Nya skräcken

Kategori: Allt möjligt

Jag är numera en så kallad student. En såndär som klagar på hur lite pengar den har och som endast och allena käkar nudlar 14 gånger i veckan. Fast det var inte sant, inte nåt av det där. Än så länge lever jag i illusionen att en lagom saftig lön kommer infinna sig på mitt konto varje månad den 25. Den illusionen kommer nog inte dö förrän den 26 oktober när jag får lönen för de tre extradagarna jag jobbar nu i september. 


Jag har heller inte sökt något csn-stöd än. Jag är rädd för csn. Som om det inte redan räckte med saker att vara rädd för. Nu utökas följande lista alltså. (Den dagen jag dör så kommer den vara så makalöst lång så det kan ni aldrig förstå.)

1. Hissar
2. Båtar
3. Spindlar
4. Spöken
5. Vägglöss
6. Åka bil med ligister (OBS! jag får köra fort)
7. CSN

Några punkter jag kom på nu. Men csn alltså. What to do? Är det någon vänlig själv som kan förklara denna djungel för mig. Jag läser olika saker överallt. Hur mycket får man tjäna och fortfarande vara berättigad stöd exempelvis? Och borde man låna max eller ska man vara snål som en sill?

Ba berätta.

Heddå


fin bild

Kommentarer

 • Jonna säger:

  Man får max tjäna 49 000 (nånting) på ett halvår, alltså juli - december. Studiebidraget är på 2700, men jag tror man får mindre om man har tjänat för mycket. Lån vet jag inget om - min karl är en rich bitch.

  2012-09-12 | 19:40:13
  Bloggadress: http://pyskopat.blogspot.com
 • Annika säger:

  CSN är inte farligt! DET ÄR JÄMLIKT! Ingen ska vara för fattig för att studera, alla ska ha samma möjlighet! Man måste tänka på det så.
  Jag tar både lån och bidrag och det är alltid någon som ska ge mig dålig samvete för det men eftersom jag vet att jag studerar något jag gillar och kommer att få ett jobb av så det är ju så jävla värt det. Till och med förra hösten då jag pluggade något jag inte ville bli så var det värt med lån för det gjorde att jag hade råd att flytta hemifrån.

  VAR INTE RÄDD FÖR CSN. Om du vill studera och vill kunna leva samtidigt: ta reda på vilka regler som gäller och tänk över vad du pluggar och hur mycket du kommer att vilja plugga i framtiden men man är inte dålig för att man tar studielån.

  2012-09-17 | 17:23:25
  Bloggadress: http://chocolatejesus.blogg.se
 • Pelle säger:

  CSN är skit, deras ränta är bullcrap. Fuck 'em!

  2012-09-20 | 19:00:32
  Bloggadress: http://pellespersonliga.se/
 • Josefine säger:

  Studiebidrag är bra, lån är dåligt.
  Eller alltså jag är skitbortskämd och bor kvar hemma, vi har så stort så jag blir bara halvt galen på föräldrarna, så jag har inte lån.. Men lån är ju alltid rån = ränta så blä, kan man vara utan så var utan. Eller låna så lite som möjligt, för det är ju inte så kul att behöva betala tillbaka. Man för göra upp en budget och kolla hur mycket man behöver per månad helt enkelt och utgå från det : )
  Kolla om du inte kan jobba extra, minsta helg blir trevliga cash att göra nåt kul för.

  2012-10-08 | 23:37:37

Kommentera inlägget här: