Sådant som jag gillar

Kategori: Allt möjligt

Av mina fyra första Naturkunskaps-lektioner så har tre stycken blivit inställda.

Måste säga att detta artar sig till att bli en riktigt bra kurs.

Heddå

Stopp

Kategori: Allt möjligt

På promenaden hem från bussen hann jag vid första rödljuset precis springa över innan det blev grönt. Tänkte att nu håller lyckan på att vända och promenerade glatt vidare.
Rödljus nummer två och jag anländer i exakt samma sekund som det slår över till grön gubbe. Överlycklig skuttar jag vidare.
Så vid tredje ljuset kommer smällen. Jag ser hur bilarnas ljusstolpe slår om till rött och tänker att "Okej, då har jag lika tur här då." Men nej. Där står jag. Tittar på min stolpe och håller tummarna. Men den förblir envist röd och bilarnas stolpe slår om till grönt igen.

Sorgen. Den sorgen.
Att tro att nu vänder lyckan och så ba händer det där.
Om ni såg en krummande varelse sakta sträva upp mot Berghem så var det jag..

Heddå


Ungefär såhär ledsen blev jag. Av tårar, inte av snö såsom på bilden.

Sängen

Kategori: Allt möjligt

Just det, jag har ju glömt att berätta det otroliga som hände mig tidigare i veckan. Jag har den senaste tiden hållit utkik efter en bredare säng på blocket. (105 cm är inte tillräckligt för breda mig och min pv. Fan vad fint att kalla honom pv. Ska jag nog fortsätta med.)

Har ringt och ringt men alltid fått höra "Åh, den är precis såld förstår du". Varje gång har jag tänkt "Förbannade otursförföljda människa" om mig själv. Fast sedan har jag insett att det kanske inte är så värt att köpa en gammsäng för dryga 1000-lappen.

Så i måndags kom uppenbarelsen, guds gåva till Fridolina eller vad vi nu ska kalla det.
EN FUCKING ANNONS MED EN 120 CM BRED SÄNG FÖR O KR

Och jag ba "Ey, vafan ge hit den asså"
Så min mamma hämtade den. Och jag jublade djupt inombords och utombords över att ha införskaffat mig exakt en sådan säng som jag ville ha för ynka 0 kr. Ganska värt mina vänner, ganska värt.

(Nej, jag bryr mig inte om hur många som haft saker för sig i den sängen innan. Bryr mig heller inte om var den stått eller hur många kvalster som bott i den. Jag bryr mig endast om min plånboks fortfarande feta utseende.)

HeddåFarväl du gamla smala säng

Att inte veta vad man gjort helgen för elakt

Kategori: Allt möjligt

Alltså jag vet inte vad den här helgen egentligen vill mig. Men något gott är det då inte.

Oändligt trött, disträ och en hjärna som inte vill arbeta med sådant den borde.
Dessutom har fritösen jävlats med mig, jag har bränt mig på stekbordet, säkringar har gått när våfflor skulle tillagas och hamburgerpressen har envisats med att bränna fast varenda liten burgare stenhårt. 

Ikväll ska jag åka buss till stan. Lägga mig på sängen och tvinga min pojkvän att massera min ömmande rygg och nacke. (Så nu vet du Tobias, om du läser det här. Be prepared.)

Heddå


Det enda braiga denna helg var att jag fick pussa på lillasyster

Vill mest

Kategori: Allt möjligt

Fredagkväll klockan 21-30. Fridolina reser sig upp ur soffan och säger "Nä, ska gå och lägga mig nu."

Fridolina borstar tänder, trycker i bettskenan och inspekterar sitt ihoptorkade ansikte i spegeln. Allt detta medan hon funderar över vilken ansträngande dag hon kommer få uppleva imorgon. (Sanningen där, sanningen.)
Sedan promenerar Fridolina i sakta mak uppför trappan till sitt iskalla sovrum och slänger sig handlöst ner på den mycket gamla resårmadrassen som har ett sådant där särskilt utvecklat gnek-ljud som bara mycket gamla resårmadrasser kan ha.

Därefter somnar Fridolina. Klockan: cirka 21.46

Nu: Söndagnatt och Fridolina sitter i soffan och funderar på livet i allmänhet och vad hon helst av allt vill göra nu i synnerhet. Det vill säga gå och slockna som ett vackert litet, nästintill utbrunnet stearinljus på sin gamla resårmadrass. 

Fast det går inte. För Fridolina måste hålla ögonen öppna för att alldeles strax ta bilen till the center of this municipality och hämta sin moder och Örjan. Sorgesamt men sant.

Heddå


Ett år gammal bild på mycket trött tjej

Syster

Kategori: Allt möjligt

Ikväll träffade jag min älskade lillasyster för första gången sedan den 24 december. Hon har nämligen tillbringat den senaste månaden med sin mor i Gambia. 

Det hon gjort under tiden de varit där är att springa omkring nästintill naken och jaga hönor. Kan lova er att det märktes. Hon var ett ännu värre yrväder än vanligt och lyckades både riva av mig lite hår, sparka mig i magen och slå mig i ansiktet.

Men lika söt för det är hon.

Heddå
Att steka och steka tills man blir helt blå i ansiktet

Kategori: Allt möjligt

Idag var det så kolossalt mycket människor i skidbacken och därmed också inne i restaurangen. Jag höll på att kolavippa där under några minuter, men sedan tog jag mig samman och började steka, fritera, slafsa dressing och plutta upp sallad. Oj, så det gick. Oj, så folk handlade. Oj, så vi grejade.

Jag har helt ärligt aldrig varit med om något liknande i matlagarväg. När den värsta ruschen var över knäböjde jag framför köksmaskinerna och tackade Gud Fader som är i himmelen. (Trots att jag har mina tvivel kring hans egentliga existens. Men just vid sådana här tillfällen är det nästan så att jag blir överreligiös.)

Kuligt var det i alla fall. Det säger jag er.
Gillar när pengarna rullar in. 

Heddå


En del av vår lilla servering

Sjukt ovärda saker: del 3

Kategori: Allt möjligt

Att åka buss hem till skogen i stället för bil. Bussen tar 1 h och 30 min, med bil tar det 45 minuter. 

DET DUBBLA

Jag gillar inte sådant. Jag ogillar sådant jättemycket. 
Så mycket att jag överväger att cutta mig i pekfingret och ringa och grina och tvinga mamma att hämta mig. (Det kan gå...)

Heddå


Att vara ett ugly barn i en klass med snyggingar

Kategori: Allt möjligt


I tisdags hade vi klassfest. Visserligen verkade det som att ena halvan inte fått någon inbjudan eller bara var allmänt ointresserade av att ha partaj på en vardag eftersom vi inte var så många. Men kul var det. Att jag dessutom ser ut att ha ett tretton kilometer brett ansikte är ju inte helt fel...
Kan lova er att de 60-åriga gubbarna i coverbandet byggde upp en najsig stämning i vimlet bland alla kontorsnissar. Vi gillar.
(Det var saft i flaskan mamma)
Bilden snodde jag helt hämningslöst från FIA-LOTTA


Heddå

Att ha ont på ett ont sätt och inte på ett skönt sätt alls

Kategori: Allt möjligt

Nästintill tre dagar har passerat sedan jag senast hörde av mig. Jag förstår om er oro börjat bli ohanterlig. 
Problemet jag har brottats med de senaste dagarna är en alldeles fruktansvärd och avskyvärt hemsk träningsvärk sedan Body Pump-passet i måndags. 

Jag har gått omkring som en stelbent get och klagat oavbrutet. Det är nog så att jag på denna vecka förlorat ungefär hälften av mina vänner på grund av de ständiga klagosångerna som osat ur min mun.

Men nu har värken gått över från att göra ont på ett ont sätt till att göra ont på ett skönt sätt och jag och en av mina få kvarvarande vänner har planerat in lite spinning.

Så imorgon blir det väl getstilen igen... (Och att ta farväl av ytterligare några vänner)

Heddå


Kanske har slut på såna här bilder snart
(Men oroa er inte, ska ta nya då.. Hihi)

Avsnitt 2: Sjukt ovärda saker

Kategori: Allt möjligt

Att ha sådan grym träningsvärk att man inte kan röra datormusen utan att ta små vilopauser ibland.

Sjukt ovärt. I tell you.
(Utöva ej body pump tillsammans med någon som är starkare än dig. Detta leder till att du tar för tunga vikter och dör ungefär sjuttionio gånger under passet...)

Heddå

Att längta efter något och tro att det är på väg men sedan nej

Kategori: Allt möjligt

Jag känner mig en aning förvirrad. Jag känner att jag inte riktigt har koll.
Jag känner att det är ganska konstigt att kunna cykla till skolan utan mössa i Januari när man bor i Norrland. 

Ganska konstigt.

Sedan tänker jag att det ju faktiskt är något att vara glad över. Att kunna ha uppsatt hår och låtsas att det är vår.
Men så tittar jag på väderleksrapporterna för morgondagen och ser att detta bara var en övergående fas och mitt hår och mitt huvud blir ledset igen.

Jag ska aldrig mer säga att jag älskar vinter.
För det gör jag inte.
Jag vill bada.

Heddå


Tacktal och sånt hemskt

Kategori: Allt möjligt

Nu ska jag titta på en gala igen. Egentligen vet jag inte riktigt varför jag envisas med att placera mitt arsle framför sådana här oerhört uppstyrda historier. Om ni troget följt min blogg så vet ni ju hur svårt det är för mig att hantera smöriga och blödiga tacktal. Jag har ärligt talat lite svårt för känsloyttringar i allmänhet.

Jag skulle vilja sträcka mig så långt som till att säga att tacktal är en grej som skulle hamna topp tre på min allra värsta hatlista. Och det mina vänner vill icket säga lite.

Kanske måste jag lämna soffan nu ändå. På grund av andra anledningar än ångest över människor smörighet. (Min bror fes...)

Heddå


POSE LIKE YOU MEAN IT

Att berätta om sin dag på jobbet på nåt vis

Kategori: Allt möjligt

Jag tycker om mitt jobb. Jag tycker om att öppna dörren klockan 09.30 precis (ja, jag är en sådan som alltid anländer exakt i tid, eller nästan alltid i alla fall) och promenera in och slå lite lagom hårt på alla lysknappar så att det fina gamla gulskenet sprider sig. Efter lamptändningen tar jag på mig mina nötta tygskor och det svarta förklädet med silverringar. 

Sätter igång alla maskiner, tittar efter så att det finns cola, fanta, trocadero, loka, loka citron och smil i alla smaker i kyldisken. Börjar göra i ordning ostsmörgåsar och skinkfrallor. Kommer på att jag glömt ta fram blåbärsmuffinsarna ur frysen och skakar på huvudet åt mig själv samtidigt som jag river ner halva salladshuvudet på golvet och tvingas slänga det i sopkorgen. (Det gjorde jag inte. Hittade ba på för berättelsens skull.)

Mackor färdiga.
Fika färdigt.
Kaffe klart.
Tevattnet kokt.
Välkommen folket säger jag och sätter igång att steka hamburgare samtidigt som mina kollegor tar betalt, kutar efter disk och serverar fika.

Det går fint sånär som på ett litet missöde med kaffebryggaren som någon (kanske inte jag) glömt att ställa in kannan i, vilket resulterar i kaffe över hela världen. 

Klockan fyra går jag hem efter att ha stökat och städat. (Hatar toaletter, prisar gud för plasthandskar.)

Heddå


En till pose

Ett försök

Kategori: Allt möjligt

FRIDA DIN DRYGA UNGE SLUT Å SLÖA Å BÖRJA SKRIV HÄR FÖR I FÖRBANNELSEN
Försöka att övertala sig själv går ju. Av egen erfarenhet så vet jag ju att ibland så kommer inläggen som på beställning precis efter att man gett upp hoppet om sin egen skrivkunnighet.

Farväl

Bäst

Kategori: Allt möjligt

Idag måste jag få skryta över hur duktig jag varit. Jag bara måste. Det var ju faktiskt ganska länge sen tycker jag mig minnas, för minns man int så va he läng sen. Så är det, bara acceptera!

Ja, för det första var jag en snäll flickvän och klev upp samtidigt som Tobias fast jag inte behövde. Usch så fint gjort av mig. Sedan satt jag snällt här hemma och väntade på den försenade elektrikern utan att få ett endaste nervsammanbrott. (Sparkade bara sönder väggen lite... Inte) När elektrikern lagat våra uttag och vår ugn som inte funkat på jättelänge så jublade jag (KAN BAKA KAKA IGEN) och därefter åkte jag till IKSU med min coola vän Sagis.

Vi gick på spinning och sedan kände jag mig så sugen på att plåga mina armmuskler också så vi gick och gymmade lite. När jag helt utdöd (typ som en dinosaur) kom hem från gymmet snörde jag mig en stund i duschen.

MEN SEDAN TOG DET HUS I HELVETE
eller hur man säger och jag började städa. Och som jag städade, sjukt najs hemmafru jag kan bli alltså. I just tell you, sjukt najs. Dammsög, skurade, dammtorkade, rengjorde toaletten och torkade ur hela kylen. Puss på mig.

Sen har jag legat på sängen men he säg ja int nå om.

HeddåLagat baconsås till middag har jag också gjort

Att hälla ut frityrgrejsimojs på golvet och sedan åka skridskor på det

Kategori: Allt möjligt

Idag skedde faktiskt inga större missöden på mitt arbete. Inte för att det brukar göra det heller.
Det enda som kanske inte var helt superskickligt av mig var att jag hälla ut frityrolja på golvet. Jag kan vittna om att golvet förvandlades till en mycket angenäm skridskobana. 

Så där gled jag fram, mellan stekbord, diskmaskin och kassaapparat för att klara av dagens sista bestyr. 

He gick fint och nu ska jag snart få i mig lite mat. Svälter sedan frukosten..

Heddå


Yeah

Att sitta på bussen snett framför en tjej som inte har alla hästar i hagen

Kategori: Allt möjligt

Idag tog jag bussen från Umeå för att åka ut hit till skogen. (Jobbjobbjobb i helgen) Med på bussen fanns en tjej i min egen ålder som pratade lite väl högt och lite väl länge i sin mobiltelefon. Det är ju visserligen lite smygroligt att sitta och tjuvlyssna på människor sådär men när folk börjar berätta om sin taskiga ekonomi och sitt oerhörda shoppingbegär så skriker mitt huvud "Håll käften ditt nöt! Varför ska jag veta det?", jag tycker alltså att det blir en aning pinsamt.

Andra saker hon sa som var mer roliga än pinsamma var:
"Asså, Frasses, de har så himla tråkig mat. Liksom pommes, hamburgare och dressing." (Ah, alla andra hamburgerbarer är nog bättre?)
"Jag är likadan som du, fast du är värre!" (Inte för att göra dig ledsen tjejen, men då är ni inte likadana.)
"Varför väljer du killar som man vill slicka i ansiktet?" (?)
"Men omtänksamma, snälla och söta killar var såna man skrev in till Kamratposten om. Nu vill man ju ha lite annat!" (Tala för dig själv människa I just say.)
"Asså de va ju typ inga problem på nyår, ingen som ville döda nån eller så.." (Åh, inga mord, var tacksam.)

En intressant resa det där.

Heddå


Att äta från en buffé fullproppad med saker som äro friterade

Kategori: Allt möjligt

Igår var jag hemma hos min pojkisvän. Exakt vad vi gjorde fram till middagen är lite oklart. Jag tror att vi kan ha suttit vid hans dator och lyssnat på musik största delen av tiden, med avbrott för lite slagsmål från min sida. 

I alla fall så satt vi där och väntade och väntade. Vi väntade på middag. Jag tror att vi glömt bort att man ju faktiskt kan laga middag själv (det har då i alla fall jag efter ett helt jullov hemma hos mami).

Så när hans mamma sa att vi fick laga mat själva for vi.
På kinesrestaurang.

Det var gott att äta buffé tills man blev alldeles blå och magen stod rakt ut som om man ätit tretton kg friterad kyckling. Vilket var ungefär precis vad man alldeles nyss gjort. 

Heddå


Har övat på posen under jul.

Avsnitt 1: Sjukt ovärda saker

Kategori: Allt möjligt

Att bo på hotell en hel helg men vara tvungen att kliva upp klockan halvsex och således inte vara i form för mer hotellfrukost än en liten tallrik fil, en fralla, en kopp te och två bitar melon.


Två filtallrikar, tre frallor, en kopp te och två koppar juice, ett ägg plus alla sorters frukt är ju det man bör stoppa i sig. 

Sjuuuuukt ovärt....


Pose

Att vara stencool och åka till Östersund på skotertävling och sånt där

Kategori: Allt möjligt

Helgen som gick var jag sådär ascool som bara jag kan vara och följde därför med hela familjen på skotertävling i Östersund. Med mig släpade jag också en mest troligt smått livrädd pojkvän.

Bo i ett hotellrum med mig, min mor och min bror. Heheheheh. Tillåt mig skratta.
Vi nämner inga namn nu, men vissa brukar ju ställa sig upp på natten och skrika att det brinner samtidigt som HON försöker släcka elden med täcket. Och andra brukar drömma om dinosaurier som invaderat världen för att käka upp samtliga människor. 

Kult.

Men allt gick bra, tror jag. Förutom min brors starter i tävlingen. Semifinal blev det i alla fall.


Heddå


Dessutom hade vi värsta partytältet med discolampor och högtalare


Världens bästa mami


Filten matchar bloggen

Att sitta på ett rum och fundera över en framtid som man inte vet något om

Kategori: Allt möjligt

Jag och min vän Boobilicious har en plan. Den planen går ut på att vi ska pumpa upp våra muskler och stretcha ut vår kondition så mycket som det bara är möjligt utan att vi ser ut som två äckliga bodybuilder-brudar. 

Vi ska göra det för att vi ska bli poliser.

Eller så ska vi göra det för att vi är knäppa i huvudet ikväll. Precis som alla andra kvällar nu när man går sista terminen på gymnasiet och får ångest över att man inte vet vad man ska göra efteråt.

Hjälp...

Heddå


När jag är smart

Kategori: Allt möjligt

Frida: Alltså bajs, det är ungefär som kaffe. Det luktar ganska gott men smakar förjävligt. Ooooooookej...

Att inte ha julefrid i själen på grund av en uppgift som man inte lämnat in

Kategori: Allt möjligt

Just nu i denna sekund känns mitt liv nästintill fulländat. Och det bara av en sådan simpel anledning som att jag lämnat in min något försenade uppgift i EU-kunskap. (Eller fel av mig, det var inte en uppgift, det var cirka 5 i en.) Denna uppgift skulle helst in den 20/12 tyckte läraren eftersom han menade att man då skulle få känna lite julefrid i sitt hjärta.
Något jag alltså inte fått göra.

Men den frid jag känner i mitt inre nu är gudomlig. Så jag lovprisar mig själv för att jag ibland är så seg och gullig med mig själv som inte gjort klart uppgiften tidigare. (Faktiskt så fick man lämna in den 10/1 också, då utan julefrid i själv och hjärta.)

Nu ska jag kyssa mig själv och hunden sedan sova gott.

Heddå


Sådan frid som synes på denna bild är sådan frid jag känner
(Dra iväg kanske inte är så fridfullt dock. Men ja.)

Att ha lite för mycket snor i näsan som väldigt gärna vill komma ut

Kategori: Allt möjligt

En förkylning har bosatt sig i mig. En mycket elakartad sådan dessutom.
Igårkväll var den så elakartad att jag övervägde att gå och slå mig själv med en vedklabb. 

Dess elakhet visade sig på ett väldigt otrevligt vis. Det var nämligen så att jag alls inte kunde luta huvudet åt sidan när jag skulle sova. Nejnej. Huvudet var tvunget att hållas i en spik upprätt position med näsan lite lätt lutad bakåt, annars droppade snoret. Eller droppade och droppade, det var mer som om en strid fors funnit sin väg ut ur mina stackars näsborrar.

Så där låg jag, med huvudet som fastkedjat och kroppen stilla för att slippa kvävas av mitt eget snor. 

Heddå


EGOBILDER WE LIKE

Leva livet

Kategori: Allt möjligt

Alltså jag vet inte vad ni gör nu för tiden. Helt ärligt har jag inte en endaste liten rutten aning. Jag har hamnat alldeles efter i hela bloggvärlden och det känns fruktansvärt konstigt. Liksom, hallå var tog mitt liv vägen?

Sen inser jag att man visst kan ha ett liv utanför bloggvärlden också. Exempelvis så kan man ha det med sina vänner, på sitt jobb eller med sin pojkvän. (Hej!)
För jag har en pojkvän nu. (Surprise, surprise, vem trodde det om knäppa mig liksom?) Och jag vet att det är dåligt att jag nog blivit lite av en sån där flickvän som alla hatar. Som bara försvinner och slutar höra av sig. 

Men det kanske går över.
Och gör det inte det så ska ni veta att jag älskar er alla tappra 15 läsare som går in här och läser varje dag fastän jag är värre än Urban Usling.

Puss