

Godmorgon

Kategori: Allt möjligt

Eller god förmiddag kanske. Jag har hunnit med ganska mycket den här morgonen. Bland annat min promenad i snön. Nu sitter jag och tittar på tv här på det stenhårda golvet. Det är jätteskönt.

Just det, måste göra mediekunskapläxan nu. Ska välja ut ett klipp och säga varför jag tycker det är bra eller intressant. Spännande eller hur?


Lugnet

Kategori: Allt möjligt

Det är så lugnt och tyst här. Utanför singlar stora fina snöflingor. Jag har just druckit en kopp med varm choklad och ätit en tekaka med smält ost. Snart ska jag lägga mig och lyssna på fin musik och sedan sova. Sova nästan så länge jag vill, ända till klockan 13. Men i stället ska jag kliva upp nio, gå en promenad i snön och äta en god frukost med en stor kopp te. Jag tror inte att det kan bli bättre. Inte alls.

Hoppas all kommer drömma sött. Godnatt
Alldeles alldeles ensam

Kategori: Allt möjligt

Nu sitter jag här på mitt bruna parkettgolv, i min och bo´s lägenhet, alldeles alldeles ensam. Det är mysigt. Förutom att jag får träsmak i arslet. Men det får man stå ut med om man vill filosofera runt på internet.
Mamma var här i eftermiddag. Hon satte upp gardiner och spikade fast min tavla från returmarknaden på väggen. Mitt rum är nästan det finaste jag har sett nu. Jag lovar er att ni ska få se en bild snart någon dag.

Nu ska jag gå och äta en smörgås. Jag blev inte så mätt på Puckon jag köpte efter träningen. Fast bananerna hjälpte ju en stund. Men är man ett ohjälpligt matvrak så finns det inte mycket som fungerar.

Heddå

En orange och rund banan

Kategori: Allt möjligt

Hanna vet inte hur bananer mandariner ser ut. Hon vet inte ens vad de heter. Hon tror att det heter clementiner. Hur kan man bara påstå något sådant? Det är fruktansvärt. Och hon kunde inte ens köpa en pucko-dricka för att gottgöra mig. Hon tvingade mig dessutom att bära alla hennes saker till franskan. Hur ond kan en människa bli?

Jag ska alltså ha franska nu. I 80 minuter. Jag är väldigt taggad. Lika taggad som jag är på att äta prinskorvar som ser ut som bäbisfingrar. Vilket för övrigt var vad vi fick till lunch idag. Jättegott verkligen!


Heddå

Benigt

Kategori: Allt möjligt

En massa människor sitter på golvet i korridoren när en lärare kommer och ska gå förbi.
Läraren ser lite besvärad ut och börjar säga något om hur svårt det är att gå förbi.
Då utbrister Svea:
- Ja, det är väldigt benigt här.

HAHAHAHAHA säger jag bara. Ibland har hon humor den människan. Fats hon förstår det inte själv.

Sova

Kategori: Allt möjligt

Jag sover väldigt väldigt gott i den nya lägenheten. Så gott att min arm också somnar.

Nu sitter jag här på skolan på en bänk och filosoferar. Vi börjar om exakt sju minuter. Samhällskunskap i 85 minuter. Trevligt värre.

Heddå

Linda hatar mig

Kategori: Allt möjligt

Jag har inte haft datorn hela kvällen. Inte alls. Linda tycker inte att jag är dum. Inte alls. Haha
Såg just att Modo vann derbyt mot timrå ikväll med 2-1. Den satt skönt.

Nu ska jag snart gå och lägga mig. Jag är trött och mina ögon är smala som ett vitt papper. Det är jättevackert. Det var väldigt trevlig att ha Svea här på middag och sedan även Jossan och Anton på kladdkakefika. Vi hade nostalgimys och lyssnade på Mcfly. Alla utom Anton tyckte att det var kul.

Heddå & sov gott

Tekniska problem

Kategori: Allt möjligt

Jag är faktiskt inte dålig på tekniska saker. Det är tekniska saker som inte tycker om mig och jag förstår inte varför. Vi har alltså inte lyckats installera det trådlösa nätverket, fast Svea ordnade så det funkar med kabeln i alla fall. Tack snälla Svea. Svea har även bakat en kladdkaka som vi ska äta sedan när Jossan och Anton kommer. Tänk så givmild och najsig hon har blivit.

Just nu sitter jag på golvet i hallen och har ont i ryggen. Fast det är ju värt det. Jag får ju skriva på bloggen.

Heddå
Världens sötaste Ville-vovve

Normer

Kategori: Allt möjligt

Svea sitter och läser om olika normer. Det är ganska intressant fast jag förstår ingenting vilket kan bero på att jag är korkad eller  på att mitt huvud är fullt av annat. Vad tror ni? Jag tror att det är båda delarna. Nu har jag kortslutning. Alltså inget att säga. Så då ska jag lyssna på vår lärare i stället. Kan ju vara bra.

Heddå

Längtan

Kategori: Allt möjligt

Jag känner en stark, fruktansvärd, tärande längtan. Det gör ont i själen och mitt huvud spricker. För att inte tala om mitt hjärta. Jag längtar efter att få installera internet i lägenheten. Jag vill göra det nu. Inte om 2 timmar. Jag klarar inte en sådan lång längtan. Lika lite som jag klarar av att stå på huvudet ich äta cashewnötter.

Farväl

Rosa pantern

Kategori: Allt möjligt

Teatern idag var lika rolig som den brukar. Och matten var lika tråkig som den brukar. Skönt att allt är sig likt i alla fall, ehe. Jag och Hanna räknade ett tal. Det tycker jag var mycket duktigt gjort. Men tillbaka till teatern, vi skulle göra en liten scen till musik som lät precis som Rosa Pantern musiken. Så nu går jag omkring och sjunger den i huvudet. Det är väldigt mysigt faktiskt. Jag gillar Rosa Pantern.

Ikväll ska jag installera internet i vår lägenhet. Jag undrar hur det kommer gå. Om der går dåligt ska jag ringa till Egoina och få lite teknisk support. Eller till min kusin. Svea ska även komma på middag. Hon gör det bara för att slippa diska hemma hos sig. Fast jag ska säga att diskmaskinen är trasig och att hon får diska allt i stället. Blir man bjuden kan man ju ställa upp lite för sina värdar.

Heddå


Bara för att Hammis är söt

Jobbigt?

Kategori: Allt möjligt

Nu sitter jag på skolan. Har väldigt snart matte i 80 min. Det känns fruktansvärt great, typ, eller inte. Kom till stan och den nya lägenheten igår vid tio. Duschade och gick och la mig. Sov faktiskt riktigt gott. Vilket kanske inte är så konstigt efter att jag har sovit 4+6 timmar i helgen. 10 timmar är ungefär så mycket jag brukar sova på en natt.
Försökte sova i bilen på väg hem från Östersund också. Till slut la jag mig ner på golvet och använda storstövlarna som huvudkudde. Det var skönt, tills jag upptäckte att jag låg i en vattenpöl.

Oskar blev fyra i finalen. Vilket jag tycker var bra men inte han. Fast jag förstår att han hellre hamnat på pallen.

PANG!

Heddå

Slip

Kategori: Allt möjligt

Okej, det är bäst att jag lägger mig nu. Timmarna som borde gått till sömn inatt gick ju som sagt mer åt till att vara förbannad över hur ont i ryggen man fick av den dumma bäddsoffan. Det är allt tur att jag har en sådan upoffrande bror som låter mig ta sängen, trots att det är han som ska köra semifinal i Nordens största skotertävling imorrn.

Nu ska jag drömma braiga drömmar. Hoppas ni får göra det med! Heddå


Bara för att det inte var så länge sen jag var blondie

Modo Hockey

Kategori: Allt möjligt

7-2 seger mot SSK ikväll och den här dagen blir bara bättre och bättre. Victor Hedman gjorde mål också. Jag känner att jag väldigt väldigt gärna vill fara på hockey på måndag. Härligt derby mot Timrå ju. Det vore bäst bäst bäst.
Nu ska jag sitta här och tänka på allt roligt som händer.  Jag ska till och med se positivt på skolan. Ett tag i alla fall.

Pusselipuss


Hedman

Jag som aldrig tappar något

Kategori: Allt möjligt

Jag har det finfint här i Östersund. Ikväll har vi varit och käkat på kinarestaurang. Det blev bland annat friterad kyckling, sötsursås och friterad banan med vaniljglass. Mumsigt värre ska ni veta. Jag ställde en fråga till min familj om de tyckte att jag skulle bli servitris. Svaret blev skratt och ett rungande nej. Jag som aldrig slår sönder eller spiller ut saker. Nähädå.
Det gick bra för brorsan idag. Hann vann första heatet och blev fyra i det andra så han är nöjd. Fast det är ju imorrn det gäller. Semi först och sedan förhoppningsvis final!

De har för övrigt värdelösa bäddsoffor här på hotellet. Jag var tvungen att byta säng med brorie inatt för det gick inte att sova. Låg i över 2 timmar och försökte. Så jag har bara sovit 4 timmar inatt. Vi klev upp klockan sex i morse. Jag tror faktiskt att jag ska sova snart. Om det nu går.

Heddå

Hejdå!

Kategori: Allt möjligt

Nu måste jag packa ihop mina saker. Vi ska åka om ca 50 min. För er som inte vet ska vi på skotertävling i Östersund hela familjen. Min lillebror kör i äldre juniorklassen. Ni kan ju hålla tummarna för honom! Det bästa med hela helgen är att vi ska bo på hotell. Och hotell betyder ju helt underbar frukost. Yeah, yeah. Men ha en perfekt helg allihopa.

Heddå


Hej på dej leverpastej

Kategori: Allt möjligt

Jag sitter här och äter, eller åt är en mer precis bestämning, leverpastejsmörgåsar. Till det dricker jag underbar iskall mjölk. Leverpastej är mitt favoritpålägg hur äckligt det än låter. Det är i alla fall fullt av järn.
Har haft träning ikväll. Till och med min tränare har märkt att jag gillar hockey. För så fort jag ger upp på någon av styrkeövningarna så säger han att jag ska tänka på hockeykillarna. Jag tycker nästan att det kan klassas som mobbing. Fast träningen var rolig, trots mitt döda baklår. Det började leva igen när vi sprang. Så är det alltid, man märker inte smärtan om man inte känner efter. Jag och Jossan fick till fina samarbeten. Kul att du är tillbaka!

Modo vann ikväll. Yeah yeah yeah. Med 5-2 mot Rögle. Och jag är nästan säker på att Victor Hedman var med. Jag vill fara och titta nu. Nu nu nu.

Heddå

Skickligt

Kategori: Allt möjligt

Jag är verkligen den skickligaste jag känner. Åkte alltså in till stan för att lämna av bordet och lite kläder och sånt. När jag skulle skruva fast benen på bordet så skruvade jag fast dem på fel sida. Fast jag testade faktiskt den andra först men de satt så dåligt där. Det är alltså bordet som är feldesignat inte jag som är klantig. När jag så skulle dra efter bordet lite på golvet så kom där fram en liten sten. Å så fin en repa det hade blitt. Säkert 1,5 dm. Men det var ju egentligen inte heller mitt fel. För ofta man har stenar på mattan?
Sen så säger mor min nu att jag glömt alla stora grejer som jag egentligen skulle ta med mig. Undantaget det sönderrepade bordet då. Det fick jag ju med.

Jag har kommit på att det är väldigt bra att köpa mentos med mint-smak och coca-cola när man är hungrig. Det blir sånt fint utfyllnadsbubbel i magen sen. Jättemättande faktiskt. Tro mig, jag provade bara för nån timme sen. 
    +            =       

Cola + Mentos = Bubbel

Pain

Kategori: Allt möjligt

Jag har really much pain i mina lår. Baksida lår. Det är sen träningen i tisdags. Jag förstår inte varför, jag brukar inte få så himla mycket träningsvärk. Inte så att jag måste gå som en gammal tant i alla fall. Det brukar mer vara skön träningsvärk. Men det är då förbaje mig inte det här. Hugaligen se ont he gör.

Jag klev upp klockan nio. Har packat ihop nästan allt jag ska ha med till staden. Garanterat att jag kommer glömma hälften ändå. Sån är jag, glömsk. Nu ska jag sitta här och filosofera till 5 i tio. Då ska jag göra frukost och sätta mig framför tv:n. Veronica Mars säsong 2 börjar ju då! Wiiiie

Heddå
Varför är det en rosa fläck i min bild?

Grammis med mer

Kategori: Allt möjligt

Har suttit i vår fina mörkblå sacco-säck och tittat på Grammis-galan. Det allra bästa var Anna Ternheims glädje. Hon vann två priser och det var riktig lycka där. Annars skrattade jag gott åt Kerstin Dellert. Hon var riktigt rolig den gamla kvinnan (tanten).

Tänkte också be er notera att Modo har skaffat en ny målvakt.
Fakta om Mike Morrison
Född: 11 juli 1979 i Massachusetts, USA.
Längd: 191 cm.
Vikt: 92 kg.
Draftad: Av Edmonton Oilers 1998 i sjunde rundan, som nummer 186 totalt.
Smeknamn: "Mo".
Utbildning: University of Maine.
Meriter: Spel i bl a tre NHL-klubbar, Edmonton Oilers, Ottawa Senators och Phoenix Qyates.
Senaste klubb: Olympia Ljubljana i österrikiska ligan.

Jag känner att jag måste fara och titta på Modo nu när de både har en ny målvakt och Victor Hedman snart tillbaka. Perfekt ju! Hanna det är bara att du säger till din mor.


Heddå
 

Tankfullt

Kategori: Allt möjligt

Jag sitter här och tänker. Tänker på om jag ska orka packa ihop mina saker nu så att jag kan se Veronica Mars imorgon. Jag tänker även på om jag ska slå på stort och köpa någon av boxarna. Fast det kändes väldigt dyrt med nästan 500 kronor. Inte någon som har boxarna hemma och hatar dem så mycket så ni kan tänka er att sälja dem billigt? Ifall ni tycker att jag är trög som inte bara laddar hem hela alltet så kan jag berätta att jag är en hederlig människa. Ack så hederlig jag är. Eller så sitter det i att jag inte ens har något nedladdningsprogram och är för klantig för att skaffa ett. Ni får tro vad ni vill.

Nu ska jag gå och se grammisgalan. Jossan sa att jag missat takida, skit också.

Heddå


 

Det blir finfint

Kategori: Allt möjligt

Har sett klart avsnitten på säsong 1 nu. Säsong två börjar imorrn. Av Veronica Mars alltså. Det är min nya favoritserie. Aldrig trodde jag att det kunde gå något så bra på tvåan... Det är amazing. Fast tyvärr har jag nog annat för mig i morgon så jag lär missa några avsnitt. Måste packa ihop lite grejer som jag ska ta till stan på eftermiddan. Det blir så perfaaa! Måste ju ha min cykel där också. För vem orkar gå en timme för att komma fram och tillbaks till skolan. Inte jag inte.

Nu ska jag se skidskytte eller nåt. Have a nice kväll!


Glittriiiiie

Nörd

Kategori: Allt möjligt

Jag har blivit en tv-nörd. Men jag måste se Veronica Mars. Det är så bra, så bra!
Annars har jag även hunnit vara i Bjurholm och köpt mitt och Bo´s köksbord. Det var superfint!
Nu måste jag springa till tv:n igen.

Heddå


kameran har sina stunder ibland.

Promenix lix

Kategori: Allt möjligt


Jag och


Ville bestämde oss för att gå på promenad.


Vi lämnade vårt hus bakom oss


och funderade först på att följa skoterleden.


Men så bestämde vi oss för att ta vägen i stället.


Mitt hår frös ihop för det var så kallt.


På vägen hem såg vi en cykel i ett träd.

Snipp snapp snut så var promenixen slut.

Damkronorna

Kategori: Allt möjligt

Såg just på msn sport att damkronorna gått och vunnit en turnering i Ryssland. Gissa vilka man slog i finalen? Jo just precis, Kanada. Det tycker jag var kul.

Annars så klev jag nästan nyss upp. Har suttit och läst VK och ätit frukost. Funderar på vad jag ska göra idag förutom att hämta mitt och Lindiebo´s nya köksbord i Bjurholm.  Mamma tycker säkert att jag borde använda min nya nagelslip. Fast tyvärr är jag för osmidig för att göra det själv. Jag sträcker ju sönder lårmuskeln i så fall. Föresten, tro nu inte att det är någon fin pedikyr jag ska göra. Tvärtom, jag ska bara snygga till mina ohyggligt fula blånaglar som är tjocka som en dubbel limpmacka.

Heddå

Tänk inte på det

Kategori: Allt möjligt

Svea påminde mig om att det ju är nationella den här terminen. Jag hade helt glömt bort det och vill gärna göra det igen. Men nu sitter det en liten slemmig fransman i mitt öra och viskar att jag kommer att misslyckas fantastiskt på provet. Franska-provet alltså, därav fransmannen. Fast jag kom att tänka på en rolig sak vad gäller franska. Det var när vi på vårterminen i nian hade genomgång och vår lärare frågade oss något. Ingen kunde svaret och hon utbrast högljutt:

-  Det är sexans baskunskaper. Jag får frossbrytningar!

Om ni inte förstår det roliga så var det frossbrytningar. Vem säger så egentligen? Förutom vår gamla franskalärare.
Här nedan tänker jag showa er en mycket vacker bild på mitt nyfärgade hår.Sov så gott alla, för det ska jag göra! Heddå

Nyponsoppa

Kategori: Allt möjligt

Jag har ätit nyponsoppa med vaniljglass i. Det var gott, mäktigt gott. Se själva bara.Matt

Kategori: Allt möjligt

Jag är matt nu. Knappt så att jag orkar skriva. Träningen var jobbig förstår ni. Väldigt jobbig. Allt beror på intervallerna vi gjorde i början. Nästan 16 varv runt basketplanen i hallen, fast vi hade förstås lite vila. Men vad hjälper det när man har kondition som en kokt anka? Nada, jättenada. Fast det var en rolig träning ändå, trots att vi bara var sju stycken och jag sköt som en kratta på skottträningen. Sen gjorde jag i alla fall två mål. Trots att vi bara spelade i en halvtimme. Stolt.

Nu ska jag lägga mig på golvet och vila. Golvet är ju som sagt svalt om man inte har en sacco-säck över sig.

Heddå

Jag har inte mig själv att skylla

Kategori: Allt möjligt

Jag har ont i huvudet. Det beror säkerligen inte alls på att jag legat i soffan hela dagen. Absolut inte mitt eget fel alltså. För att få bukt med min ondhet så la jag mig på golvet och drog sacco-säcken över mig. Jag tänkte att det kanske skulle vara skönt att kyla ner sig lite. Fast det funkade inte. Jag fick andningsnöd i stället. Undrar varför?
Det är träning om två timmar. Jag har bestämt att jag ska göra tre mål kväll. Om det blir mycket spel alltså. Om jag inte gör det så lovar jag att jag ska. Nä, jag törs inte. Jag litar inte på mig själv idag. Eller idag och idag, det gör jag väl aldrig men i alla fall.

Nu ska jag mäta hur lång jag är med tumstocken som ligger här. Vi har alltid tumstockar bredvid datorn. Man vill ju kunna mäta hur långa inlägg man skriver. Fast nu ska jag alltså mäta mig själv. Hoppas jag är 1,80. Jag var 1,79 sist.

HeddåEh okej. Så här snygg var jag förra sommaren efter att ha gått upp på ett berg.

Maraton

Kategori: Allt möjligt

Jag har legat i soffan och sett tre eller fyra avsnitt av Veronica Mars. Det var skitbra ju. Varför har jag aldrig märkt det förut? Dåligt. Tänkte dra mig tillbaka till soffan nu och kolla herrarnas slalom. Heja Byggis!

Heddå

Trevliga saker

Kategori: Allt möjligt

Det finns ju faktiskt trevliga saker idag också. Som att snön öser ner utomhus t ex, eller att jag äntligen lyckades lägga in en text om mig själv i menyn. Eller varför inte att jag ska gå och äta frukost nu? Frukost efter tolv vet jag inte om jag någonsin ätit förut. Men är man uppe till klockan halvfem så måste man sova länge.

Victor Hedman, Calle Gustafsson och Mikael Backlund var bäst igår! Eller vad säger du Lindiebo?Inget mer JVM

Kategori: Allt möjligt

Jag är ledsen nu. JVM är slut och Sverige vann inte. De spelade inte riktigt som de brukar och domarna var bland det mesigaste jag har sett. Ofta man låter någon köra över målvakten 4 gånger utan straff! Det är stört.
Om jag ska vara positiv så säger jag att det bara är att deppa ihop och komma igen nästa år. Ska jag vara negativ så har jag inget att säga, det är tomt bara. Tråkigt.


Bild sedan förra året

Trettondagsafton

Kategori: Allt möjligt

Nu sitter jag här med finkläderna på mig och ansiktet färdigmejkat. Vi ska till mormor på middag förstår ni. Då måste man vara fin.
Annars har jag gjort en kladdkaka som står i ugnen. Fast jag vet redan att den kommer bli hård som granit för det var smeten. Om man nu kan kalla det smet. Det var mer en deg. Föresten så var det tredje gången i mitt liv jag gjorde en kladdkaka själv. Men faktiskt var det receptet som var dåligt inte jag.

Heddå

Sammanträffanden

Kategori: Allt möjligt

Jag lyssnade på radion idag när jag satt i biljettluckan. De pratade om olika sammanträffanden. Jag gillar sammanträffanden, tycker att det är häftigt och det kan bli så himla roligt ibland. Som när man tänker ringa åt någon och har knappat in numret och just ska trycka ring. Då plötsligt hör man den andre personens röst i luren. Har det hänt er någon gång?
Ett av sammanträffandena på radion handlade om en kille som var på en kyrkogård med sin kompis. De satt och pratade om djupa saker här i livet, som döden. Killen lutar sig under samtalet mot en gravsten och när de reser sig upp för att gå så ser han att det är hans namn som står på stenen. Läskigt.

Heddå

Livat värre

Kategori: Allt möjligt

Jag har kul. Fruktansvärt kul. Nästan så kul att jag inte vet var jag ska ta vägen. Eller så har jag tråkigt och borde gå och sova. Mycket troligt.

Fast jag kan ju berätta att min coola bror blev tvåa på tävlingen i Norge igår och att jag längtar till på lördag och söndag då vi åker till Östersund. Fast jag ska be honom vinna då, det är ju ännu trevligare.
Finns mycket jag längtar till. Fast mycket jag olängtar till också. Som att börja skolan. Men det tar vi en annan gång.


säsongen -06/07

Snillet snackar

Kategori: Allt möjligt

Snillet, kan ni gissa femtielva gånger vem det är? Det kan inte jag. För jag är ju inget snille som alla redan vet. Eller som alla förstått  genom att läsa detta. Okej, det är såhär att jag inte riktigt vet vad jag pratar om nu. Jag vet ju egentligen aldrig något. Oj, vad djup jag blev. Vad jag skulle säga är att Carina Bergs program Snillen som snackar var bra. Jag gillar Carina Berg.
Tänk att jag kan gilla nån eller något som inte har med hockey att göra. Otroligt.

Tyvärr kan jag inte hålla mig ifrån att säga att jag längtar förfärligt till imorgon natt klockan 01.30. Det är nästan så att jag får själsbrist av längtan. Hemska tider. Jag vill se denna underbara sport nu. NU NU NU.

Imorgon dag ska jag arbeta i biljetten om det inte är för kallt igen. Ute alltså, inte i biljettluckan.
Sov så gott alla människor i världen!

Heddå

Billiga gardiner ger glada miner

Kategori: Allt möjligt

Eller så tycker min mamma att det är jobbigt att jag tvunget ska välja metervara i stället för färdigsydda. Det är ju liksom inte jag som kommer få sy till dem. Men jag har lovat henne tio kronor i lön i alla fall. Det tycker jag var mycket ädelt gjort av mig.
Hade träning ikväll. Det gick inte så jättebra. Kan det ha berott på att jag känt mig som en nerslagen gnu hela dagen? Fast jag lyckades göra ett mål så helt borta var jag inte.

Skidåkningen var najsig att titta på. Man känner sig så väldigt duktig när man ligger där i soffan och ser människor köra flera km uppför en skidbacke. En skidbacke med branter lika branta som en vägg. Nästan.


Bara för att det är synd om tundran som bara står där. Alldeles ensam.

Slut

Kategori: Allt möjligt

Jag är helt slut idag. Totalt överkörd. Har legat i soffan som en oformlig degklump hela dagen. Det känns inte riktigt roligt. Jag vill inte bli sjuk.
Blev inget jobb idag heller. Det är -23 grader och Mattias sa att det nog var risk att frysa fast om det varit öppet. Det enda dåliga med att jag inte får jobba är att jag inte får några pengar. Men jag klarar mig nog.

Har sett längdskidor och slalom. Gick halvbra för alla svenskar.

Heddå

Kärlek

Kategori: Allt möjligt

JAG ÄLSKAR HOCKEY
JAG ÄLSKAR HOCKEY
JAG ÄLSKAR HOCKEY


Det bara är så. Sverige vann med 5-3 och det var inte långt ifrån att jag dog av andningsbrist. Fråga min mamma hon vet. Jag var även förvirrad. Så förvirrad att jag sa att jag hade själsbrist när Sverige låg under. Själsbrist? Vad är det? Allvarligt låter det. Tur att Sverige vann så jag slapp uppleva ett sådant tillstånd. Nu ska jag gå och lägga mig och sova gott. Riktigt underbart mycket jättegott. Så gott som det bara går, vilket inte lär vara speciellt svårt.

(Bara så att ni vet är Tedenby min nya idol. Fast Victor Hedman är fortfarande bäst.)

Ansträngande

Kategori: Allt möjligt

Jag sitter här helt matt och röd i ansiktet efter att ha sett två perioder av semifinalen i JVM. Sverige ligger under mot Slovakien och jag vill väldigt gärna slå sönder något. Tänkte börja med soffan men hunden blev rädd och började skälla så mamma sa åt mig att sluta. Jag hatar domarna. Köp glasögon är mitt råd till dem. (Jag vet att man inte ska säga hata, men jag kan inte rå för att jag blir totalt uppjagad och uppspelt av att titta på hockey.)

Nu måste jag ladda inför tredje-perioden. Det blir en riktig pers.

En bild säger mer än tusen ord

Kategori: Allt möjligt


Fin tundraaaan <3

HemmaVille

Kylslaget även för en redig norrlänning

Morot?

Kategori: Allt möjligt

Jag borde ha lärt mig. Jag borde verkligen ha lärt mig. Men tror ni att jag har det? Nähäädå. Jag talar om hårfärgning. Hur man än gör, hemma, borta, hos frisör, i köket, i badrummet, blond, eller brunett. Det blir likförbannat en besvikelse när man tittar sig i spegeln. Fast jag vänjer mig nog sakta men säkert att se ut som en morot med brunt underlag.
Okej, så hemskt är det faktiskt inte. Bara lite.

Bilderna från promenaden idag kommer kanske sen. Har laddat kameran men nu ska vi snart till min faster som fyller år. Tänk om jag får tårta. Jag känner att tjockleken börjat öka väsentligt. Men när skolan börjar, då jädrar. Ehu.

Heddå

Inga hamburgare för moi

Kategori: Allt möjligt

Det blev inget arbete i serveringen idag. Backen ska vara stängd pga att det är kallt, kallare än i en frysbox. Ändå ska jag ut och gå med mamma och Vovve-Ville snart. Är jag smart? Njasi, jag undrar hur det egentligen är med den saken. Ska fota lite på promenixen för solen är det inget fel på förutom att den verkat tappa sin uppvärmningsförmåga.

Senare ska jag titta på Tour de ski. Kanske att det är avslutningen idag. Någon som vet?

Heddå

Spingo

Kategori: Allt möjligt

Om ni undrar vad Spingo är så kan jag berätta att det är ett spel. Ett spel där man ska slå en tärning med bokstäver som man ska bilda ord av. Jag bildade väldigt fina ord såsom nymf och mola. Till en början var jag mycket bra men sedan sjönk jag som en sten i en vacker svart tjärn. Alltså djupt. Men trevligt var det i alla fall.

Nu ska jag nog gå och sova snart. Fast först måste jag göra lite hockeyefterforskningar inför imorrn. Det är ju semifinal imorrn! Jag undrar om jag någonsin hört något trevligare.

HeddåNostalgi kallas det här. Nostalgi från juni -07

Förfryst

Kategori: Allt möjligt

Jag är nerkyld som ett paket torsk. Eller jag var. Har hunnit tina rätt bra nu. Haha känns roligt att prata om sig själv som om man verkligen vore ett paket torsk. (Jag vet att min uppfattning om vad som är roligt är en smula annorlunda.) Det gick väldarns bra att jobba. Jag klantade mig bara en enda liten värdslig gång. Det bästa med hela dagen är att jag lyckades skruva ner en lift själv. Utan att vare sig få höjdskräck och ramla ner eller tappa verktygen i någons skalle. Nådigt stolt är jag!

Har hunnit träffa lillasyster. Hon var lika söt som vanligt och drog bara lös några tussar hår från mitt huvud så än är jag inte skallig.
Nu ska här göras klyftpärer!

Heddå


Cool pojke det där. Lycka till på tävlingen i helgen lilla broooor!

Jag funderar

Kategori: Allt möjligt

Funderar på att gå och sova. Kanske skulle det få igång min hjärna som just nu ligger som en incementerad svamp i skallen. Dessutom ligger den snett så mitt huvud lutar åt höger hela tiden. Det är smått irriterande.
Fast om det inte varit lika kyligt som vid nordpolen ute så kunde jag tagit en promenad för att få lite fresh air. Det är nog bättre än att sova. Men nu sitter jag här i stället och vandaliserar min skalle ännu mer.

Hur kan klockan bara vara tio i sju? Den borde vara minst halvtio.
Jag tycker att det borde vara hockey ikväll. Annars blir det såhär.

FarvälThe Killers -Human

Is och sand

Kategori: Allt möjligt

Har jobbat idag. Det var inte mycket folk så jag hann till och med lära mig att borra och sätta fast bindningar på skidorna. Jag längtar inte till imorgon när jag ska va i liften. Jag kommer dö. Dö av iskyla. Höll ju på att kolavippa bara genom att sticka näsan utanför dörren idag.

Just nu är jag trött och har sand i ögonen. Inte bokstavligt, det där med sand alltså. Men typ. Jag vill sova. Men först ska jag äta mat. Tacos.

Heddå