Arbetssamt

Kategori: Allt möjligt

Nu har jag arbetat sex dagar i rad.
Antalet gånger jag lett brett (snajsigt rim där) och sagt hej ska vi inte ens ta upp. De otaliga gånger jag fått springa efter hjälp efter lite klantigheter i kassahanteringen från min sida ska vi heller inte nämna.

Vi säger bara att jag har tjänat pengar.
När jag inte arbetat har jag lyssnat på min älskade Oskar Linnros (vars cd-skiva spelas på maxvolym i bilen) eller tittat på fotboll.

Ett skönt lov faktiskt.

HeddåHej och hejdå

Kategori: Allt möjligt

Jag har sommarlov ifall ni undrar varför jag inte ens kan uppdatera med en aldrig så liten mening. Hittills har jag fått tre bulor i huvudet (fotboll och blomkrukor är inte att leka med), sett 4 spindlar (varav den ena var stor som en tennisboll och hängde i taket), spelat spel till klockan sent på natten, kört runt med bilen och sist men inte minst har jag varit på banken och gjort ärenden. (Kändes mycket vuxet och moget det där sista, man måste ju uppväga sina mindre mogna sidor. Som den sidan jag visade när spindeln uppenbarade sig där. Kan mycket väl hända att jag vägrade kliva ner från stolen sedan spindeln ramlat ner på golvet.)

Har gjort några fler saker också. Men det där var nog de viktigaste.
Förutom att jag börjar jobba imorgon. ICA blir plejset att hänga på i sommar, inte någon väldoftande pepparkaksfabrik detta år.

Vi hörs när vi hörs.
(Logiskt, right?)

Heddå


I mitt rum hörs...

Kategori: Allt möjligt

... Oskar Linnros.

Om och om igen.
Jag erkänner härmed att jag är beroende av låten Från och med Du. Har ny lyssnat på den i sisådär 3 veckor i sträck och jag blir aldrig less.

Frågan är om detta ens har hänt förut?
Att jag lyssnat så mycket på en låt utan att den blivit så sinnessjukt uttjatad att mina öron trillat av när jag hört den igen. 

Banbrytande. Revolutionerande. Uppseendeväckande. 
Minst sagt.

LYSSNA
Nostalgi

Kategori: Allt möjligt

Jag sitter på min vitbeklädda säng och känner mig lite  sådär lagom nostalgisk. Kikar igenom inlägg som ploppade upp här för exakt ett år sedan och funderar på vad som egentligen hände? Var försvann det här jäkla året? Vem käkade upp det? Vem?

Jag har ingen aning. Och imorgon är det skolavslutning igen.
Den näst sista i mitt liv för att vara exakt, för om ett år ska jag skutta omkring med en småful mössa på huvudet, sjunga sånger med alldeles speciellt falsk röst och skratta åt den töntiga skylten som mammsen klistrat ihop åt mig. 

Jag vet inte om jag längtar.

Heddå


Från förra årets "mys kvällen innan avslutningen". Detta år är vädret regnigt och kallt och jag sitter ensam på mitt rum och dricker äppeljuice. Så det kan bli.


Skakis

Kategori: Allt möjligt

Jag och min kära vän Bo hade varit och handlat lite småsaker såsom Filidutter, varsitt paraply, en matta och en hårspray på Rusta här i stan. På grund av det ej så läckra vädret (förvisso också pga lathet) så färdades vi i bilen som jag fått låna av min snälla moder denna vecka. Så vi åker där, i lagom tempo efter Östra Kyrkogatan när en gammal farbror plötsligt får fnatt och svänger ut i vägen framför oss. Han ser sig inte omkring, stirrar endast rakt fram och jag får panik. Vad göra? Tvärnit och bilarna bakom kommer mosas in i arslet på min bil, fortsätta köra och vi kommer mosas in i arslet på farbroderns bil. Mina ben skakar, jag skriker lite lätt och så bromsar jag. Försiktigt. Men samtidigt ordentligt. Och väjer. Lyckas undvika gubbjäveln med en decimeter. 

Lägger handen på tutan.
Fortsätter skaka.
Förbannar gamla halvblinda gubbars rätt till körkort.
Och kör hem med hjärtat i halsgropen och någonting att blogga om.

Heddå

Sur

Kategori: Allt möjligt

Idag har jag varit sur som en en jäkligt omogen citron med extra surhetsmolekyler. Inte kulig med andra ord.
Så förlåt alla som blivit utsatta för mitt ej vänliga eller humana humör. Det var min inre arghetsgudinna som härskade idag.

Och inte hjälper det att jag spelade fotboll ungefär lika bra som en skogssork med stukat bakben. Vi hade ju liksom fotbollscup, kan ju vara spejsat om man åtminstone ids springa några meter då. 
Men nä, jag kände mest för att sura.

Har bränt fejjan till oigenkännlighet också. Eller njae, egentligen kanske det är såhär de flesta ser mig? Röd och motbjudande med svetten som en rad inte vackra pärlor placerade på överläppen? Who knows. 

Nu ska jag sitta i mitt vackra rum och ja, ni vet vad.

Heddå

En spännande bild på en grön åker i mitt hemland Önskis

Elin

Kategori: Allt möjligt

Inga missöden

Kategori: Allt möjligt

Det tär något alldeles kolossalt på krafterna att brumma bil i dryga 50 mil. Att dessutom strosa omkring på ett gigantiskt köpcentrum gör ju inte piggheten mer påtaglig direkt. 
Men jag lovar att vi har haft det gudomligt skojigt och att jag faktiskt manövrerat bilen nästan prickfritt. Körde bara mot enkelriktat en gång, fick motorstopp only once och så kanske det blev lite tajt i någon korsning sådär. Inget att egentligen nämna med andra ord.

Så när jag då kom hem med alla grejer (inte så himla många faktiskt) vid tio-tiden så kände jag mig tvungen att byta gardiner. Vem kan liksom ha en ny matta med omatchade gardiner? Not me i alla fall. 
I och för sig kanske inte grönt matchar orange så himla bra i er värld, men det gör det i min. Promise att ni ska få se bilder inom en snar framtid. Om inte gardinstången trillar ner, den gnekade lite oroväckande där en stund.

IKEA:s 16-kronors köttbullar i mitt hjärta för övrigt.
Fannys allsångsskiva har föresten också en plats där.

Heddå


De söta vännerna som jag hängt med hela dagen, Sofia, Fanny, Saga och Evelina

Brum

Kategori: Allt möjligt

Imorgon ska jag kliva upp 05.45, åka och hämta mina vänner och sedan köra bil i 25 mil.
Därefter ska vi spatsera runt på IKEA och övriga affärer i cirkus 8 timmar.
Och slutligen ska jag köra hem igen.


Möjligen tid för sovning nu då?
(Eller så sover jag på ratten.)

Heddå

En skog

Kategori: Allt möjligt

Idag har vi grattat vår fina vän Kristin, i present fick hon tre spetstrosor och en mugg med Snorkfröken. Hon dog av skratt där ett tag men återuppstod efter många om och men.
Annars har jag hängt i en skog och fått benen sönderbitna av myggor och sedan på ett hotell med en kopp te. Fancy, fancy som Bobo skulle ha sagt.

Men nu tar jag semester. Mest troligt.
Ska nämligen vara barnvakt åt min älskade syster från och med nio imorgon till klockan fyra på söndag. En helhelg med andra ord.

Heddå


Visst ser hon grymt nöjd ut?

Som vanligt

Kategori: Allt möjligt

Jag ringde ett samtal. Ett samtal som jag varit oerhört nervig för hela veckan och därför skjutit upp det till nu. Efter samtalet skulle jag så måla mitt arma anlete med lite mascara och sådant. 
Tror ni det gick bra?


Nja. Med nervöst shakande händer hamnade mascaran snarare på underläppen än på övre fransraden. Inte så himla hett med andra ord. Därför fick jag lov att tvätta bort allting. 

Tyvärr tog jag i all hast en klick tvål i stället för sminkborttagning och nu sitter jag således här med tvål i ögat. Ett öga som är svullet, rött och svider.

Optimalt, precis som vanligt.

Heddå


Trölle

Borta

Kategori: Allt möjligt

När det händer saker som man får ett  smärre dampanfall över är det guld värt att ha en skål med naturgodis bredvid sig.
Då kan man nämligen pula i sig alla godisar för att således införskaffa sig en sockerkick och vara hög på den tills man slocknar. 

Det gjorde just jag. (Eller jag slocknade ju inte, inte än, uppenbarligen)
Fick visst med en liten bit papper också i all hast.

Papper är inte gott.

Heddå


Jag ska snart ta bilder på annat än mig själv. Snart.

Rumpa

Kategori: Allt möjligt

Alltså, jag vet att min humor ligger på en mycket låg nivå ibland. Så även nu.
MEN DET VAR JU SJUKT KUL
Ashlet blir ju liksom arslet på svenska. Hur kul?


HAHAHHAHAH

Ska nog ta en powrnap.
Kan behövas.
Ska sluta kolla Dagens look på Sofis Mode också. Det om något är inte okej.

Bensin

Kategori: Allt möjligt

Idag shoppade jag. 
Sedan kom jag på att det kunde ju varit en idé att spara några korvören till måndagens tripp till IKEA. Åker man 25 mil enkel väg vore det ju inte helt optimalt att inte kunna köpa något förutom bensin till bilen inför hemresan.

Men ja,
tur då att jag är arbetsnarkoman och jobbade stora delar av förra sommaren som pepparkakspackare. 
Lite lön finns nog att gräva upp i nåt hörn. En smörkniv och en filt ska jag väl kunna köpa i alla fall.

Heddå


Bild på min högra sida av ansiktet. Det är ett stort moment i bloggen ska ni veta.

Tåssing

Kategori: Allt möjligt

Inatt drömde jag en kolossalt verklig dröm. Den gick ut på att jag satt på en stol och tittade på mina fötter. Jag funderade och funderade över det faktum att min högra lilltå alltid är blå, full av blåsor och gör ont. Så såg jag det! Det hade växt ut en till stortå!

Min fot befolkades alltså av sex tår i stället för fem. Vilket gjorde det mucho trångt i den högra skon, därav smärtorna. 

Var tvungen att inspektera tåssingarna noggrant när jag vaknade i morse. Men där fanns bara en stortå, den fula som jag visade för er en gång. Jag hade nästan önskat mig en ny stortå, då kunde jag tagit yxan och... ja. 

Heddå


Klaga

Kategori: Allt möjligt

Jag tror att det inom mig bor en liten, liten typ som älskar att se till så att skador uppstår på min arma kropp. Detta för att denna lilla, lilla typen älskar att klaga. Den tycker om att i utbyte mot klagomålen få höra saker såsom "men ojojoj, du skulle fått dig en chokladkaka frida lilla" eller "ikväll ska jag massera dina ömmande fötter i femtiotretton timmar i sträck, promise". Tyvärr funkar inte detta och det enda som händer är att folk nu börjat tröttna på mina eviga skadebekymmer och ge mig onda blicken eller sucka så fort jag lämnar en aldrig så liten skada.


Förlåt då, säger jag. Men jag har ont.
Tyvärr. På riktigt.
Just nu i luftrören, vänster höft, höger lår, vänster fotled och utöver detta har jag en vedervärdig snuva, vämjelig hosta och eksem på armarna. 

Så, skicka choklad? 
Ni kan väl åtminstone sluta stirra argt på mig?

Heddå


Stackars, stackars Fridolin.

Tack mamma

Kategori: Allt möjligt

I fredags spelade jag ju brännboll med ett antal människor. Kvällen innan ringde jag min mor och berättade om vad som komma skulle följande dag varpå hon sa:
- Gör inte illa dig då gumman!

Jag ba:
- Men va? Jag gör väl aldriiiig illa mig? (OBS! Grövsta sortens ironi där.)

Så spelar jag då brännboll hela förmiddagen och tänker att nämen det här gick ju fint, inga skador så långt ögat kan nå. Men, man skall ickut ta ut segern i förskott. Dagen därpå vaknade jag upp med smärtor i båda låren, fram- och baksida. Hade utöver detta också en fasansfull värk i både slagararm och ena fotleden.

Och nu sitter jag här, fyra dagar efter själva spelandet med stelopererat lår och värkande fotled.
MAN BA:
- SNÄLLA SÖTA RARA LÅT MIG SLIPPA VARA EN OTURSFÖRFÖLJD KLANTARSLIG MÄNNISKA NÅGONG GÅNG


Heddå


Som man ser ut vid tillfällen där man inte bör hamna på kort