Lilla lillasyster och stora lillasyster

Kategori: Allt möjligt

Fredag 8/6 så kom en liten människa till världen i Umeå. Denna lilla människa är nu min allra käraste syster tillsammans med sin 4 år äldre storasyster Elin.

Tänk va, jag som trodde att det bara skulle bli jag och Oskar i syskonskaran. Nu har jag två halvsystrar, två låtsasbröder och en helbror. Det blir syskonfotografering i veckan tror jag! Vi är nämligen en sällan skådad samling av syskon. 

HeddåBebisgulle som ännu inte fått något namn.Semesterplaner

Kategori: Allt möjligt

Jag säger ganska ofta att "Nu jävlar ska jag ta tag i mitt liv och börja röra en aning på fläsket". Tyvärr stannar det ju alltid, med undantag för möjligen de två första dagarna, vid att vara just en sådan sak som man bara säger. Kanske blir det så den här gången också, men jag har i alla fall tänkt ge det ett seriöst försök.

Imorgon är nämligen första dagen på min fyra veckor långa semester, så detta är ju ett ypperligt tillfälle att RÖRA PÅ PÅKARNA FÖR I SJUTTON. Så, min plan ser ut som följer.

Träning: 2-3 löppass per vecka. Passen kommer att vara 3-6 km långa, antingen med ett jämnt tempo hela rundan eller intervallträning.
Styrka 1 pass i veckan, 30-60 min.
Alternativ träning som tex simning eller spinning om jag befinner mig i Umeå.

Mat: Ingen diet. Men jag ska försöka äta mer grönsaker och även den "nyttigare" typen av kolhydrater. Godsaksfrossandet ska jag försöka hålla nere till en dag i veckan. Måste även inse att "godsaker" lika gärna kan vara korv grillad över öppen eld som ett halvt kg godis eller en påse ostkrokar. (Fy tusan vad sugen jag blev på körven nu...)

Allmänt: Ta det lugnt Frida lilla. Inte få panik om det går dåligt att träna en dag eller om du helt enkelt inte kommer iväg!
Slut på snack i tredjeperson. Jag ska i alla fall först och främst njuta så ända in i bängen av semestern, umgås med familjen, Tobbe och kompisar och ha det alldeles, alldeles underbart.

Vidare uppdatering på ämnet lär följa...

Heddå


Kaos

Kategori: Allt möjligt

Jag är kaos. Mitt hår är kaos. Min mage är kaos. Min tvättkorg är kaos.
Kort och gott; allting är kaos. Men vi skall ej misströsta!! I sinom tid kan det hända att allting löser sig. Det som ska lösa sig först är mitt hår. Ska nämligen till frisören ikväll, också känd som min pojkväns mamma. Hon är bäst!

Jag har aldrig någonsin varit nöjd med ett frisörbesök innan jag började gå och klippa mig hos henne. Visserligen så är jag aldrig nöjd med någonting här i livet (sant och jobbigt!!) så ni ska ej tro att alla frisörer jag har varit hos är dåliga. Det är nog snarare så att jag måste BLI EN SOLSTRÅLE och sluta vara en sådan sorgsen liten månstråle i tid och otid.

Jaja, det är ju skönt att frisörbesöken går smärtfritt till nu för tiden. Jag ser ljuuuuuset i negativitetstunneln.


Heddå
Trött människa

Kategori: Allt möjligt

Jag ligger här hemma i godan ro och läser lite VK. Trött och slö som jag är så klickar jag bara runt lite på måfå, hipp som happ. Lyckas komma in på en artikel om en ny fiskrestaurang utanför stan. (Eh ja, jag som inte ens gillar fisk speciellt mycket.)

MEN, man ska aldrig ta för givet att en artikel är tråkig för att att det finns FISK med i rubriken. Nejnej. En fiskartikel kan visst handla om försäljning av fisar också.

USCH VA ROLIGT
Jag ska fara dit och köpa en fis imorgon. Undrar om man kan få fisen i en fin burk? Eller inslagen i silkespapper?

Heddå