Sommar på riktigt

Kategori: Allt möjligt

Nu är jag fri. 
Fri som en fågel.

Jobbdagarna är över (for now, i alla fall, inga inplanerade än så länge) och imorgon åker jag till ett nytt land.
ÖLAND
Till det där konstiga landet ska jag, brorie, pappsen, Jabou, Modou, Omar och gull-Elin ta oss med bil. Det är långt. Minst 100 mil och jag vet att det jag kommer sysselsätta mig med större delen av resan är att klaga på hur förjävla varmt det är.

Men om jag kör så hinner jag kanske inte klaga. 
Så köra it is.

Juste, ska bada också. Mycket!

Heddå


Mates of Mine i Bjurholm

Kategori: Allt möjligt

Bäst

Ensamheten

Kategori: Allt möjligt

Jag sitter i min lägenhet nu. För första gången på tre veckor.
Det känns konstigt. Men mysigt.
En ensamhetens afton är kanske precis vad jag behöver efter allt hejande på alla söta små tanter och hörselskadade farbröder. 


Har dock umgåtts med Jänfär hela förmiddagen. Råkade handla lite. 
Lite.
Eller ja, det beror på hur man definerar ordet lite. Jag köpte fyra klädesplagg, ett par solglasögon och massa hårspännen på de tre första affärerna. Sedan hade jag köpuppehåll i en affär och därefter intog vi lite lunch. Efter lunchen anföll köpbegäret återigen och massa tjafs ligger nu och vilar på mitt hallgolv.

Men jag behövde allt. Promise.

Heddå

Inte nu, passade bara till ensamheten.

Vatten

Kategori: Allt möjligt

Igår åkte jag på vattnet, med skidor. Det var nog inte det allra smartaste jag gjort. För nu har jag två stora blåmärken på vardera lår, lite krampkänningar i vänster arm och ont i rumpan.
Men gud så kuligt det var!

Tills jag gjorde den ofantligt snygga kraschen som jag verkligen önskar att min bror hade filmat. Det hade varit ungefär det snyggaste någonsin att lägga ut här.
Jag fick bakvikt, slog rumpan i vattnet, studsade några gånger samtidigt som jag skrek aj, aj, aj. Försökte ta mig upp igen, flög då fram länges och slog fejjan i älvens grumliga vatten och insåg att slaget var förlorat när vattnet forsade in i näsan på mig, släppte repet och lyckades samtidigt tappa båda skidorna.

Ja, ni hör ju. Det hade varit spännande det där.

Hihi

HeddåCooltjej yäs


Ja ä int bitter

Kategori: Allt möjligt

Idag är det dryga 26 grader i skuggan här i vårt, för ett tag, medelhavsland.
Man skulle ju kunna tänka sig att jag då flutit omkring som en annan dö-gädda i någon mysig sjö. Men icket, rumpan min har varit placerad bakom disken på ICA hela dagen. Frida the kassörska har lett trevligt och sagt hej åt sjuttioelvamiljarder människor när de tagit paus från sitt slöande i trädgården/stranden/under granen med ett kallt saftglas.

Bara för att göra Frida the kassörska ännu mera lycklig så har alla människor sagt "Oooh så skönt att komma in hit. Ni har det så svalt och skönt."

Andas, andas, andas. Inte slå ner oskyldig söt liten tant. Tant menar bara väl. Tant menar inte att retas med Frida the kassörska. Inte.Slå.Hårt.

Så nä, ja ä int bitter.
Bara lite, eeh, mindre glad över det faktum att jag inte fått steka min rygg till den vackert mörkröda färgen jag hade planerat.

HeddåEnvis en jänt

Kategori: Allt möjligt

Jag är vid somliga tillfällen en oerhört envis flicka. Nästan lite för envis tycker till exempel min kära mor.
Idag hade jag bestämt mig för att få lite färg på magen. Solfärg alltså.
Brun, lila, orange eller knallröd spelade ingen som helst roll. Det stora och enda målet med dagen var att få bort den äckliga mjölkvita färg som plågat mig hela vintern.

Och som jag lyckades.

Varm och go,
samma färg som en illröd klackesko.
Det är så magan ska se ut,
å tyck du annat kan du håll igen din trut.

Japp. Min mage är alltså röd. Vackert mörkröd.
Kanske lite styggt då att min rygg är vit. Men det får bli nästa mål. Att skaffa färg på den ståtliga ryggtavlan. Det ska vi nog klara av.


HeddåOvass

Kategori: Allt möjligt

Idag har jag badat.

Badat.

Och badat lite till.

När jag inte badat så har jag klagat på min förkylning. Jag är ju antagligen inte den vassaste kniven i lådan nej. Som badar i kallvattevatnne när snoret stockar sig i näsan och slemmet slemmar omkring i halsen.

Men älskar man att bada så gör man.
Då kan ej en ynklig liten förkylning hindra en från att besöka gäddornas förlovade värld.


Heddå


I keep bading on my own

(Bading betyder ungefär: vältra omkring som en säl)

Botten

Kategori: Allt möjligt

Hejhopp!
Jag tänkte först och främst meddela att vi nu nått nya bottennivåer här på bloggen gällande besökarantalet. Nu kan ju min mycket skrala uppdatering vara en väldigt bidragande faktor men jag skulle vilja påstå att ni läsare är otrogna också!

Fast jag skall ickut snacka. Besöker ju inte ens själv min blogg.

I alla fall så har denna helg varit den förnämligaste hittills under detta ivägrusande sommarlov. Bjurholmsdagarna har som vanligt gått av stapeln såhär första helgen i Juli och igår skedde det något stort skall jag säga er. Mates of Mine, ett av mina så kallade "går aldrig i hela sveriges land att bli less på-band" har spelati Bjuris. I lilla, lilla Bjuris.

Detta bör snarast skrivas in i historieböckerna.
Något annat som skulle platsa där är mitt och mina vänners partajande på Värdshuset. Jag stod liksom och dansade framför scenen. 

Konstigt men sant.

Heddå


Mates of Mine