Berättelsen om flickan som flängde runt

Kategori: Allt möjligt

Flicka tar ensam bussen ner på stan och promenerar i sakta mak mot den enda väskbutiken hon kan komma på. Går mot dörrarna, dörrarna öppnas ej, flickan slår nästintill näsroten gul och blå mot den stängda dörren. Fast hon lyckas vika undan i sista sekund. Står i stället snällt och stilla och ser snopen ut.

Väntar.

Expedit kommer och låser upp, säger till flicka att butiks kassa är sönder och att flicka får komma tillbaka senare. Flicka får panik och springer till Åhlens. Åhlens har också väskor! Flicka hittar ingen bra lagom stor väska. Flicka ringer sin mamma och säger att hon hatar livet.

Flicka går.

Flicka hittar annan väskbutik med perfekt lagomt stor väska i en vacker röd kulör och skriker "Yes!" samtidigt som hon betalar de 699 kronor som den oerhörda väskan behagar kosta. Flicka äter lyckligt lunch med en vän och åker sedan hem och packar väskan full av klänningar och en tröja med en rosett. Klockan 19.15 åker flicka med flygplanet till Hufvudstaden, imorgonbittida tar hon ännu ett flyg, till Bryssel.


I Bryssel ska flicka äta choklad, pommes frites och våfflor. Öl ska hon också dricka, körsbärsöl. (Trots att det är äckligt, flicka ska dricka det för att det är stentufft att dricka öl...)
Besöka EU-parlamentet ska hon också. Och kul ska hon ha!

Heddå
Barn

Kategori: Allt möjligt

Inatt jag drömde något som jag aldrig drömt förut.
Jag drömde det var ett barn i mig och barnet ville ut. 

(Cornelis klassiker för er som är puckade. Med en aning korrigerad text.)

Ah, jag drömde att jag födde ett barn inatt. Jag hade en ganska intressant förlossning, ärligt talat vet jag inte riktigt vad som hände men jag kommer mycket tydligt ihåg att jag efteråt skrek:
" MEN HALLÅ DET GJORDE JU INTE ENS ONT!!?"

Hoppas det var en sanndröm. Ja, alltså att det inte kommer göra ont att föda barn i framtiden. Vill helst inte ha ett barn nu, har inte tid.

Heddå


Morfar och liten Fridolina med frukost på sängen

Vitt

Kategori: Allt möjligt

Jag får ont, ont, ont, ont, jätteont i magen av vita, blanka och högmoderna hem. Fruktansvärt ont.


När jag blir stor ska jag ha ett hus som Pippi Långstrump och varje rum ska vara som en sprakande regnbåge.
Ungefär som mitt sovrum hemma eller min bloggdesign.

Då kan man andas. Är allt vitt så kvävs man.

Heddå


Mitt rum i julröran för två år sedan.

Om ytterligheter

Kategori: Allt möjligt

Ibland på kvällen när jag ligger i min säng och tänker tankar som inte annars får plats i mitt huvud så blir jag förvirrad. Jag blir lite ledsen på mig själv när jag tänker sådana tankar och då vill jag sluta med det. Men det går inte förrän jag somnar och alla i min närhet vet ju att insomning inte är ett av mina starkaste kort.

Så vad tänkte jag då ikväll?

Jo jag tänkte på mitt yttre. Ytligheten slog sina klor i mig efter att jag läst den där Blonda Bellas blogg. Jag tänkte att om jag vill vara elak mot mig själv då säger jag att jag är stor och klumpig, att jag har för stor mun och sneda tänder. Jag säger att mitt hår alltid är risigt och att mitt högra öga hänger som en död fisk. Dessutom funderar jag över det faktum att min näsa är sne och att näshålen är olika stora just på grund av sneheten. Just det, den är för lång också...

Men sedan, om jag i stället vill vara snäll med mig själv då tänker jag att jag är lång och ser bra över allas huvuden. Jag tänker att mina tänder ju faktiskt är ganska vita helt naturligt och att mina läppar är stora och ljusröda. Jag tänker att mina ögon har en fin brun/grön/guldig färg. Sedan virar jag in fingret i håret och förundras över att det ju faktiskt är lockigt och har en gosig färg och sen tänker jag att min näsa ju ändå är helt okej rak och lång.

Det gör jag.

Sen tänker jag att jag alltid borde vara snäll med mig själv men att det inte går och då är jag elak och då blir jag ledsen inombords långt in i själen. (Jag trodde att själen satt mitt i magen när jag var liten.)

Nu ska jag sova och sluta å tänka så förbannat som min vän Fanny skulle sagt.

Heddå


Osammanhängande och sånt

Kategori: Allt möjligt

Jag vet inte vad det är med mig riktigt. Att blogga känns i alla fall som någonting som jag egentligen aldrig hållit på med, det känns ungefär som att bloggen är en avlägsen släkting som gått och dött. Jag går runt och funderar och så plötsligt slår det mig att jag inte bloggat på flera dagar. Precis som ångesten som överfaller en när man inser att man inte gick på den där gamla släktingens begravning.

Så känns det.

Lite vemodigt och hemskt. Fast skönt samtidigt. (Vet att jag låter knäpp. Jag är knäpp.) Och jag vet inte när min lust till att blogga tänker återuppstå igen, kanske gör den det nu bara för att jag skriver detta knäppa och osammanhängande inlägget? Eller så gör den det inte förrän om 15 år när hela bloggvärlden dött ut och jag är en ful gammal hagga på 33 år med hängboobies och fem gnällande ungar. (Gode Gud, låt mig slippa fem ungar vid den åldern. Hängbröst kan jag hantera, men inte fem ungar...)

Om ni undrar över hur mitt liv är så kan jag säga att det är mycket fint för tillfället, även om jag verkligen låter som en bitter ung kvinna så lovar jag att det är inte vad jag är. Visserligen är det nog inte så många som undrar eftersom att de flesta som läser här är mina vänner och bekanta och de vet redan vad jag sysslar med.

Men vi får se då. Ha det bra så länge!
Till imorgon eller de närmsta 15 åren.

Heddå


Aaah juste

Julkul

Kategori: Allt möjligt

Eftersom att jag älskar julen över allt annat (inte sant) så tänkte jag att ni kunde få en underbar lista av mig. Jag snodde den HÄR.
Observera att jag tycker mer om att få presenter. Tänker fan inte va en såndär givmild jävel som ba: Åh jag verkligen äääälskar att ge bort saker.
Och kom inte här och snacka om att knäck är gott. Knäck fastnar bara i tänderna så att man tvingas gå omkring hela julafton med en igenlimmad käft.

Om jag är bitter och sur idag? Kan hända...

 


Pepparkakor - Lussekatter

 

Skumtomtar – Knäck

Ischoklad – Marsipan

Köttbullar - Prinskorv

Julkorv – Julskinka

Lax - Sill

Revbensspjäll - Janssons frestelse

Paradis – Aladdin

Glögg Julmust

Rödbetssallad – Dopp i grytan

Ris á la Malta – Risgrynsgröt

Äppelmos – Senap

Hemma – Borta

Utomlands – Sverige

Ge

Paketkalender - Chokladkalender

Mysteriet på Greveholm - Dieselråttor & Sjömansmöss

Plastgran – Äkta gran

Arne Weise – Ernst


Flow

Kategori: Allt möjligt

Jag vet att jag varit en äckligt usel bloggare de senaste dagarna. Och jag vet varför också. Tyvärr tänker jag inte berätta det för er, hur gärna ni än vill veta det. 

Kan dock säga att problemet inte är skrivkramp. Idag hade vi nämligen nationella i Svenska B. Det provet får man sitta och jobba med i fem timmar. Efter 30 minuter hade jag skrivit klart nästan hela texten och efter en timme hade jag läst igenom den och ändrat det som ändras skulle. Så gick jag.

Alla tittade konstigt på mig.
Jag är konstig. Ja.

Heddå


Röd

Kategori: Allt möjligt

Jag tror att mitt undermedvetna ville döda mig idag. På väg hem från skolan var jag mycket nära att bli överkörd, inte en, utan två gånger. 

Skrikande bromsar, skrikande Frida och väldigt, väldigt konstig stämning där mitt på gatan trots att jag stod på övergångsstället och bilföraren satt kvar i sin bil. Jag bara kände hur hon i vredesmod över min klantighet egentligen ville köra över mig ändå.

Jag ville också köra över mig själv.
Eller skaffa nya ögon och en ny hjärna som kan registrera när ljuset slår om till gult och grönt. 

Heddå


Hockey nu, då och för alltid

Kategori: Allt möjligt

(Detta är en krönika som jag knåpat ihop till vår svenska-fröken Carina. Läs om ni orkar. Den handlar om sånt jag tycker mycket om.)

Om man fick välja en enda sport att titta på i resten av sitt liv så skulle mitt val vara enkelt. Det skulle vara så enkelt så att det knappt är värt att nämna. Alla i världen som känner mig eller någon gång har pratat mycket med mig vet att jag älskar hockey. Ishockey. Ordet smeker tungan som annars bara hemlagad choklad med vispgrädde kan och det vill inte säga lite. Jag älskar farten, spänningen, kampen och om jag ska vara helt ärlig så kanske killarna bakom visiren har en liten del i denna kärleksfulla relation också, en man med namnet Victor Hedman allra helst. Men det allra, allra finaste med hockey är stämningen. Den makalösa, bubblande stämningen som blir när man står i klacken, med tröjan på och stämbanden vibrerande, den stämningen är oslagbar.


Jag föddes nog in i detta. Eller det är i alla fall vad jag intalar mig själv. Om ni frågar mig så berättar jag gärna om hur pappa tog med mig som liten, liten bebisflicka på gastkramande matcher mitt i kyligaste vintern. Jag berättar också om alla de fina segrar och sorgefyllda förluster som mitt stackars lilla babyhjärta tvingades uthärda. För att inte tala om det otaliga antal hamburgare jag sett pappa och sedermera också mig själv trycka efter antingen en sjudundrandes seger eller en smärtfylld förlust. Jag berättar om den gången pappa fixade Peter Forsberg och Markus Näslunds autograf också. Eller om den gången då vi knappt tog oss hem från en match för att min älskade klantpappa låste in bilnyckeln i bilen och vi fick leka skurkar och pilla upp den med en ståltråd genom rutan. Jag har så mycket att berätta så att jag knappast vet var jag ska börja.


I lördags åkte vi på match. Jag tog mormors bil, tvingade några vänner att följa med och så brummade vi iväg till Örnsköldsvik. Modo mot Linköping var det som skulle spela och jag höll tummarna stenhårt för Modo-seger. Väl framme parkerade vi på pappas specialparkering (den gör det lättare att komma ut efter matchen) och så promenerade vi mot Fjällräven center som arenan så fint heter. Folk köade glatt i långa rader utanför ingångarna och högljudda röster ropade ut idéer om vilket spel Modo borde använda sig för att krossa Linköping. Själv stod jag bara tyst och smålog för mig själv. Vi tog oss in och hittade våra platser lagom till nationalsången.
Matchen var en sådan match som jag alltid kommer komma ihåg. En sådan match som hade allt. Spänning, nerv, lycka, ilska och till sist kom lugnet efter stormen. Eller lugnet efter straffläggningen som avgjordes till Modos fördel. För att visa min ohejdbara lycka knöt jag näven och vevade upp den i luften så hårt att det sträckte till något alldeles kolossalt i armen och jag skrek, både av lycka och smärta.


Jag skulle vilja att fler människor insåg storheten i sport rent allmänt och särskilt då i hockey. Jag har lyckats få med mig några vänner, men fortfarande skakar vissa på huvudet och suckar tungt åt min entusiasm när jag berättar om gårdagens derby mot Timrå. Fast det är väl så att vi alla har olika passioner här i livet och alla kan ju inte ha samma. Men jag vet att hockey alltid kommer vara en av mina. Modo, the heart of hockey.

Passa dig

Kategori: Allt möjligt

På schemat idag:
Passfotografering

Känns helt awesome. Inte.
Tänk att det snart är fem år sedan jag satt där förra gången. Satt där och försökte se jävligt seriös och så lite puckad som möjligt ut. Kan berätta att jag misslyckades grovt. Men ja, det är inte lätt att vara 13 år, ha håret slickat med hårspray och olika stora ögon. Nej.

Nu kommer jag i stället vara 18 år och ha håret fluffigt av hårspray. Tyvärr kommer ögonen vara olika stora nu också, men jag har lärt mig hantera den ytterligheten. Så det är lugnt.


Heddå


Väldigt gammal bild. Fast passfotot är ännu gamligare

Bobo min lägenhetsvän

Kategori: Allt möjligtÄntligen har vi lyckats få ner på bild hur våra rätta jag ser ut. Till vänster ser ni alltså min kära sambo Linda, mer känd som Bobo och till höger huserar jag i egen hög person.

Vi har bott tillsammans i 2 år och drygt två månader. Under den tiden har vi lyckats bygga upp ett minspel som sällan skådats tidigare. (Titta bara på bilden.) Vi behöver alltså inte ens prata, vi gör bara miner och direkt så vet den andra vad den förste vill. På bilden säger Bobo till exempel "Aaaaaah, jag är så jävla hungrig!" och jag säger "Det är inte jag, jag hamstrade lite av kycklinggratängen i kinderna, wanna taste?".


Ungefär så.
Ibland pratar vi dock, eller skriver till varandra på msn. Inte orkar man ju gå tio meter för att prata in real life heller. Nejnej.

Heddå

Blond, brun, svart

Kategori: Allt möjligt


Lägesuppdatering

Kategori: Allt möjligt

Att äta frukost klockan 14.00 var ganska intressant måste jag säga. Det kändes aningens udda och nalta eljest.

Nu har jag i alla fall städat undan och gjort lägenheten snygg och prydlig igen. Hur snygg och prydlig jag är själv ska vi dock inte ta upp... Vi säger bara att det var en mycket bra kväll igår och att detta är en lugn och fin dag som jag spenderar på mitt rum med hög musik.

Heddå


Smörgås

Kategori: Allt möjligt

Jag kände mig lite hungrig och spatserade därför in till köket och tog fram lite ätbara saker. Typ spisbröd, leverpastej, smörgåsgurka och bregott. 

Bröt en hemskt stor bit av brödet och hörde magen kurra medan smulorna studsade mot golvet. Bröd, vad gott! 
Började försiktigt bre smör och därefter leverpastej på smörgåsen. På med gurkan och så fram med ett glas mjölk och några skedar Oboypulver i det. Underbart.

Spatserade tillbaka in på rummet, placerade rumpan i sängen och mumsade i mig alltihopa på cirkus 3 sekunder. 
Nu sitter jag här, med brödsmulor på magen och en dum känsla i magen.

VILL HA MERA SMÖRGÅS

Man ska int äta. Man bli ba mer hungrig.
Och det allra mest tragiska är att jag sitter här alldeles ensam och ser ledsen ut. På riktigt.

Heddå


Ge mig

Sova

Kategori: Allt möjligt

Jag somnade efter fyra någon gång inatt. Men trots den sena insomningen så vaknade jag utan möjligheter att somna om klockan tio. 

Nu vill jag dö.

Mina ögon är fyllda av små ettriga gruskorn och mitt huvud bultar illvilligt. Måste.sova.nu.

Heddå

Vissa är så intelligenta så att jag får ont i stortån

Kategori: Allt möjligtKälla

För det första: HAHAHAHHAHAHHAHAHAHAAHHAHAHAHAHAHHA
För det andra: Hur puckad får man bli?
För det tredje: Om jag kör 160 med min eu-moped är det okej då? Den är ju liksom så liten och smidig, inte kan ju det göra något?
För det fjärde: Hur infernaliskt puckad får man bli?
För det femte: Nu ska jag sova. Kanske.

Heddå

Norrlands guld

Kategori: Allt möjligtParty.

Och sånt.

Två små flickor på ett stort universitet

Kategori: Allt möjligt

Som den oerhört fina vän jag är så erbjöd jag mig att följa med på Universitetet och hjälpa Hoffie att sätta upp 27 affischer. Vi promenerade omkring där bland coola, intelligenta och spännande människor och kände oss som två små nördar. (Vilket åtminstone jag är på riktigt också, så för en gångs skulle stämde känslan med verkligeheten.)

Det mesta gick bra och vi var inte alltför förvirrade, trodde vi. För plötsligt börjar Svea gapskratta och peka bakom min rygg. "Det var ju där vi stod alldeles nyss och satte upp en affisch! Hahaha!"
Vi hade alltså gått i en cirkel. En stor och vacker cirkel, först utanför huset och sedan in igen och slutligen hamnat på nästan samma ställe som vi började på.

Efter det höll jag på att få en panikattack i en hiss också. (Är dödligt och fruktansvärt rädd för hissar.) Hissjäkeln stannade nämligen, men dörren öppnade sig inte och utanför skymtade endast ett kompakt mörker. Jag slog händerna för ögonen och ställde mig i ett hörn och hulkade.
Sen kom Svea på att vi åkt ner en våning för långt, till källaren.

Pjuuuuuh.
Min bön om att få uppleva helgen åhördes alltså. 

HeddåSvea och nån random

Att ha en tävling med sig själv för att se hur länge man kan sova

Kategori: Allt möjligt

Jag körde sovtävling med mig själv idag också. Lyckades sussa så sött ända till klockan 10.50 och jag slog således min tid från gårdagen.

Sjukt värt det är att vara ledig.

Heddå


Kakor

Kategori: Allt möjligt
Jag tränade idag för första gången på väldigt, väldigt länge. Nu ligger jag helt bortdomnad i min säng och tänker på saker jag vill äta.

För när man har tränat så får man äta.

Jag börjar inse att det nog är bättre för mig att inte träna alls. För när jag inte tränar så äter jag ungefär hälften. 
Jag är inte helt intelligent nej. Ungefär halvt skulle jag säga.

Heddå

Diskmaskinen

Kategori: Allt möjligt

Tre tecken på att det är dags att starta diskmaskinen:

- Endast de rostiga gratisgafflarna från Ellos ligger kvar i besticklådan
- Inte ens en liten tesked går att mjöla ner i maskinen
- Du får kväljningar och hulkar så mycket att du börjar snora hejvilt när du öppnar maskinen och stanken av intorkad lök, sur mjölk och härsket potatismos slår emot digDet sistnämnda upplevde jag idag. Det var... äckligt.
Och de andra är tidigare erfarenheter jag gjort som lägenhetsinnehavare.

Heddå


Blev ledsen när det luktade äckligt

Jag är ledig

Kategori: Allt möjligt

Jag ska berätta någonting. 

Måndag: Skola 12.20-14-10
Tisdag: LEDIG
Onsdag: Skola 11.30-15.20
Torsdag: LEDIG
Fredag: LEDIG


Usch vilken jobbig vecka. Hugaligen! 
Idag till exempel skulle jag sova så länge som jag bara kunde. Men jag sov bara till tio och nu har jag ingenting kul att göra. Helt ovärt, hade så mycket hellre suttit på skolan och skrivit en rapport om tidernas största dinosaurier.

Heddå


Det är en lång väg att vandra

Lindrande

Kategori: Allt möjligt
Jag har lite ont i magen av olika anledningar. Egentligen bra anledningar.
Hur man nu kan få ont av saker som egentligen är bra.

Men jag tänkte att jag skulle lindra magvärken lite. Så jag satte igång Backstreet Boys.
Och genast kändes det bättre.

Heddå

Äckligt

Kategori: Allt möjligt

Pappa: Jaha, de har nog gett mig fel mat idag.
Fridolina: Ah, det där såg konstigt ut. 
Pappa: Nåt vegetariskt säkert.
Fridolina: Ja, det ser ut som zucchini  eller vad det heter.
Pappa: Vegetariskt alltså....
Fridolina: Äsch, det är säkert gott!
Pappa: Det ser äckligt ut. Vegetariskt är äckligt!
Fridolina: Hallå, du har lärt oss att ingen mat är äcklig.
Pappa: Men vegetariskt är äckligt.


Min pappa gillar kött.
Fast han gillar uppenbarligen inte att leva som han lär. Här har jag gått hela livet och trott att det inte finns någon äcklig mat och så gör han sådär. Min världsbild är ödelagd. 

Kul.

Heddå

Fel sida

Kategori: Allt möjligtJag säger bara: Håll till godo. Det är inte ofta man får se mitt tjusiga anlete från denna sida. 

Jag tror att det beror på att det är på den sidan mitt lata öga sitter. Och alla retar mig för mitt lata öga. Kul då att ögat såg ganska piggt ut på denna bild.

Nu kommer alla tro att jag bara är sjukt puckad.
Fast ja, det är jag väl.

(OBS! Inte seriös...)

Heddå

Älskar snö

Kategori: Allt möjligtJa, det snöar idag. En liten, liten aning bara. Eller en kolossalt stor aning kanske.
Jag älskade att cykla till skolan och hem också.

Det är så underbart att känna snön piska i fejset, flingorna glida in i jackan, däcken vrida sig åt alldeles fel håll och sedan liksom se sig själv i slowmotion flyga all världens väg.
Jag ramlade dock inte. Men jag har en vän som ramlade fyra gånger, hon spräckte byxorna också....

Heddå

Fanny och Jag och Våra barn

Kategori: Allt möjligt
Min vän Fanny (aka Fräny och  Fanny-mannen) har nog ibland inte så mycket att sysselsätta sig med. (Det är i alla fall vad jag vill tro. Blir nästan lite rädd annars. Liksom, sitter hon och drömmer om att få barn med mig?)

Det första jag tänkte på när jag såg bäbisarna var att de fått ärva sin mors lata öga. (Fanny är farsan, hon kallas ju inte mannen för inte heller.)
Lacy eye är ju, fint. Eller nåt.

Förstår att alla tyckte att detta inlägg ägde. Det tyckte jag med.

Heddå

Kalas

Kategori: Allt möjligt

Fridolina: Nämen hej igen! Ska ni redan hem?
Krille: Ja.
Fridolina: Jaha, vad tråkiga ni är...
Krille: Har du långkalsonger på dig Frida?


Jamen tack du älskade vän. Kul att du tycker att mina nya leggings ser ut som långkalsonger. Eller att du har så låga tankar om mig att du tror att jag går omkring på stan mitt på dagen i ett par kalasbyxor. 

Inte schysst.

Heddå


Hon är snäll den där Krille

Livsnödvändighet

Kategori: Allt möjligt

När jag anlände till min lägenhet i söndags och började packa upp alla saker så insåg jag någonting fruktansvärt. Mitt puder fanns inte där! Jag hade glömt det hemma på tvättställskanten, alldeles ensamt och övergivet stod det där och alldeles ensam och övergiven stod jag här.

En vecka utan puder. Den hemska tanken lamslog mig.
Tårarna började rinna (okej nej, stopp). 

Jag funderade lite över vilka möjligheter jag hade. Använda mig av ett gammalt väldigt brunt puder och således likna en övertaggad fjortis hela veckan eller go all natural och visa mitt rödflammiga skinn. 
Sen gjorde jag inget. Jag ringde mamma och tvingade henne att skicka pudret till stan med Örjan.

Så nu känns allt bra i magroten igen.

Heddå


Säkert?

Kategori: Allt möjligt
MEN KOM MED NÅGOT NYTT NÅGON GÅNG

I just say.

Och så säger jag att ikväll har jag varit knäpp. På ett mycket udda, irriterande och konstigt sätt. Tur för er att min vän inte filmade mig. Ni hade blivit rädda.

Heddå

En miljon på banken

Kategori: Allt möjligt
GillarGillarGillar tusen gånger om.
Ni vet ju vad jag gör då. Jag lyssnar och lyssnar och lyssnar tills jag kräks. 

Har inget annat att göra heller. Är sjuk så träning är uteslutet, orkar inte film, har ingen bok, inget bra på tv, har inget plugg, har inget liv och så vidare.

Heddå

Blodet droppar

Kategori: Allt möjligt

Igår skulle jag dricka julmust hos min vän Josefine. Men Josefine hade ingen kapsylöppnare och det var således mycket avancerat att öppna den hunnade flaskan. Nu skulle man ju kunna tänka sig att eftersom att vi är rediga norrlänningar så borde vi ju bara knäppa kapsyljäkeln med tänderna. Men nej, vi tänkte på vår vackra vita emalj och tog i stället en konservöppnare och bände hårt. Fast det funkade inte, så till slut stack jag hål i kapsylen och droppade ut drickan sakta mak. 

Fast det droppade blod också. För jag stack hål i fingret. 
Med konservöppnaren.

Heddå


Jag duktig

Vill ha sömn

Kategori: Allt möjligt

Det måste vara något fel på min, ursäkta språket, FÖRBANNADE säng här i stan?


Hälsningar tjejen som sovit som en mosad gris under veckan hemma i skogen.(Eller är det skolstressspöket som redan dykt upp? Kan va så, jag låg nämligen nyss och skrev på min svenskakrönika. Eller ja, mitt tredje förslag till svenskakrönikan som ska in lagom till kvällen.)


Stackare

Kategori: Allt möjligt

Det är synd om mig. Alldeles jättemycket supersynd är det.
Jag vaknade nämligen upp med en mördande värk i hålet där min visdomstand suttit. Är det inte typiskt så säg, att när man tror att skiten är över efter nästan en vecka, ja då kommer smärtan och slår till med oerhörda ondskefulla krafter!

Inte kul.

Ska ligga i min säng och gråta krokodiltårar och tycka synd om mig själv. 
För min hals gör ont också.
Blä.

Heddå


Väldigt illustrerande bild som jag hittade i en gammal mapp

Modo

Kategori: Allt möjligt

Hockey live ikväll.

Lycka i själ och hjärta.


Heddå

Röj

Kategori: Allt möjligt

Varje dag avslutas med lite röj. Eller mycket.


Ja, jag talar om msn Röj alltså.

Vildare än så är jag inte. 
Den här helgen...

Godnatt

Storbörsen

Kategori: Allt möjligtAlltså hur i hela världen tänker människor som tycker att hyrorna är för låga? Ja, ni hörde och såg rätt. Det finns alltså ett gäng nötter där ute som väldigt gärna vill betala spendera mer pengar på hyra.

Men bra, då gör vi en deal.

NI BETALAR MIN HYRA OCH SÅ KAN JAG LEVA LIVET

Typ köpa mat, ha party med mina vänner och gå på hockey jämt och ständigt medan ni sitter där och unnar er själva en högre hyra för att det ju är såååå underbart. Inte vill ni väl köpa en bil i stället?

Hur dum får man bli?

Pappa och hans amazon

Kategori: Allt möjligt

Min pappa har en ljusblå gammal amazon. 
Något som min pappa inte har är en hjärna att tänka med. Han tänker oftast med sin stortå, eller möjligtvis med sitt hår. (Det kanske är därför han har långt hår? Han tänker att ju längre det blir desto smartare blir han. Ungefär samma tankebanor finns i min skalle, men då gäller det tånaglarna. Ju längre de blir desto klipskare blir jag, typ.) 

To the ting:
Pappas amazon funkade inte men han ville få in den i garaget. Så han bad någon att dra den uppför backen bredvid huset så att han således kunde rulla den in i sin boning. 
Tyvärr är det så att vägen han skulle rulla den ej fungerande bilen på trafikeras av tung trafik. Så där stod han, beredd att rulla bilen, hoppa in i den och mata på utför backen för att genom en avancerad rallysväng fösa in den i garaget.

Men det gick inte.
För trafiken bara kom.
Till slut skrek han "HELVETE!" och bara gjorde det.
Då for jag. Jag ville inte riktigt se min far krascha rakt in i husväggen alternativt in i en mötande lastbil.

Hoppas det gick bra.

Heddå


Oförståndet och jag

Kategori: Allt möjligt

Jag förstår mig verkligen inte på mig själv, fast det tror jag ni alla redan har hört otaliga gånger. Jag har börjat fundera på om det är det den här bloggen bygger på egentligen, min oförmåga att förstå mig själv.

Jag skriver liksom alltid ba: Ååååååh vet ni vad jag gjorde? Jag gjorde så! Och jag vet iiiiint varför.

Och alla tänker: Varför läser jag den här bloggen? Denna människa är ju uppenbart helt bakom flötet?

Så, det kändes skönt att få skriva av sig detta. För nu vet ni ju, att om jag i fortsättningen gör såhär så är det bara sådan jag är. Om ni inte kommit på det än liksom. Jag bara är allmänt korkad och oförståndig.

Nu ska jag och mitt oförstånd ut i snön.

Heddå


Man ser ju ganska tydligt att jag inte har alla hästar hemma
(gammal bild)

Mammagulle

Kategori: Allt möjligt

Mamma: Ja, men godnatt då gumman! Och skriv inget dumt nu. 
Fridolina: Jo, jag ska skriva att du är äcklig. Hihi
Mamma: Men Friiiida, skriv att jag har varit på gymmet i stället.
Fridolina: Ja, för du behöver ju det. Annars får du ju spö av mig. Det märke vi ju igår på armbrytningsmatcherna. 

Mamma, återigen ägd.

Det gör ingenting om ni inte fattar detta inlägg. Min mamma och jag har en massa interna dumheter för oss. En av de grejerna är att jag skriver saker på min blogg som hon säger att jag inte får skriva. Jag vet inte om hon skäms över mig? Hon kanske skäms över sin egen oförmåga att uppfostra mig till en fin och snäll flicka. Jag är ett misslyckat projekt, I tell you.

Älskade mammsen.

Heddå


Kisse och flugan

Kategori: Allt möjligt

Katten snarkar. Han snarkar högt och jävligt och igår kväll trodde jag att någon försökte bryta sig in genom vår ytterdörr för att det brötade så mycket.

Men så var det bara kattrackan.

Han har väl svalt för mycket råttor med mask i kan jag tänka mig. 
Jag kan också tänka mig att det skulle kunna bero på alla flugor som jag malt ner till oigenkännlighet med mina bara fotsulor under årens lopp. (Ni vet, jag städar aldrig.) Flugdamm är inte så mums att slamma igen halsen med ändå.

Det värsta är ju dock att jag redan gått och lagt mig, tillsammans med snarkkatten.
Om jag är tre år?
Alltså ja, det verkar ju inte bättre.

Heddå


Farväl lov

Kategori: Allt möjligt

Jag blev nerslagen idag.
Eller det var kanske mer så att jag slogs av en tanke så hårt att jag kände mig nerslagen. Tanken på att detta är mitt sista höstlov någonsin. Tanken på att sommarlovet som gick var det sista någonsin. Tanken på att jullovet som kommer är det sista någonsin. 

Det känns lite ledsamt inne i min mage nu. Jag vill aldrig bliva stur. 

Inte om jag inte vet vad jag vill göra sen. Och det vet jag inte. Lovar att om exakt ett år kommer jag sitta hemma i skogen igen och det enda jag kommer göra på dagarna är att klaga över att jag inte har någonting att göra.

Tragiskt. 

Heddå


Lingon och räkor

Kategori: Allt möjligt

Denna dag har börjat bra. Eller ja, om man bortser från det faktum att min bror lekte disco med taklampan i mitt rum och hojtade så att jag vaknade från min skönhetssömn. Det som är så braigt är det att jag åt två mackor. Usch så hissnande gott det var. 

Lingongrova, skinka och någon väldigt artificiell räksallad på det. Typ smashing.

Nu borde jag ta tag i mitt liv och gå ut på en promenad med hunden. Himlen är klarblå och sådan himmel ger mig alltid ångest. Varför kan inte himlen vara grå och regnig, alternativt snöig, när man behöver det?

Heddå


Ägd mamma

Kategori: Allt möjligt

Mamma: Bär upp den här tvättkorgen nu Frida.
Fridolina: Jaja, jag ska.
Mamma: Du är ju så stark!
Fridolina: Ja, att jag är. Starkare än dig i alla fall!!! Vi tar en armbrytningsmatch där uppe?
Mamma: Okej!

Sagt och gjort. Jag bar upp tvätten och så gick vi in i mormors kök, placerade oss vid varsin ände av bordet (visserligen finns inga ändar på runda bord, hehe) och la upp högerarmen. 

KROSSADE HENNE TRE GÅNGER PÅ RAK

Så nu är det officiellt. Jag är längre, större och biffigare än min mamma. Det känns rätt bra ändå. Behöver numera bara spänna mina exceptionella biceps så får jag det jag vill ha. Kanske. Inte.

Heddå


På ett norsk fjäll sommaren -09Kul

Kategori: Allt möjligt

Bara för att jag är så ofantligt fantasifull och mysig så ska jag berätta om vad jag ätit idag också. Vet att ni älskar det, ja.

Frukost: Hmm, eh. Minns inte. Just det, aprikoskräm och mjölk!
Lunch: Två nybakta bullar som jag doppade i varm choklad
Middag: Minst tio köttbullar som jag finhackade och mosade med två potatisar, sås och lingonsylt.

Middagen kan vara det godaste jag ätit sedan tidernas begynnelse. Eller åtminstone det godaste sedan fredagens utsökta kycklingrulle! Det beror delvis på att en lunch bestående av bullar och choklad inte helt och fullt tillfredsställer min mages behov men också på att det är underbart att ha nåt i käften så att jag slipper den jävla ruttna smaken som det vackra köttsåret medför.

Heddå


Megaköttbullar från ett annat tillfälle, aka biffar

Bror

Kategori: Allt möjligt

Bror: Fyfan vad äckligt det luktar. Har du inte borstat tänderna?
Fridolina: Men jo, ursäkta mig. Har fan ett köttsår i munnen.
Bror: Juste.
Fridolina: Det smakar inte så himla gott heller ska du veta.
Bror: Måste gå, måste ha frisk luft.

......

Bror: FAAAN LUKTEN HAR SMITTAT AV SIG PÅ MITT TÄCKEMedlidsam och schysst brorsa man har, jovisst.
Nästan lika snäll som mamma...


Mat 2

Kategori: Allt möjligt

Lever fortfarande, men hungern håller mig sig fortfarande i sitt stadiga grepp. Kör en lista på dagens matintag:

Frukost: Smoothie på banan och naturell youghurt
Lunch: En tallrik med aprikoskräm och ett glas mjölk
Mellanmål: En korvskiva (jag typ slickade på den tills den tog slut)
Middag: Risgrynsgröt och en mosad banan. 


Vad jag önskar att dagens matintag bestått av då.

Frukost: En stor tallrik fil med mycket flingor, två mackor med leverpastej och smörgåsgurka
Lunch: Bacon och makaroner med mycket ketchup
Mellanmål: Rostat bröd med mycket ost och marmelad
Middag: Pommes i mängder och en flottig hamburgare med mycket dressing

Ja. Vi säger som så, jag längtar så äckligt mycket tills jag kan äta som en normal människa igen. Eller inte en normal, helst en som äter mer än andra. 

Fast mamma säger att detta ju är en bra bantningskur. Jag tror hon tycker att jag är tjock. Elakt.


Heddå

Mat

Kategori: Allt möjligt

Okej, jag lever. Men det är knappt.
Det är nämligen så att jag kommer att svälta ihjäl. 

Varför vill min egen kropp jävlas med mig? Varför? Vad vinner den på det?

Förstår inte. 
Jag vill äta hamburgare, falukorv, ostkrokar och limpsmörgåsar med ost. 
Det jag får äta är nyponsoppa, kräm och mosad banan. Man ba: AAAAAAH MUMS. Inte.


Heddå


Tagen

Tanden

Kategori: Allt möjligt

Idag ska jag operera ut min andra visdomstand. Egentligen skulle det så kallade ingreppet ske kring tvåtiden men alldeles nyss när jag fortfarande svävade runt i drömmarnas värld så ringde en av tandläkarna och frågade om jag gick med på att låta en student sköta hela saken klockan ett i stället. Jag mitt oerhörda pucko svarade "Självklart!".


Nu anser jag att jag blivit dragen vid näsan. Man kan ej ringa till en helt utpumpad flicka när hon fortfarande ligger och sover och ställa en helt livsavgörande fråga.

Alla vet att studenter alltid gör fel, är klantiga, otrevliga eller bara allmänt okapabla till att göra någonting.
Längtar efter att få hela min käke bortopererad eller vandaliserad, ohyes....

HeddåÄr så glad