Jobb

Kategori: Allt möjligt

Idag har jag och mina apostlahästar skruttat runt i Umeå. Vi har gått till flertalet ICA-butiker, en statoilmack, ett konsum och ett hotell. Allt detta för att söka sommarjobb.

Det gick inte så bra.

Alla sade "Nä tyvärr, vi har helt fullt men du kan ju lämna ett CV om du vill." Så då gjorde jag det och så grät jag en skvätt när jag kommit ut. 

Eller jag ljög, alla sa inte så. På hotellet var de faktiskt mycket positiva och skulle höra av sig om cirka en månad. Förhoppningsvis mindre. Så nu ligger jag i fosterställning på min säng och håller tummarna och det ska jag göra ända tills de ringer och berättar om jag får något arbete eller inte. 

Heddå


Herrejistanes

Kategori: Allt möjligt

Cyklade iväg med min ännu ej punkterade cykel. (Brukar komma en vårpunktering varje år.) Anlände till IKSU svettig som en lite kulting och rödflammig som om jag redan kört ett spinningpass. Men det hade jag ej, för det var till ett sådant jag var påväg.

Ensam och allena stegade jag in bland de 80 cyklarna och cirka 15 hurtbullarna som anlänt före mig. Slog mig ner på en cykel och började trampa i sakta mak. Hujedamig så jobbigt det kändes.

Sen kommer hon in. Spinningledaren. Det ligger som ett ljust sken kring hennes brunbrända, muskulösa kropp och jag bara gapar och tänker "Varför måste jag vara blekfet och ha fula kläder...." (Allt detta tänkte jag på ett högst vänskapligt vis. Inte mer. Har faktiskt pojkvän.)


Sedan inser jag att hon är omkring 50 år. Och där sitter jag, med urtvättade kläder, ej så vältränad kropp och är ENDAST 18 år och 360 dagar. SKÄRPNING VA

Heddå


Tröstäter

Här skulle det stå något kul

Kategori: Allt möjligt

Bra Fridolina. Enormt och alldeles fantastiskt jättebra att du lyfter upp datorn, sätter dig tillrätta och loggar in på blogg.se för att skriva ett alldeles fabulöst inlägg.

Men först, kolla in statistiken för de senaste dagarna först. Se hur många sötnosar som läst bloggen fast nörden inget skrivit. (Läst och läst...)

Klickar bort statistiken och öppnar ett nytt inlägg. Tänker så det knakar och brakar och grannarna troligen kommer få för sig att någon är omåttligt dålig i magen på våningen inunder. Men nej, det är bara Fridolina den förste ärthjärnan af glömskhet som tappat sitt minne totalt och inte minns vad hon tänkte trettioen sekunder tidigare.

Heddå


Polis, polis potatisgris

Kategori: Allt möjligt

Har varit på universitetet och rekognoscerat idag. Jag måste säga er att jag härmed blivit väldigt sugen på att bli polis någon gång i mitt liv.

Det finns dock vissa hinder. Först och främst måste man vara 20 år, det är inte jag. Sedan måste man vara vältränad, det är inte jag. Dessutom måste man ha ett stabilt psyke, alltså ja, jag vet inte riktigt vad jag ska säga om den saken. Jag kan ju vara lite hetsig och lagom labil vissa stunder i mitt liv.

Det kanske går över.

Heddå


Jag och min vän

Min älskling

Kategori: Allt möjligt

Idag slängde jag min mobil i golvet. Tyvärr hände det sig som så att navigeringsknapparna lossnade.

Så jag ba: Yeah, ska dissekera mobbe nu.

Å så slet jag lös hela framsidan (inklusive skärmen) och tryckte fast knapparna igen. (Eh, varför skrev jag Å, köm ja från skogn ellär va tro je?)

Heddå


 

 


Har jag nämnt att min mobil är tre år gammal och att baksidan till den ligger på Jack&Jones @ Drottninggatan i Hufvudstaden?

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Åh vilken god och blodig pudding

Kategori: Allt möjligt

Gick på affären för att handla (förvånande, jag vet). Tänkte att jag kanske skulle köpa något gott.

Köpte blodpudding.


Heddå


Gillar min dubbelhaka, ohyes

"Spärrar upp ögonen och ser assöt ut med plutig min och skrynklig näsa"

Mormor och hennes nya bil

Kategori: Allt möjligt

Har denna afton varit ute på en premiärtur i min 82-åriga mormors nyinköpta bil. Jag måste säga att det är en riktigt fräsig sak hon köpt. Fast tyvärr vågade jag mig inte över de 90 kilomterarna när mormodern satt i passagerarsätet bredvid. Man vill ju inte riskera något. Typ som att inte få låna den. Hon sade nämligen när vi kommit innanför dörren igen " Ja Frida, nu har jag ju testat att du klarar att köra den, så nu törs man kanske släppa iväg dig ensam."

När mormor förra veckan inhandlat bilen hade hennes första ord till min mamma varit "Ja, nu vet jag ju en liten gumma som kommer bli glad." Tror att hon syftade på mig. Mest troligt.
Jag gillar att snylta på andras bilar. Då slipper man inköpsavgiften, underhållskostnader, skatter, försäkringar och även bensinkostnaden om man är skillad och använder den i pricksis nytankat läge.

Heddå


HÄR är den

Fett duktig tjej

Kategori: Allt möjligt

Jag har gjort något alldeles fantastiskt och sensationellt hejdlöst megabra. Jag har pluggat.

I nästan fem timmar.

Först tre timmar i ett sträck. Sedan tillagade jag med hjälp av min kära sambo en mycket kryddstark kycklingwok. Därefter pluggade jag en timme till. När timmen var slut belönade jag mig med en busstur till min pojkvän.

Tvingade Tobias att förhöra mig och har sedan han for på träning tryck in ytterligare lite grejer i min arma hjärna.

Går inte detta prov bra ska jag återgå till min tidigare taktik. (Bära runt på böckerna/papperna under armen i cirka 2 timmar. Ge upp och läsa bloggar i stället.)

Heddå


Kanske kommer våren då?

Kategori: Allt möjligt

Fridolina: Vi måste vänta med att äta kladdkakan tills den har blivit kall. Kall kladdkaka är godast.
Tobias: Jaja vi gör väl det.
Fridolina: Jag kan ju ställa in den i kylen sen. Fast den måste svalna först.
Tobias: Varför då?
Fridolina: För att det blir varmt i kylen annars. Men jag kan ju ställa ut den.
Tobias: Men då blir det ju varmt ute? Hihi

Sen sa han också att någon ju kunde ta den om jag ställde ut den. 
Jo precis, jag hade ju säkert tänkt ställa kakan utanför dörren till vårt trapphus. Inte på balkongen eller så.  

HeddåRiset

Kategori: Allt möjligt

Fridolina promenerar mycket mödosamt de trehundra metrarna till affären. I sin tanke projicerar hon en vacker bild av en stor tallrik med ris, korvstroganoff och fyra tjocka skivor röd paprika. Hon går där, andas tungt och rosslande med sina förkylda luftvägar och tänker att snart är hon hemma igen.

Fridolina går in i affären och tar en av de röda, smutsiga dragkorgarna. Hon fyller korgen direkt med två paket toalettpapper och förbannar sig själv för att hon inte tog en vagn i stället. Sedan promenerar hon rakt mot paprikorna. Tar den finaste och går vidare. 

Ser bacon. Tar tre paket.
Ser broccoli på extrapris. Tar ett paket.
Ser hårdbröd. Tar ett paket.
Ser mjölk. Tar två paket.
Ser fil. Tar två paket.
Ser ägg. Tar fyra stycken.

Går mot kassan. Står med svetten pärlande på överläppen och febern frossande i kroppen samtidigt som paret framför i kassan velar på med vilket kort de möjligen kan ha några pengar på. Fridolina tänker i sitt huvud att det där jävla paret skulle hon vilja hänga upp på en vägg som Pippi Långstrump och kasta äggen på. 

Hon betalar. Går hem under stor smärta och packar så snabbt det bara går in alla varor i köket. Slänger sig högt pustande på sängen och ringer sin mamma för att berätta hur synd det är om henne. Fridolina berättar om sin svåra sjukdom och när mamman frågar vad Fridolina ska äta till middag så svarar hon "Korvstroganoff och ris."

Ris...

Riset som Fridolina inte köpte som står kvar på sin hylla på den äckliga lilla affären och ler hånfullt mot Fridolinas gråtande ansikte.

HeddåFridolina får äta upp sin pojkväns godis i stället
Korvstroganoff med melontugummin. Gott...


Sällskapet

Kategori: Allt möjligt

Ligger på min säng med min sällskapssjuka förkylning och myser. Vi lyssnar på melodifestivallåtar tillsammans och sjunger med till bland annat The playtones. 

Tror att vi snart ska göra sällskap till affären och inhandla en påse ris. Ska äta korvstroganoff till middag. (GILLAR KORVSTROGANOFF MEST AV ALLT I VÄLRDEN, MER ÄN MIN POJKVÄN TROTS ATT HAN GLÖMDE SIN GODISPÅSE HÄR).

Heddå


Sorgen

Kategori: Allt möjligt

Sörjer:

Att Modo är i kvalserien.
Att nästa vecka är veckan från helvetet. (Onsdag: Prov och redovisning Torsdag: Inlämning av hemprov Fredag: Prov)
Att jag gått och blivit snorfylld och rosslig
Att jag inte får träffa min man
Att jag vaknar varje morgon jättetidigt och är pinknödig

Bra låt

Heddå

Sprang

Kategori: Allt möjligt

Ahjuste, jag sprang ju 6 kilometer när jag kom hem från arbetet idag.

Är jag bäst eller är jag bäst?
Inte för att skryta men ja.

Jag har inte sprungit sedan i typ augusti/september, min kropp är inte den lättaste, men min jävla envishet är faktiskt helt OK att ha ibland. Som i dessa lägen då man ba "Åh vad jag vill springa idag. Tror jag springer dit ner." Så springer man. Sen kommer man på att man ska hem å ba "Pressa fläsket nu va!"

Heddå


Har tappat håret ba sådär

Dricka

Kategori: Allt möjligt

Ska åka och köpa Coca cola. (Tobias, jag klarar inte av att inte dricka kolsyra. Du får stå ut med mina rapar.)

Heddå


Hade köpt en sådan här om jag kunnat. Men i Bjuris finns knappt ett café och definitivt inget som är öppet nu.

Ligga på golv

Kategori: Allt möjligt

För exakt ett år sedan låg jag på golvet och åt fruktsallad. Dagarna innan hade jag lidit av någon sorts magsjuka då jag inte kunde äta någonting för att min mage höll på att sprängas.

Ikväll blir allting mycket roligare.

JAG SKA PÅ HOCKEY IGEN
Dessutom har jag varit på Arbetsförmedlingen som en redig jäkla jänta. Arbetsförmedlingstanten var snäll.

Heddå


Älskar pucko

Kategori: Allt möjligt

Ska dricka pucko med min pojkvän. Det kan ej bli bättre.

Heddå

Gillar

Kategori: Allt möjligt

Det har hänt en sak med mig. Egentligen har jag väl alltid vetat att någonting inte stått helt rätt till. Men nu mina vänner har vi fått det hela bekräftat och jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig till.

Vad ska man göra när man har börjat älska spinning?

Bör man kanske ta en buss till närmaste sjukhus och be de söta små läkarfarbröderna göra en grundlig kontroll för att sedan bara ta emot beskedet om att man är dödsjuk i spinningus kärlekus överstyrus och bara har tretton månader kvar i livet.

Kanske bör man det.

Eller så ignorerar man det hela och spinnar för glatta livet ända tills dödsjukdomen blivit något väldigt övergående. (Ungefär nästa vecka..)

Japp, så gör vi.

Heddå


Sagis min bästa träningsvän

Klassikern

Kategori: Allt möjligtJag älskar det här klippet.
Meningen var att man skulle skratta och tycka att min lillasyster var gullig.

Fast ja, kanske skulle bett pappa att både vara tyst och stå stilla för att uppnå det. Man har lite svårt att fokusera på annat än hans heta moves som det ser ut här.

Heddå

Strecket

Kategori: Allt möjligtMin vän Bobo säger varenda gång hon ser denna bild "Frida, jag vet att du älskar den här bilden. Du ser ju ut som ett streck!"

Nu undrar jag, försöker Bobo på något vis påskina att jag är tjock nu för tiden? Eller? 

// Asledsen tjej med mungiporna vid knäskålarna...

Heddå

Maria

Kategori: Allt möjligt

Riiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiing riiiiiiiiiiiiiiiiiiiiing


Fridolina: Hej mormor!
Mormor: Hej lilla gumman och grattis på namnsdagen!
Fridolina: Namnsdag? Vem? Jag? Idag?
Mormor: Ja, det är ju Maria-dagen idag.
Fridolina: Mormor, jag heter inte Maria. 
Mormor: Nämen ojdå, kära nån. Då har jag visst tagit fel. Hihi

Vet ju vart min senilitet kommer ifrån...

Heddå